Kuzu Mesire Güveci Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Mesire Güveci TarifiKuzu Mesire Güveci Tarifi 1 kilo kuzu eti (kemiksiz böbrek yatağı veya kol) 4 adet iri domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 2 bağ dereotunun yaprakları 1 kahve fincanı biberiye 2 diş piyaz doğranmış sarımsak 16 adet taze patates 16 adet yeşil soğan 4 adet sivribiber 1) Malzemeyi alacak güveci tamamen yağlayınız Etleri bir tepsiye koyunuz 2) Patatesleri hazırlayınız Yalnız, bütün bırakınız 3) Yeşil taze soğanların başını kesip, yeşil kısmının yarısını keserek soyunuz ve 3'e bölünüz 4) Sivribiberlerin saplarını kesip 3'e bölünüz 5) Domatesleri hazırlayınız 6) Patatesleri ve soğanları yıkanmış, susuz olarak etin üzerine ilâve ediniz 7) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ettikten sonra yağı eritip üzerine 8) Güvecin üzerinden yarısına kadar sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıdı kapayıp bir sicimle sıkıca bağlayınız Bağladıktan sonra fırına sürünüz 9) Kâğıdın üstten yanmaması için varsa 1 adet yaldız kâğıdı, yoksa kapak kapatıp 2,5 saat pişirip hemen servis yapınız Not: Taze patates bulunmadığı zaman 4 adet orta boy patates; taze soğan bulamazsanız arpacık soğanı koyunuz |
|