Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fıtığı, mide, sorularınızın, yanıtları

Mide Fıtığı (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mide Fıtığı (Sorularınızın Yanıtları)

Ben 7-8 yıldır mide sorunu yaşıyorum Üniveriste ve özel hastanelerin hepsine gittim 6 Endoskopi yapılldı 2 kere de baryumlu film çekildi Her doktor diğer filmi beğenmedi ve konu uzadı gitti Endoskopi sonucu Sliding tipi hiatal herni+KÖS gevşekliği (görh), gastrit, kaskad mide, duodenit olarak belirlendi 1 ay önce de 5 cm açık sliding tipi hiatal herni tanısı koyuldu İlaç kullanmak birşeyi değiştirmiyor Ağız kokusu, mide yanması ve ekşimesi, aşırı derecede var 3 yastıkla yatmama rağmen hala asit boğazıma

kadar geliyor Ne yapmam gerekiyor?

Yemek borusuna mide içeriğinin kaçmasına reflü diyoruz ki sizde bu durum var Midenin altında bulunan kapakçık yerinde olmadığında bu yakınmalar meydana geliyor Yakınmalarınız için (gereksiz yere) çok fazla endoskopi ve film çekilmiş Ayrıca sonucunu yazdığınız endoskopinizin bir Gastroenterolog tarafından yapılmadığını düşünüyorum Size önerim şu: güvendiğiniz bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurun Takip ve tedavinizi yaptırın Gerekli tedaviden yarar görebilirsiniz Aksi halde ameliyat seçeneği düşünülebilir Buna da mutlaka yine bir Gastroenteroloğun karar vermesini sağlayın Geçmiş olsun

4 seneden beri mevcut mide bulantım var Senede 5-6 kez tekrarlayan, 10-15 gün devam eden bir bulantı bu Ayrıca son bir yıldan beri yanmayla gelen bir kaşıntı durumum mevcut Anti hcv3,32, hcvrnanegativ alt28 ast25 Bende oluşan bu değişiklikler hepatit C'den mi kaynaklanıyor? HCV RNA negatifliiği ne demek? Ultrasonda grade I hepaostetaoz mevcut Bu durum nedir, ne yapmam gerekiyor? Saygılarımla

Bedene Hepatit C virüsü girerse Anti HCV pozitifleşir ve HCV RNA da pozitif bulunur Eğer bu virus bedenden atılacak olur ise bu kez HCV RNA negatif olarak saptanır Sonuç olarak yakınmalarınızın Hepatit C ile bir ilgisi yoktur Mide yakınmaları ve karaciğerinizdeki yağlanma açısından bir Gastroenteroloji Uzmanı tarafından görülmeli ve takip edilmelisiniz

Karaciğer ileri derecede yağlı Grade 2/3 AST ve ALT normal total 24, indirek 16 ve direkt biluribin 08 Böbrek taşı açık ameliyatı oldum, 4 yıl sonra tekrar oluştu Ne yapmalıyım?

Karaciğerdeki yağlanmanız oldukça fazla Bu nedenle kilolu iseniz kilo vermeil, şeker hastalığı veya kanda yüksek yağ düzeyi varsa bu yönde tedavi olmalı, egzersiz yapmalı ve yağsız yemelisiniz Karaciğeriniz risk altında olduğundan Gastroenteroloji Uzmanlarınca takip edilmelisiniz Böbrek taşı açısından ilgili branş olan Ürolojiye başvurmalısınız Geçmiş olsun

Nisan ayından beri ALT ve AST değerlerim yüksek çıkıyor Nisan'da ALT:103 AST:57 GGT:69, şimdi ALT:86 AST:42 Ben Zyprexa diye bir ilaç kullanıyorum Diğer tüm tahlillerim normal çıktı Biyopsi önerdiler Ultrasonda ise yağlanma görülmüştü Sizce bu durum ilaca mı bağlıdır? İlacı da sürekli kullanmam gerekiyor Ne yapmalıyım? Teşekkürler

Karaciğer hücrelerinizde hızlı bir yıkılma olduğu görülüyor ki biz bunu AST ve ALT yüksekliği ile değerlendiriyoruz Kısaca belirtmek gerekirse; sizdeki AST ve ALT yüksekliğinin 3 nedeni olabilir (En yüksek olasılıktan en az olasılığa doru sıralaycak olursak):

1-Karaciğerdeki yağlanma bu yükselmelere neden olabilir

2-Kullandığınız ilaç karaciğer fonksiyon testlerinde (AST, ALT) yükselme yapabilir

3-Bu değerlerin yüksekliği başka nedene bağlıdır

Ultrasonografide yağlanma saptandığına göre bu değerlerin yağlanmaya bağlı olma olasılığı çok yüksek Üstelik 12 kilo kadar bir fazlanız var Bu fazlalıkları verecek olur iseniz enzim değerlerinşizin normale düşmesi beklenir Kullandığınız ilaca bağlı bu değerler yükselmiş olsa bile ilacınızı AST ve ALT değerleri 200 üniteye kadar yükselene dek kullanabilirsiniz Biyopsi şu aşamada bilgi vermeyecektir ya da vereceği bilginin pratik bir yararı olmayacaktır Takibinizi bir Gastroenterolog tarafından yaptırmanız sizi gereksiz girişim ve tedavilerden koruyacaktır Geçmiş olsun

İdrar yollarımdan damla damla kan gibi bir sıvı geliyor Akıntı yok ama iç çamaşırımda damla halinde oluyor Tam kan değil ama ona yakın bir sıvı İdrar tahlili yaptım ve normal çıktı Sebebi ne olabilir?

Prostat ve idrar yolları açısından bir Üroloji Uzmanına muayene olmanız gerekiyor Geçmiş olsun

Benim karnımın sağ alt tarafında bir ağrı var ve sürekli midem bulanıyor, kusuyorum Hemen hemen her gün aynıyım Endoskopi ve kolonoskopi, ilaçlı bağırsak filmi, ultrason ve kan tahlili idrar ve gaita tahlili yapıldı Sadece gastrit ve reflü teşhisi koyuldu Hatta akut apandisit olabilir diye apandis ameliyatı oldum fakat şu an hala ameliyat yerim ve safra keseme doğru bir ağrı mevcut Bunun için ne yapabilirim? Yaptırmadığım tahlil kalmış mı? Yardım ederseniz sevinirim, saygılar

Karında uzun süren ağrı yakınması olup da bir türlü tanı konmayan olgularda FMF ve Crohn hastalığı başta olmak üzere başlıca tüm Gastroenterolojik patolojiler ve diğer hastalıklar araştırılmalıdır Çok sayıda tetkik yaptırmak yerine bu işin uzmanı olan Gastroenterologlara başvurmalısınız Geçmiş olsun

Dr Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Mide Fıtığı (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 10-26-2012   #2
Kayıtsız

Cevap : Mide Fıtığı (Sorularınızın Yanıtları)

merhabalar ben 14 gün önce endoskopi ye girdim sonuç _KÖ bileşke dişlerden itibaren 40 cm den gözlendi sliding herni mevcut olup özofagus mukozasının renk ve görünümü doğal idi MİDEkardiya fundus korpus antrum gözlendi gözlenen kkısımlarda mukoza renk ve görünümü doğal idi DUODENUM bulbus forme postbulber 1bölgede eritemli alanlar mevcuttur TANI sliding herni+duodenit sonuçlar budur fakat doktor ameliyat dedi ilaçla tedavi den başka bi tedavi varmııdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com