10-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Desperados: Wanted Dead Or Alive Oyunun Çözümü
17 Bölüm: To The Last Bullet
Bankayı soyduğumuzu anlayan düşmanlarımız bizi otel odasında yakalıyorlar ama küçük kız Mia bizi kurtarıyor Düşmanlarımız Mia’nın babasını görüyorlar ve onu öldürüyorlar Biz de yukarıdaki ağaçlıkların orada saklanıyoruz Aslında bu bölümdeki amacımızı pek anlayamamıştım ama etrafımdaki adamları öldürünce (hepsini öldürünce) Mia ölmüş babasının yanına gitti ve bir demo girerek bölüm de bitti O zaman, amacımız etrafımızdaki adamlardan kurtularak buradan kaçmak Eğer hepsini öldürmeyi başarırsanız bölüm zaten bitiyor Etrafımızdakileri öldürmek gerçekten zor Karanlık olduğu için ben yine John ile bıçaklamayı seçtim Bir de adamlar azalınca çatışmaya girdim (bütün adamlarla birlikte) Zaten havaya bile ateş etseniz düşmanlar hemen üzerinize gelmeye başlıyorlar (teker teker ve koşarak) O sırada silahlarınızı çıkartın ve delik deşik edin onları Ben öyle yaptım siz yine de değişik taktik uygulayabilirsiniz ama sonuç olarak bölümü geçebilmeniz için düşmanlarınızdan kurtulmak zorundasınız Hepsini öldürürseniz bölüm bitecek
18 Bölüm: The Magnificent Six
Bu bölümde 4 arkadaşımız tren istasyonunda düşmanlar tarafından yakalanmış durumdalar Kate ve Mia ise bir yolunu bulup kaçıyorlar Bölümdeki amacımız Kate ve Mia’yı güvenli bir yerde tutmak, kolay hedef olmamalarını sağlamak Bir de John, Sam ve Sanchez’e 3 at bulmak Gerçekten çok zor bir bölüm hem bu adamlar düşmanlar tarafından tren istasyonunda tutuluyor hem de onları oradan kurtarıp 3 at bulmamız gerekiyor (geri kalan yerlerde düşman dolu) Öncelikle 3 atın nerede olduğunu söyleyeyim Birincisi haritanın en solunda çiftlik gibi bir yerde ama atın eyeri yok John ile eyeri takacaksınız Diğeri şehrin yukarısında bu at eyerli Sonuncusu da tren istasyonunun çaprazında bir evin orada ama sadece eyer bulunuyor At ise yan tarafta (zaten kolayca görürsünüz ) Buraya kadar anlamayacağınız tek yer ise John ve diğerlerini tren istasyonundaki düşmanlardan nasıl kurtaracağız ve o 3 atı nasıl alacağız (etrafta bir ton düşman varken) Bir de bunlar yetmezmiş gibi sivillere de zarar gelmemesini sağlamak zorundayız Şimdi arkadaşlarımızı nasıl kurtaracağımızı söyleyeyim
Yazımın en başında quick action diye birşey söylemiştim Şimdi onu yapacağız John’un 3 diğerlerinin 1 tane yapma şansı var Önce quick action nasıl yapılır? Adamlarımızın altta duran fotoğraflarının yanında saat var Onu tıklayın ve ondan sonra seçtiğiniz adamın silahını tıklayın (John’u örnek vereyim) Silahı tıklayınca teker teker hedefleri seçin Ondan sonra diğer adamlara aynı işlemi yapın Merak etmeyin siz sadece hedefleri belirleyin her adamınızla sonra hedefleri belirlediğiniz adamlarınızın üstünde (alttaki fotoğraflarının üstünde) saat resmi çıkıyor O saatlere tek tek tıklayın (ama seri olun) adamlarımız seçtiğiniz kişileri hemen öldürecek ve o sırada kaçıp uzaklaşın Adamlarımızı kurtardık Geriye 3 at bulup Sam, Sanchez ve John’u gümüş madenine götürmek kaldı 3 atın nerede olduğunu söyledim Atları dikkatli hareketlerle alabilirsiniz ama çatışmaya gerek olabilir Dikkatli olun Atları bulunca Sam, Sanchez ve John ile atlara binip yukarıya doğru sürün (yukarıda şerifi silahla dans ettiriyorlar oraya doğru) Yukarıya ulaşırsanız bölüm bitecek ama o sırada şerifin öldürülmemesine dikkat edin Eğer şerif ölürse bölüm biter Bu yüzden şerifin etrafındaki düşmanlarınızı da halletmeye çalışın Sonra atlarla yukarı gidin ve bölümü bitirin Yine söylüyorum biraz dikkat, taktik ve sabır Bunlar bölümü geçmenizi sağlayacak
19 Bölüm: Blood Money
Bu bölümdeki amacımız, yukarıda bir kulübe var Oraya kadar çıkarak o kulübenin çatısına çıkmak ama bunu yaparken çok sessiz olmamız lazım Eğer kulübeden biri bizi farkederse bölüm biter Aşağıda rahatça adam öldürün ama yukarıdayken öldürmeyin (sessiz öldürün) Şimdi bölümü nasıl geçeriz onu söyleyeyim Önce başladığınız yerin yanında bir kamp var Oradaki adamları öldürün (Ben Jonh ve Sanchez’i kullandım) Eğer başarılı olursanız karşıdaki adamlar sizi farketmiyor Sonra 2 tane ağır makineli silahın yanında 2 adam var (nehrin karşısında) Onlardan Sam’in dinamitleri ile kurtulun Eğer onları öldürmeyi veya bayıltmayı başarırsanız hemen o silahların başına geçin ve karşınıza çıkanları tarayın (eğer dikkatli olursanız üzerinize gelen bütün adamları ağır makinalı silahla öldürebiliyorsunuz) Buradan sonrası kolay yukarıda 5-6 tane adam kaldı Onları John ve Sanchez ile halledin ama kulübedeki adamlar sizi farketmesin Bu adamlardan kurtulmayı başarırsanız sessizce kulübenin çatısına çıkın (yürüyerek, koşmayın) ve bölümü bitirin Sonra güzel bir demo giriyor ve öteki bölüme geçiyorsunuz Yine dikkatli olun 
20 Bölüm: Little China Girl (Mia Yang’ın Eğitimi)
En son eğitim bölümü Bu bölümde Mia Yang’i tanıyoruz Konuşmalar bittikten sonra 3 atlı geliyor Önce yanınızdaki varile (büyük kutuya) girin Adamların arkası dönükken varilden çıkın ve flüt çalın Adam sizi farkedecek Hemen varile tekrar girin Yanınıza gelen düşman arkasını dönünce varilden çıkın ve ona bir zehirli ok fırlatın ve hemen saklanın (varilin içine girin) Adam çıldıracak sağa sola ateş etmeye başlayacak, arkadaşlarını öldürecek ve sonra kendisi bayılacak Adam bayılınca Sanchez dışarı çıkıp size birşeyler söyleyecek Sanchez gidince menünüzden fıstığı seçin ve “X” işaretli yere fıstıkları dökün Döktükten sonra 3 atlı daha gelecek Hemen evin arkasına gidin 3 atlı yerde baygın olan düşmanımızı uyandıracak Ondan sonra siz arkadayken maymununuzu salın (menüden maymunu seçin fıstıkların üstüne tıklayın) Maymun düşmanların önüne gelip dans edecek Bir süre sonra ise düşmanlarımız dans eden maymuna ateş edecek ve maymun tekrar yanımıza gelecek Şimdi yapmamız gereken tek birşey kaldı O da menümüzde bomba gibi duran siyah şeyi grup halinde duran 4 kişiye atmak Arkadan sessizce gelin ve o siyah bombayı adamların tam ortasına atın Adamların gözleri görmeyecek ve Sanchez aralarına girerek hepsini halledecek Eğitim bitti Azcık konuşmadan sonra diğer bölüme geçeceksiniz
21 Bölüm: Piggies in the Middle
Geride bıraktığımız arkadaşlarımız Kate ve McCoy için 18 bölümdeki kasabaya yeniden dönüyoruz Ama kasabaya ne olmuş böyle Bir çatışma, bir kıyamet Ortalık ölü kaynıyor (zaten oyunun en zor bölümleri bu kasabada geçiyor) ve biz bu çatışma arasında istasyonda duran trenin son vagonuna binmek zorundayız Gel de geç bu bölümü Neyse moraliniz bozulmasın Dediğim gibi amacımız trenin son vagonuna binmek ve trenin hareket etmesini beklemek Trene kadar nasıl geleceğiz, burası önemli Trene kadar sağ salim gitmemiz için çıkan savaşta eşitliği sağlamanız lazım Yani bir askerlere bir haydutlara yardım edeceğiz İlk önce girişte 2 askerle bir sürü kovboy çatışıyor O 2 askeri öldürün Öldürdüğünüzde çatışan haydutlar ölen askerlerin yerine geliyor Ondan sonra trenin hareket edebilmesi için trenin üstünlüğünün haydutlarda olması gerekiyor ama trenin önünde askerler haydutlara ateş ediyor Sizin yapmanız gerek tren istasyonunun hemen karşısında bir ev var O evin balkonuna çıkın (Sam ile) ve trenin önünü kesmiş askerlere dinamit fırlatın Eğer hepsini öldürürseniz trenin son vagonuna binin (diğer arkadaşlarınızla birlikte) ve bölümü bitirin Yine söylüyorum amacımız trenin son vagonun binmek ve hareket etmesini beklemek Oraya kadar da bir askerlere ve bir kovboylara yardım ederek gelebilirsiniz Dikkatli olun, vurulmayın
22 Bölüm: Showdown in Deadstone
Dostlarımız Kate ve McCoy’u aramaya devam ediyoruz ve onları buluyoruz Bölümün en başında McCoy’u araya alıp bir güzel dövüyorlar ve Kate’i de arabaya bindirip bir yere götürüyorlar Bu bölümde McCoy’u kurtaracağız (Kate diğer bölümde aramıza tekrar katılacak) McCoy kasabanın sonunda 3 kişi tarafından dayak yiyor Biz de kasabanın başındayız McCoy’un yanına kadar nasıl gideceğinizi tarif edeyim Önce aşağıda 3 tane adam duruyor Onları Mia ile halledin Adamlardan birine zehirli ok fırlatın ve adamlar birbirlerini vurarak öldürsün Merak etmeyin silah sesini kimse duymuyor Sonra trenin öteki tarafında bir ton adam kaldı Önce kulübenin oradaki adamları Sanchez ile halledin (ben öyle yaptım) Adamların arkasına sessizce (yürüyerek) yaklaşın ama dikkatli olun sizi görmesinler Yaklaşınca hemen siesta yapın ve adamlar yanınıza geldiğinde onları tüfekle bayıltın Diğer adamlarınızı da kullanabilirsiniz (Mia ile bomba atabilirsiniz mesela) Bu adamlardan kurtulunca karşı tarafta 2 adam ağır makineli tüfeklerin yanında duruyorlar Şimdi o ağır makineli silahları almamız lazım O silahların başında duranlara Sam ile dinamit atın (yani o adamlardan bir şekilde kurtulacaksınız o ağır makineli silahlar bize lazım) Eğer ağır makineli silahları almayı başarırsanız iş kolaylaşacak Çünkü o silahları almayı başarırsanız etraftaki adamları delik deşik edebilirsiniz McCoy’u kurtarmak kolaylaşacak McCoy’un etrafındaki adamları da halledin ve McCoy’u kurtarın Şimdi 5 at bulup buradan kaçmak kaldı 5 atı kolayca bulursunuz Etrafınıza bakın göreceksiniz Eyersiz at varsa John ile eyer takın Kasabanın yukarısına doğru sürün atlarınızı ve bölümü bitirin Yine dikkatli olun kolayca bu dediklerimi yapıcaksınız Bölümdeki temel amaç, McCoy’u kurtarmak ve 5 at bulup bu kasabadan kaçmak (kasabanın yukarısındaki çıkışa gideceksiniz) O kadar  
23 Bölüm: At the Gates of Hell
Oyun çok zor hale geldi artık Bu bölümdeki amacımız ise, yukarıda görmüşsünüzdür, bir mağara girişi var Amacımız o girişe girmek Eğer o mağaranın girişine girmeyi başarırsanız bölüm bitecek ve güzel bir demo izleyeceksiniz Şimdi size bu bölümle ilgili 1-2 taktik vereyim Bölümün en başında Kate adamlardan kaçmayı başarıyor görüyorsunuz, adamları bayıltıyor Eğer Kate kaçtığında yandaki eve girmezseniz biraz sonra düşmanlar geliyor ve sizi farkediyor İlk fırsatta yanınızdaki eve girin ve orada saklanın yoksa vurulursunuz Şimdi mağaraya nasıl gireriz onu söyleyeyim Bu bölümde Mia’yı kullanmanızı tavsiye ederim Önce önünüzde dolanan 2-3 adamdan birine zehirli ok fırlatın Düşmanımız birkaç arkadaşını öldürsün Ondan sonra yine Mia ile ilerleyeceğiz (Varillere saklanabiliyor ya kimse farketmiyor bir de flütle dikkat çekmiyor, ondan bu kız bize lazım) Tabi tek Mia’yı kullanmayın Sanchez’i de kullanın Ayrıca John ile kapının girişindeki 2-3 adamı halledebilirsiniz Tabi onları öylece ortada bırakmayın Öldürdüklerinizi kaldırın kenara McCoy ile adamları bayıltabilirsiniz En son olarak kasabanın ortasında ağır makineli silahı (hep ağır makineli silah diyorum otomatik silah işte anlayın) alabilirseniz işiniz çok kolaylaşacak Sonuç olarak mağaraya girmek zorundasınız Adamlarınızın özelliklerini kullanarak kolayca mağaraya ulaşabilirsiniz
24 Bölüm: Deaths Overture
Geldik artık oyunun sonlarına Sona geldikçe zorluk da giderek kadar artıyor Oyuna başladığımızda demir parmaklıklar arasına kilitliyiz Çıkmak kolay Önce Mia ile kapının önüne fıstık dökün Sonra Mia’nın maymununu fıstıkların üzerine yollayın Maymunu gören bir görevli kapıyı açıp içeri bakacak, hemen çok seri bir biçimde John ile adam bir tane yumruk patlatın ve adamı halledin Şimdi yandaki sandıktan eşyalarınızı almanız lazım yoksa biraz sonra gelecek düşmanlar sizi öldürür Eşyalarınızı alın ve etrafınızdaki birkaç adamı öldürün Yukarıda kapalı bir kapı ve etrafında bir sürü adam var O adamlardan kurtulmaya çalışın, hepsini bıçakla öldürün veya Kate ile üzerinize çekip (hani tahrik ediyor ya) adamları bayıltın Bunun gibi 1-2 taktikle o adamlardan kurtulabilirsiniz (sabırlı olun ve dikkatli olun, kurtulursunuz) Sonra adamların bulunduğu hücrede yandaki kapıyı açmak için bir taş var (yarım çember şeklinde krem rengi bir taş) O taşa basın ve kapı açılsın Şimdi dostumuz Sanchez’i kurtarmamız lazım ama Sanchez’e gidene kadar bir ton adam var Yine aynı taktikleri uygulayarak o adamlardan kurtulabilirsiniz Bu bölümde quick action uygulamanız gerekecek Bazı yerlerde tabi ki Eğer adamlardan kolay kurtulmak istiyorsanız karşı tarafta tahtaların üzerinde duran ağır makineli tüfeği almanız lazım Düşmanları öldürmek kolaylaşacak Adamlardan bir şekilde kurtulmanız lazım, ben quick action kullandım siz başka bir şey de deneyebilirsiniz
Adamlardan kurtulunca dostumuz Sanchez’i adamlardan kurtarın (düşmanları bıçaklayın, vurun birşeyler yaparak onları öldürün) Sanchez kurtulunca El Diablo arkaya kaçıyor Arkada da 2-3 düşman var, onları da halledin Sizi gören El Diablo daha yukarı kaçıyor ve kaçtığı yol çöküp kapanıyor Başak bir yerden gitmek lazım O yer de karşınızdaki pentagram (yıldız şeklinde birşey) Şimdi yanda demir parmaklıklı kapılar var O kapıları açmak için 1-2 taşa basmamız lazım Taşlara basarken dikkat edin çünkü bazıları sizi öldürüyor (her doğru taşa bastığınızda oyunu kaydedin size tavsiye) Sonuç olarak basmanız gereken 2 taş var Birincisi tam karşınızdaki taş İkincisi ise hemen onun sağındaki taş Bu 2 taşa basmayı başarırsanız demir parmaklı kapılar açılıyor (Taşlara basarken öldürücü taşlar var onlara dikkat edin, bakın yine söylüyorum her doğru taşa bastığınızda oyunu kaydedin) Kapılar açılınca o kapıdan ilk Mia’yı geçirin Çünkü geçtiğiniz koridordan alevler çıkıyor Bu alevlere yakalanmak istemiyorsanız mis gibi hızlı bir kıza ihtiyacınız var Mia ile koridordan koşarak geçin ve koridorun sonundaki taş düğmeye basın (oyunun başındaki kapıyı açmak için kullandığımız taşın aynısı krem rengi taş) Artık alevler etkisiz Adamlarınızla koridordan geçin ve karşınıza çıkan 2 adamı öldürün El Diablo yukarı kaçıyor Onu izleyebilmeniz için John ile tırmanmanız lazım John ile tırmanın ve onu en son kaçtığı yere kadar kovalayın (sürekli olarak tırmanacaksınız dikkatli olun üzerinize birşeyler düşebilir) Eğer El Diablo’nun kaçtığı yere kadar gidebilirseniz (kilise gibi acayip bir yer) bölüm bitecek ve mükemmel bir demo izleyeceksiniz Bölüm bitti  
25 Bölüm: INFERNO - (Son Bölüm)
El Diablo’nun kim olduğunu görünce çok şaşıracaksınız (eğer oyunu iyi takip ettiyseniz kim olduğunu anlarsınız) Geldik en son bölüme Tek görev, tek amaç var Kill El Diablo El Diablo’yu öldürün Ama nasıl? Kısaca anlatayım El Diablo sadece ayağa kalktığında vurulabiliyor Onun dışında eğilirken vuramıyorsunuz El Diablo’yu çok vurmanız lazım, kolay kolay ölmüyor Bir de El Diablo sağ ve soldaki tuşlara basarak taramalı tüfek, zehirli gazlar, delici testereler ve alevler gibi bir sürü öldürücü şey çıkartıyor Onlara dikkat etmelisiniz yoksa ölürsünüz Sonuç olarak o ayağa kalktığında mümkün olduğu kadar ateş edin ve onu öldürmeye çalışın Öldürmeyi başarırsanız son ve mükemmel bir demo izleyeceksiniz (çok kısa bir demo) ve oyun bitecek Hayırlı uğurlu olsun herkese oyun bitti  
|
|
|