![]() |
Tavuk Tava Tarifi (Abd) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Tava Tarifi (Abd)Tavuk Tava Tarifi (ABD) Malzeme: (4 kişilik); 1 küçük tavuk (4'e bölünmüş), tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı un (elenmiş), 1 yumurta çırpılmış, 125 gr ![]() çiçek yağı (kızartma için), 1 demet maydanoz, 1 limon (dilimlenmiş) ![]() Tavuğun derilerini ve kolayca çıkabilecek iri kemiklerini ayıkladıktan sonra tuzlayıp, biberleyin ![]() Bir küçük ve yayvan kaseye unu, bir diğerine çırpılmış yumurtayı bir üçüncüsüne ise ufalanmış bayat ekmek içini koyun ![]() Tavuk parçalarını sırasıyla una, yumurtaya ve bayat ekmek içine batırın ![]() ![]() Bir kızartma tenceresi veya derince bir tavada çiçek yağını orta ateşte iyice kızdırın ![]() Tavuk parçalarını kızgın yağda 15-20 dakika altın sarısı bir renk alana kadar pişirip kağıt peçete üzerine çıkarın ![]() ![]() Not: Dilerseniz derisi alınmış tavuk parçalarını 15 dakika içinde tuz ve biber atılmış sütte dinlendirip daha sonra sadece una bulayarak biraz daha kızgın yağda da kızartabilirsiniz ![]() ![]() Yine dilerseniz maydanozu çiğ olarak koymayıp, tavuklardan önce kızgın yağda bir kaç saniye kızartarak da servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|