![]() |
Güveçte Kırlangıç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Kırlangıç TarifiGüveçte Kırlangıç Tarifi 1 kg kırlangıç balığı (derisi soyulup dilimlenmiş) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 büyük soğan (kalınca doğranıp halkalara ayrılmış) 4 domates (enlemesine dilimlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) 6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1/2 su bardağı balık suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Orta boy bir tavada zeytinyağı kızdırıp soğanları ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() ![]() Balıkları üstüne yerleştirip tuz ve biberi serpiniz ![]() ![]() ![]() Güvecin üstünü örtüp fırında 30-40 dakika, çatalla batırıldığında balıklar rahatça dağılacak hale gelene kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|