Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiTavuk Haşlama Tarifi Malzeme: 1 kg parça tavuk eti, 1 adet havuç (arzuya göre başka sebzeler de ekleyebilirsiniz), 1 adet iri soğan, yarım demet maydanoz, 3-4 adet tane karabiber, tuz, Tarif: Havucu yıkayıp kazıyın Soğanı ayıklayın Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın Bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin Üzerine 1-2 cm aşacak kadar kaynar su koyun Harlı ateşte bir taşım kaynatın Üzerine biriken köpükleri alın Sebzeleri, maydanozu ve tuzunu ilave edin Ateşi kısıp, yaklaşık 1-15 saat kadar pişirin Son yarım saat içinde karabiberini ilave edin Sıcak olarak servis yapın |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama Tarifi2 Adet havuç 2 Adet patates 2 Adet kuru soğan Yarım kilo tavuğun beyaz eti 1 Adet yumurta sarısı 1 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı Yeterince su Tuz Hazırlanışı
|
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiHaşlama Tavuk Tarifi 1 Tavuk 1 Sogan 1 Havuç 15 Bardak su, 1 Kereviz Tuz Büyük bir tencereye bütün maizemeier yıkanıp temizlendikten sonra konur Suyu da soğuk olarak eklenir Ateşe oturtulur İyice piştikten sonra suyu çorba ve sebzelerde kullanılır Sade olarak da içilir Veya sebzeleri ve eti ile birlikte servis yapılır |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiTavuk Haşlama MALZEMELER 2 Adet Havuç 2 Adet Orta Boy Patates 2 Adet Soğan Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti 1 Adet Yumurta Sarısı 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Tereyağı YAPILIŞ TARİFİ Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın Bir hafta buzlukta bekletin Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiTavuk Haşlaması Malzeme: 2 tavuk, 8-10 bardak su, tuz, biber Yapılışı: 1- Temizlenmiş tavuk tütsülendikten sonra güzelce yıkanır, derin bir tencereye 8-10 bardak su ile birlikte konur, tuzu ilave edilir harlı ateşte kaynatılır, kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır, yavaş yavaş pişmeye bırakılır, iyice piştikten sonra suyuna güzel bir çorba veya pilav yapıp haşlanmış tavuğun yanında yiyebilirsiniz 2- Tavuğun eti soğuduktan sonra da pilavla birlikte söğüş olarak servis yapınız 3- Haşlanmış tavuğu tuz ve biberde ovduktan sonra tavada kızartarak yanında kızarmış patatesle birlikte servis yapabilirsiniz 4- Yine haşlanmış tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra tuz ve biberle ovun, bir yumurta çırpın, tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya, sonra varsa galete unu, yoksa tekrar una batırarak kızgın yağda kızartıp servis yapınız 5- Tavuğu sade suda haşladığınız gibi bol sebzeyle de haşlayabilirsiniz Ayrı bir lezzet kazanmış olur |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiTAVUK HAŞLAMASI Malzeme: 1 adet tavuk Tuz Bir miktar su Yapılışı: Büyük boy bir tencereye tavuğu güzelce yıkadıktan sonra koyunuz İçini, üzerini örtecek kadar su ile doldurunuz Kaynamaya bırakınız Tavuk yumuşayıncaya kadar kaynatınız Dilerseniz bütün, dilerseniz parça parça servis yapınız Haşladığınız tavuğun suyunu pilav ve çorbada kullanabilirsiniz |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiTavuk Haşlama Tarifi Malzemeler: 1tavuk göğsü 10 arpacık soğan 2 havuç 2 patates 2 defne yaprağı Maydanoz Tuz Sıvıyağ Yapılışı: Havuçlar önce ikiye, ikiye bölünen parçalar uzunlamasına 3'e bölünür, ve her bir parça enine olarak 4'e bölünür Tencerede arpacık soğanlarla birlikte havuçlar sotelenir Tavuk göğsüde aynı büyüklükte şeritlere kesilir ve sotelenmekte olan sebzelere ilave edilir Birlikte tavuk eti pişinceye kadar kavrulur Ardından defne yaprakları ve su ilave edilir Kaynamaya bırakılır Yemek pişmek üzereyken patatesler de konur Tuzu konulur ve patatesler pişince ocaktan indirilir Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir ve bu şekilde ikram edlir |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiTavuk Haşlama Tarifi 4 adet tavuk baget 1 adet havuç 1 adet patates 50 gr un 1 adet yumurta sarısı 1 adet limon suyu 30 gr yoğurt Bir miktar zeytinyağı Bir miktar su Bir miktar tuz ve karabiber Hazırlanışı Havuç ve patatesleri oval şekilde doğrayın, zeytinyağında soteleyin Ayrı bir kapta un, yumurta, limon ve yoğurt ile terbiye hazırlayın Daha sonra terbiyeyi tencereye ekleyin ve biraz su koyun Tavuk bagetleri, tuz ve karabiber ekleyerek 15 dk pişirin |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama TarifiNe tavukmuş yarabbim, evir çevir ye mübarek |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama Tarifi: ya evde bi tavuk haşlama yapıyım dedim bunları görünce vazgeçtim |
Tavuk Haşlama Tarifi |
10-28-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Haşlama Tarifien basit tavuk haşlama yemeğini bile ne karmasık hale getirmişiniz herkesin iyi niyetle yazdıgını sanmıyorum surda ciddiye alınacak 2 tariften falza birsey yok |
|