![]() |
İspanaklı Kuzu Kapama Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Kuzu Kapama TarifiIspanaklı Kuzu Kapama Tarifi 1 kilo kuzu eti, (böbrek yatağı veya kol, 5 parça) 1 tatlı kaşığı tuz Az karabiber 3 su bardağı et suyu (yoksa su) 1 bağ ıspanak (500 gram) 5 bağ yeşil taze soğan (25 adet) 2 bağ dereotunun yaprakları Etlerin üzerini kapatıncaya kadar soğuk su koyup hızlı ateşe koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanların yeşil kısımlarını 5'er santim ve başlarını hafif keserek temizleyiniz ![]() ![]() Ispanakları temizleyip yıkadıktan sonra ortadani ikiye bölünüz ![]() Bol kaynar suda soğanlarla birlikte ıspanakları 2-3 dakika haşlayıp süzgece dökünüz ![]() Tamamen susuz olarak etlerin üzerine serpip üzerlerine dereotunu da serpiniz ![]() Bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|