Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, tarifi, tavuk

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Tavuk Haşlama Tarifi

Malzeme:
1 kg parça tavuk eti,
1 adet havuç (arzuya göre başka sebzeler de ekleyebilirsiniz),
1 adet iri soğan,
yarım demet maydanoz,
3-4 adet tane karabiber,
tuz,

Tarif:
Havucu yıkayıp kazıyın Soğanı ayıklayın Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın Bir tencereye tavuk parçalarını yerleştirin Üzerine 1-2 cm aşacak kadar kaynar su koyun Harlı ateşte bir taşım kaynatın Üzerine biriken köpükleri alın Sebzeleri, maydanozu ve tuzunu ilave edin Ateşi kısıp, yaklaşık 1-15 saat kadar pişirin Son yarım saat içinde karabiberini ilave edin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



2 Adet havuç
2 Adet patates
2 Adet kuru soğan
Yarım kilo tavuğun beyaz eti
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yeterince su
Tuz

Hazırlanışı
  • Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın
  • Bir hafta buzlukta bekletin
  • Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın
  • Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın ayçiçek yağında soteleyin
  • Tencereye aldığınız tereyağı ile birlikte havuç ve soğanı kavurun
  • Yeterince su ilave ederek, kaynatın
  • Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin
  • Tuzunu ayarlayın
  • Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın
  • Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin
  • Bir süre kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Haşlama Tavuk Tarifi

1 Tavuk
1 Sogan
1 Havuç
15 Bardak su,
1 Kereviz
Tuz



Büyük bir tencereye bütün maizemeier yıkanıp temizlendikten sonra konur Suyu da soğuk olarak eklenir Ateşe oturtulur İyice piştikten sonra suyu çorba ve sebzelerde kullanılır Sade olarak da içilir Veya sebzeleri ve eti ile birlikte servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Tavuk Haşlama

MALZEMELER
2 Adet Havuç
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Soğan
Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın Bir hafta buzlukta bekletin
Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin
Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun
Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin
Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Tavuk Haşlaması

Malzeme:
2 tavuk,
8-10 bardak su,
tuz,
biber

Yapılışı:
1- Temizlenmiş tavuk tütsülendikten sonra güzelce yıkanır, derin bir tencereye 8-10 bardak su ile birlikte konur, tuzu ilave edilir harlı ateşte kaynatılır, kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır, yavaş yavaş pişmeye bırakılır, iyice piştikten sonra suyuna güzel bir çorba veya pilav yapıp haşlanmış tavuğun yanında yiyebilirsiniz
2- Tavuğun eti soğuduktan sonra da pilavla birlikte söğüş olarak servis yapınız
3- Haşlanmış tavuğu tuz ve biberde ovduktan sonra tavada kızartarak yanında kızarmış patatesle birlikte servis yapabilirsiniz
4- Yine haşlanmış tavuğun kemiklerini çıkardıktan sonra tuz ve biberle ovun, bir yumurta çırpın, tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya, sonra varsa galete unu, yoksa tekrar una batırarak kızgın yağda kızartıp servis yapınız
5- Tavuğu sade suda haşladığınız gibi bol sebzeyle de haşlayabilirsiniz Ayrı bir lezzet kazanmış olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



TAVUK HAŞLAMASI

Malzeme:

1 adet
tavuk

Tuz
Bir miktar su

Yapılışı:
Büyük boy bir tencereye tavuğu güzelce yıkadıktan sonra koyunuz İçini, üzerini örtecek kadar su ile doldurunuz Kaynamaya bırakınız Tavuk yumuşayıncaya kadar kaynatınız Dilerseniz bütün, dilerseniz parça parça servis yapınız Haşladığınız tavuğun suyunu pilav ve çorbada kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Tavuk Haşlama Tarifi
Malzemeler:
1tavuk göğsü
10 arpacık soğan
2 havuç
2 patates
2 defne yaprağı
Maydanoz
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:
Havuçlar önce ikiye, ikiye bölünen parçalar uzunlamasına 3'e bölünür, ve her bir parça enine olarak 4'e bölünür Tencerede arpacık
soğanlarla birlikte havuçlar sotelenir Tavuk göğsüde aynı büyüklükte şeritlere kesilir ve sotelenmekte olan sebzelere ilave edilir Birlikte tavuk eti pişinceye kadar kavrulur Ardından defne yaprakları ve su ilave edilir Kaynamaya bırakılır Yemek pişmek üzereyken patatesler de konur Tuzu konulur ve patatesler pişince ocaktan indirilir Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir ve bu şekilde ikram edlir

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Tavuk Haşlama Tarifi

4 adet tavuk baget
1 adet havuç
1 adet patates
50 gr un
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
30 gr yoğurt
Bir miktar zeytinyağı
Bir miktar su
Bir miktar tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Havuç ve patatesleri oval şekilde doğrayın, zeytinyağında soteleyin Ayrı bir kapta un, yumurta, limon ve yoğurt ile terbiye hazırlayın Daha sonra terbiyeyi tencereye ekleyin ve biraz su koyun Tavuk bagetleri, tuz ve karabiber ekleyerek 15 dk pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Ne tavukmuş yarabbim, evir çevir ye mübarek
Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



: ya evde bi tavuk haşlama yapıyım dedim bunları görünce vazgeçtim
Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



yoshyangelas sağolasın :))
Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



Aynen kardeş
Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



aman yarabbim
Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



yapcaktım vaz geçtim
Alıntı Yaparak Cevapla

Tavuk Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Haşlama Tarifi



en basit tavuk haşlama yemeğini bile ne karmasık hale getirmişiniz herkesin iyi niyetle yazdıgını sanmıyorum surda ciddiye alınacak 2 tariften falza birsey yok
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.