Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gürcü, pirinçli, tarifi, tavuk

Pirinçli Tavuk (Gürcü) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Tavuk (Gürcü) Tarifi



Pirinçli Tavuk (Gürcü) Tarifi

1 adet tavuk
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su

Tavuk parçalara ayrılır Tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve tavuk parçları atılır, bir kaç kez çevirdikten sonra salça eklenir, salça dağılana kadar karıştırılır Sonra sıcak su ilave edilir Tavuk yumuşayana kadar pişirilir Diğer yanda sarımsak, ceviz, kişniş, karabiber ve safran blenderden geçirilir Tavuğun kaynamakta olan suyuna yıkanmış pirinç atılır 5 dakika sonra cevizli karışım eklenir 5 dakika daha pişirilir Kasede suyu ile birlikte servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.