![]() |
Hindi Dolması Tarifi ( Video ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Dolması Tarifi ( Video )Hindi Dolması Tarifi ( Video ) malzemeleri öğrenelim 1 adet küçük hindi 1,5 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağı 2,5 su bardağı hindi suyu yarım demet dereoto 150 gram tavuk taşlığı ya da tavuk yüreği 150 gram tavuk ciğeri 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 çorba kaşığı çam fıstığı 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz üzeri için yarım çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1-2 çorba kaşığı hindi suyu malzeme listesinden sonra ![]() ![]() ![]() hindi çok geç pişen bir et olduğu için öncelikle ![]() ![]() ![]() hindiyi haşlayarak işlemlerimize başlıyoruz ve ocağa gidiyoruz hindiyi düdüklü tencereye yerleştirdik üzerine 5-6 su bardağı kadar su ilave ediyoruz kapağını kapatıyoruz pim çıktıktan sonra kısıyoruz ve 25 dakika pişiriyoruz hindimiz haşlandı, haşlama suyundan soğuması için bir kenara aldık artık pilavımızı pişirmeye başlayabiliriz soğanı ve dereotunu doğrayarak pilavımızın yapımına başlıyoruz soğanı elimizden geldiğince ince doğruyoruz ama sakın rendelemiyoruz şimdi de dereotunu saplarıyla birlikte doğruyoruz artık tencerenin yanına gidelim şimdi tencereye sıvıyağı bırakıyoruz lezzet vermesi için sonra tereyağı da ekleyeceğiz öncelikle fıstığı ilave ediyoruz sararana kadar kavuruyoruz fıstıktan sonra kuş üzümünü ilave ediyoruz ve gördüğünüz gibi kuş üzümleri çabucak şişti şimdi soğanımızı ilave ediyoruz soğanı normalden biraz fazla kavuruyoruz soğanın sulu kalmamasına özen göstererek kavurduk yani çok kavurduk şimdi tavuk taşlığı ya da yüreği ile ciğerini ilave ediyoruz tavuk ciğeri ve yüreği tamamen kavruldu şimdi sadece yıkadığımız, suda bekletmediğimiz ![]() ![]() ![]() ama bol suda yıkadığımız pirinci ilave ediyoruz eğer suda bekletirsek, su miktarını bir bardak kadar eksik koyacağız lezzetini vermesi için tereyağını bırakıyoruz şöyle bir 3-4 dakika hep birlikte kavuruyoruz pirinçler de şeffaflaşmaya başladı şimdi sadece tuz ekliyoruz diğer malzemeleri kokusunun kalması için en son ekleyeceğiz tavuk ya da hindi suyumuzu da ekliyoruz şöyle bir güzel karıştırıyoruz kaynama noktasına geldikten sonra, normalde 10-12 dakika pişiririz şimdi 9-10 dakika pişireceğiz pilavımız hindinin içinde de pişeceğinden ![]() ![]() ![]() normalden biraz az pişti son olarak rahiyası üzerinde kalması için üzerine; ![]() ![]() ![]() karabiberi ![]() ![]() ![]() yenibaharı ![]() ![]() ![]() tarçını ![]() ![]() ![]() ve dereotunu ilave ediyoruz hemen şöyle bir karıştırıyoruz ateşi kapatıyoruz kağıt havlu koyuyoruz yarım saat kadar demlendiriyoruz hindi dolmasını tamamlamaya çok az işlem kaldı pilavımız demlendi zedelemeden şöyle bir karıştıralım diğer işlemleri yaparken 2 dakika daha bekletelim üst malzemelerimiz vardı; limon ![]() ![]() ![]() yoğurt ![]() ![]() ![]() hindi suyu ![]() ![]() ![]() ve salçadan oluşan bunları bir güzel karıştırıyoruz karışımımız hazır şimdi pilavı hindinin içine yerleştireceğiz bizim düdüklü biraz fazla pişirmiş, olsun zararı yok hepsini yerleştirmeyeceğiz, bir kısmını yerleştireceğiz fırınlandıktan sonra da kenarına kalanı koyacağız şimdi hazırladığımız, yoğurtlu salçalı karışımı ![]() ![]() ![]() muntazam bir şekilde hindiye sürüyoruz son olarak ![]() ![]() ![]() but kısımlarının ucunu alüminyum folyo ile kapatıyoruz artık hindi dolmasını, önceden ısıttığımız ![]() ![]() ![]() 210 derece fırına veriyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz hindimiz fırından çıktı, biraz daha kızarması gerek ama biz pilavın da fırınlanmasını istediğimiz için ![]() ![]() ![]() önce kenarlarına pilavları bırakıyoruz şöyle bir 5 dakika kadar daha fırına vereceğiz 5 dakika daha fırınladık mı tamamdır pirinçler sertleşmesin diye önceden birlikte fırına vermemiştik gördüğünüz gibi yapımı hiç de zor değilmiş en kısa sürede bir davet vereceğimiz zaman ![]() ![]() ![]() hindi dolmamızı hazırlayabiliriz |
![]() |
![]() |
|