![]() |
Kubbe Pilavlı Kuzu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kubbe Pilavlı Kuzu TarifiKubbe Pilavlı Kuzu Tarifi Pilavı: 500 gram Bersani pirinci 4,5 su bardağı et suyu 3 çorba kaşığı yağ (125 gram) 1 adet baklava yufkası 1 tatlı kaşığı tuz Eti: 1 kilo kuzu budu 2 çorba kaşığı salça, 3 çorba kaşığı tereyağı 3 iri patates 1 bardak su Tuz Karabiber 1) Kuzunun but ya da kol tarafı yıkanmış, tuz ve biberlenmiş olarak temizlenmiş ve dilim dilim kesilmiş patatesle bir tepsiye konur ![]() ![]() 1) Pirinci temizleyip bol ılık ve tuzlu suda 1 saat ıslayıp 4 defa yıkayarak süzgece çıkarınız ve süzünüz ![]() 2) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız ![]() ![]() 4) Bir kere karıştırıp kapağını kapatınız ve ağır ateşte veya fırında 17 dakika pişiriniz ![]() ![]() 5) Bir küçük tepsinin veya payreks cam kabın içini yağlayıp yufkayı örtü gibi kenarlarından taşırarak içine yayıp pilavın yarısını içine boşaltınız ![]() 6) Kuzu budunu kemiksiz olarak dilimleyip pilavın üzerine diziniz ![]() 7) Kuzunun üzerine geri kalan pilavı kubbe gibi yayıp kenarlardan taşan yufkalarla pilavın üstünü kubbe gibi kapatarak üzerini yağlayınız ![]() 8) Fırına sürüp altı ve üstü kızarıncaya kadar 15-20 dakika kızartıp, servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|