Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Oyun Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alive, çözümü, dead, desperados, oyunun, wanted

Desperados: Wanted Dead Or Alive Oyunun Çözümü

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öncelikle siteye yazdığım bu ilk tam çözümü beğenmenizi umarım Bu yazıda anlamadığınız veya takıldığınız her bölümle ilgili nselimoglu@oyunsitesigentr adresine email atarak yardım alabilirsiniz Yazımda bölümleri nasıl geçeceğinizi, asıl amacınızı ve benim izlediğim taktikleri (benim taktiğimi uygularsınız veya kendi taktiğinizle ilerlersiniz, size kalmış) size söyleyeceğim Yani her bölümde belli bir taktikle adamları öldürebilirsiniz veya bayıltabilirsiniz, bu taktikler size kalmış adamlarınızın özelliklerini kullanın Bir de bütün eğitim bölümlerinde (mesela Sam’in eğitimi) sadece eğittiğimiz adamı kontrol edebiliyoruz Diğerlerini değil (bunu söylememin nedeni eğitim bölümlerinde sadece bir kişinin yaptıklarını anlatıyorum 1Bölüm gibi…) Eğitim dediğim bir bakıma adamlarımızın özellikleri tanıma bölümleri Ayrıca oyunda taktik değiştirmeniz gerekebilir Oyunun akşına göre tabi ki Ama yeter ki oyunda dikkatli ve sabırlı olun, o zaman oyunu rahatlıkla bitirebilirsiniz, aşırı zor bir oyun değil Son birşey söyleyip tam çözüme geçeceğim Adamlarımızın bir de quick action (hızlı hareket) diye bir özelliği var Bu sayede sizi düşmanlar çevirdiğinde hızlı bir şekilde onları vurarak kaçabilirsiniz John 3 atış ve diğerleri 1 atış yaparak bu hareketi yapıyorlar Özellikle 18bölümde bu çok işimize yarayacak, diğer bölümlerde de deneyebilirsiniz, bu da size kalmış bir şey (QUICK ACTION’IN NASIL YAPILDIĞINI 18BÖLÜMDE AÇIKLADIM, oraya bakabilirsiniz) Neyse tam çözüme geçelim

1Bölüm: An Old Friend (John’un Eğitimi)

Trenden indikten sonra sizle birisi konuşuyor O adamı izleyin Adam eğilerek bir yere giriyor Siz de “C” tuşuyla eğilerek adamın yanına gidin Sonra adam bir yere çıkıyor Onu takip edin ve size bir hedef gösteriyor Onu vuracaksınız Karşınızdaki camda duran gülleri vurunca silahınızı tekrar doldurun (Silah elinizdeyken yine silahı mousela tıklarsanız silahı doldurur) Bu işlemden sonra size yardım eden adamı izleyin ve yandaki merdivenden inerek adamın yanına gidin Adamımızın gittiği yerde 25$ ödüllü bir dövüş var Sizin yapmanız gereken tek şey yumruk atmayı seçerek orada duran iri yarı adama bir tane patlatmanız başka hiçbir şeye gerek yok Bundan sonra adamımız başka bir yere gidiyor Yine onu izleyin Bu sefer bıçak atmayı öğreniyoruz Yerden bıçağı alın ve hedefe atın Oyunu kazandınız Bıçağı hedeften alın ve yarışmayı düzenleyen adamın arabasındaki sarı-kırmızı torbalardan birini bıçakla kesin Kesince bize yardım eden adam bize bir tane patlatacak ve kaçacak Elimizde bir tek saat kaldı Bir kadın size vurup kaçan adamın nerede olduğunu gösterecek ama ondan önce saatle nasıl dikkat çekilir onu öğreneceğiz “X” işaretli yere saatinizi koyun ve 5 saniye bekleyin Yanda duran adam ne oluyor diye bakınca alın saatinizi ve size vuran adamın yanına gidin (bize yardımcı olan adam) Yukarıda oturuyor Yanına sessizce gidip (yürüyerek, kesinlikle koşmayın) bir tane yumruk da adama çakın Adam bayılacak Yerdeki eyeri alın ve ata koyun Sonra atla buradan uzaklaşın İlk bölüm bitti

2Bölüm: Southern Comfort

Burada bir amacımız var O da baygın olan dostumuz Sam’i oyuna başladığımızda atımızı bağladığımız ahırın yanına getirmek Oraya geldiğimizde Sam yüzünü yıkayarak uyanıyor ve ata binerek dostumuzla buradan uzaklaşıyoruz Ha oraya kadar nasıl gideceğiz Tek taktik var o da düşmanların arkaları dönükken John ile onlara bıçak fırlatarak öldürmek (ben bunu yaptım ve bölümü bitirdim) Onun dışında sakın öldürdüğünüz adamların cesetlerini ortada bırakmayın Eğer başka bir düşman o ölüyü görürse alarma geçiyor ve her yerde sizi arıyorlar Bu bölüm bu kadar, Sam’i ahıra getirmeyi başarırsanız da Sam uyanacak ve buradan uzaklaşarak bölümü geçeceksiniz(Sam ahırdaki yalaktan yüzünü yıkayarak uyanacak ona göre)

3Bölüm: Smoke Signals (Sam’in Eğitimi)

Sam’in dinamitini seçin ve nehrin karşısına fırlatın Dinamit patlayınca yanınızdaki ağaçtan bir kızılderili düşecek ve bayılacak Onu iple bağlayın Sonra atınıza binip John’u izleyin John’un atı yerde bir yılan görecek ve John’u üzerinden atacak Siz de yerdeki o yılanı alacaksınız (Sam alacak tabi ki) Yine ata binin ve ilerleyince yolun başka bir araba tarafında kapandığını göreceksiniz Arabanın önündeki ağır makineli tüfeği tıklayarak arabaya ateş edin Araba parçalanacak ve yol açılacak Ayrıca arabanın içinden bir TNT çıkacak O TNT’yi alın ve yolu kapatan taş yığınının oraya koyup patlatın Atınızla oradan geçip bölümü bitirin (Bütün bunları Sam ile yapıyoruz ona göre)

4Bölüm: Hang’m High

Amacımız McCoy’u kurtarmak

Oyunun başında yanınıza gelen atlıya John ile bir yumruk atıp atını alın Sonra girişte dolanan adamı John ile arkadan bıçak fırlatarak öldürün Tabi öldürdükten sonra onu öylece ortada bırakmayın Kimsenin görmediği bir yere taşıyın Sıra geldi Sam’in yapacaklarına Sam ile yan bahçede duran TNT’yi alın Eğer dikkatli ilerlerseniz TNT’yi alana kadar kimse sizi farketmeyecek Aldığınız TNT’yi yandaki tarlada duran arabanın yanına koyup patlatın (yeşil bir araba, üzerinde Doc McCoy yazıyor) Patlayınca yaklaşık 10 düşman arabanın yanına gidiyor ve bölüm sonuna kadar orada kalıyorlar (yani bayağı bir adamdan kurtulmuş oluyorsunuz) Şimdi bir tek dostumuzu kurtarmak kaldı Düşmanları sessizce arkadan bıçaklayarak öldürün (John ile) McCoy’un yanına ulaştığınızda asılı olduğu ipi kesin ve onu kurtarın (Eğer dikkatli olursanız adamları rahatlıkla öldürürsünüz) Şimdi 3 at ve McCoy’un eşyalarını alacağız (McCoy’un eşyaları yandaki binada kilisenin sağ tarafındaki (polis karakolu) binada) 3 at ve eşyaları aldıktan sonra bölüme başladığınız yere gidin ve bölümü bitirin Atları ve eşyaları alırken dikkatli olun

5Bölüm: Doc McCoy’s Cabin (McCoy’un Eğitimi)

Kilitli kapıyı açın ve içerdeki sandıktan McCoy’un eşyalarını alın Sonra silah atmaya gittiğinizde silah seçeneklerinden uzun menzilli silahınızı seçin ve karşınızdaki sandalın ipini vurup kopartın Arkadaşlarınızla konuştuktan sonra McCoy’un gazını (yeşil bir sıvı cam içinde) seçerek yandaki timsaha (hemen yanınızda duran, nehirde yüzen değil) doğru atın Bu işlemi yaptıktan sonra yine ateş ettiğiniz yere gidin ve gazı yine seçin Ama gazı seçtiğinizde ayrıca menüde bir de balonlu gaz seçeneği çıkacak Balonlu gazı seçin ve havaya doğru bırakın Balonlu gaz giderken karşı tarafta durmuş timsahın üzerine geldiğinde balonlu gaza ateş edip balonu patlatın ve timsahı öldürün Ondan sonra az önce gaz attığımız timsahın yanına Sam gidiyor ve timsah Sam’i yaralayıp kaçıyor Yaralı dostumuzu iyileştirin (menüden sağlık ekipmanını seçin) En son olarak ise menüde bulunan son bir seçenek var (kel kafalı şapkalı bir seçenek) Onu seçin ve Sam’e uygulayın Uygularken Mc Coy yere birşeyler bırakıyor Bu işlemi yaptıktan sonra yere bıraktığınız o şeyleri alın ve atınıza binip bu bölümü de bitirin

6Bölüm: High Stakes

Bu bölümde Kate O’hara’yı kurtaracağız Ama nasıl?? Kate ilerdeki geminin içinde Gemiye kadar ulaşabilmeniz için arka taraftan dolanmanız lazım (dikkat çekmemek için) Yine adamları bıçaklayarak ve sessizce öldürün(benim taktiğim) McCoy’un zehirli gazlarını da kullanabilirsiniz, o da etkili bayağı Ondan sonra gemiye ulaşabildiyseniz Kate’in kapalı olduğu kapıyı McCoy ile açın ve Kate’in iplerini çözerek (John ile ipi kesin) onu kurtarın Bölüme başladığınız yere, yani atlarınızın yanına tekrar gelin ve bölümü bitirin Sadece bu kadar ama diyeceksiniz ki şimdi gemiye kadar nasıl geldin Dediğim gibi gemiye kadar dikkat çekmeden ve sessizce ilerleyin Adamları sessizce bayıltın veya öldürün bu kadar Kolayca bu bölümü bitireceksiniz Biraz dikkat edin, yeterli

7Bölüm: A Wowen Weapon (Kate O’hara’nın Eğitimi)

Kate’in menüsünden iskambil kağıtlarını seçin ve kağıtları yerdeki “X” işaretlerinin üzerine fırlatın Doğru yaparsanız kulübenin yanında duran adam kağıtlara doğru gelecek ve geldiğinde John onu bayıltacak (yumruğuyla J ) Adam bayılınca yandaki giysileri Kate kızımıza giydirin (kulübenin yanında duran asılı eşyaları) Sonra John size ahırın önünde duran adamı tahrik etmenizi istiyor Siz de adamın bakış açısının olduğu bir yerde durun ve bacağınızı açın Adam yanınıza ağzının suyu aka aka gelecek Geldiğinde de John onu bayıltacak Şimdi ahırın önünde bir adam kaldı Onu da gözüne ayna tutarak (güneş ışınlarıyla dikkatini dağıtarak) dikkatini dağıtacağız Doğru yaparsanız adamlarımız düşmanın önünden kaçarak güvenli bir yere gidecekler Siz de onları izleyin Düşmanlar artık sizi farketti ama korkmayın son bir işiniz kaldı O da tren istasyonunda duran şerifin kıçına bir tekme atmak Ondan sonra dostlarımız trene binip El Paso’ya gidiyorlar ve bölüm bitiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

8Bölüm: Into the Lion Den

Öncelikle bu bölümde kesinlikle adam öldürmeyin Eğer öldürürseniz bölüm otomatik olarak biter, yeniden başlarsınız bölüme Amacımız ise şerifin ofis odasına girmek Adam öldüremeyeceğinize göre onları John ile bayıltmanız ve Sam ile bağlamanız gerek (McCoy’un gazlarını da kullanabilirsiniz, Kate ile de tahrik edebilirsiniz size kalmış) Bütün adamlara bu işlemi yapın (ben öyle yaptım) Eğer dikkatli olursanız kimse farketmeden bu işi yapabilirsiniz Şimdi şerifin odasına girebilmeniz için kapalı kapıyı (içeri girdiğinizde sağda duran büyük yerin kapısı) TNT ile patlatıp açmanız lazım TNT ise yukarıdaki ahırın orada Sam ile onu alın ve kapıyı patlatın İçeri girin Şerifin odası yukarıda, merdivenlerin sonundaki kapı (zaten doğru yere girerseniz odanın içi gözükecek) İçerde 2 adam var Yine John ile onları bayıltıp Sam ile bağlayın Ondan sonra adamların bulunduğu odanın yanındaki odaya girin ve bölümü bitirin

9Bölüm: Like a Thief in the Night

Size bu bölümde yapmamız gerekeni önce bir özetleyeyim Kesinlikle kamp ateşinin etrafında oturanlar sizi farketmemeli Kimseye gözükmeden yukarıdaki atların bulunduğu (kamp ateşinin yukarısı) yere gideceksiniz Bir de esir bir asker var onu kurtaracağız Yine dikkatli olursanız kimseye gözükmeden atların yanına gidebilirsiniz (yolunuzdaki adamları dikkatlice öldürün John ve Kate’i kullanın) Atların yanına gittiğinizde onları oradan çıkaracaksınız (merak etmeyin bu işi yaparken kimse sizi farketmiyor) Yani atları çalacağız Atları çaldıktan sonra ise tutsak askerin yanına gidin (ama onu gözetleyen şişkoyu kollayın, o gidince kurtarın onu) Askerin iplerini kesin ve ona bir yumruk atarak bayıltın Sırtınıza alın askeri, atları götürdüğünüz yere götürün Sonra alarm veriliyor (bu normal) Askerin kaçırıldığını ve atların çalındığını farkediyorlar Sonra oradaki bir düşman, şefleri olan Sanchez’e haber vermek üzere atına binip ayrılıyor ve bölüm de bitiyor

10Bölüm: Lullaby for Four Aces

Bu bölümde ilerde aramıza katılacak olan Sanchez’i yakalayacağız Şimdi bölümün başında kapının önünden rahatça geçebilmeniz için kapının yukarısında duran (üstte duran) 2-3 adamı öldürün ve yandaki kayalıklara geçin Kapıdakileri öldürünce kimse yanınıza gelmiyor rahat rahat öldürün Adamları John ile öldürün Az ilerde kayalıklar var O kayalıklara John ile tırmanacağız Tırmanın ve içeri girmeyi başarın Şimdi zorluklar başlıyor İçeride dolu adam var, Sanchez’in bulunduğu kuleye nasıl çıkacağız? Benim yaptığımı söyleyeyim, siz başka birşeyde uygulayabilirsiniz Önce içeri girdim ve kendi dostlarıma (Sam, McCoy, Kate’den bahsediyorum) içerden kapıyı açtım Sonra Sanchez’in bulunduğu kuleye çıktım Sanchez’in kilitli kapısını McCoy ile açtım ve içeri girince Sanchez’i bayılttım Şimdi sizi bir ton adam farketti Onları şöyle öldürün Sanchez’in odasında bir sürü dinamit ve gaz bulunuyor Bunları alın ve aşağıdaki adamlara doğru sallayın Hepsini öldürün Araya kaçan 1-2 adamı da McCoy’un uzun menzilli silahıyla öldürün ve bütün adamlar öldüğünde Sanchez’i sırtlayın (John ile) Başladığınız yere getirin, bölümü bitirin Bu bölüm gerçekten çok zor illa ki takılacaksınız Bu yüzden bana email atın yardımcı olurum

11Bölüm: Ambush at Snake Pass

Bu bölümdeki amacımız Sanchez’i kurşunlara hedef olmadan bu kalyondan çıkartmak Kalyonun çıkışı da taşlarla kapalı Yolu açmak için Sam’e TNT bulmanız lazım Şimdi bölümü nasıl geçeceğinizi anlatacağım Öncelikle arka taraftan dolaşın (John’un tırmanabileceği bir kayalık var ordan) Bütün ekibinizi yanınıza alın Sam’in TNT ‘side bu kayalıkların sonunda zaten Önce John ile yukarı tırmanın ve buradaki 2 adamı (biri uyuyor zaten) bıçakla öldürün Sonra ilerde 2 adam daha var bu adamları da aynı şekilde halledin Ondan sonra kalabalık bir düşman topluluğu var Onları da McCoy’un zehirli gazını kullanarak öldürün Ama balonla uçan gazı seçin ve adamların üstüne geldiğinde patlatın O taraftaki adamlardan kurtulacaksınız Ondan sonra Sam ile TNT’yi alın (TNT köprünün orda) ve başladığınız yere gelin Şimdi geriye bir tek sağ kayalıktaki adamlarla, kalyon kapalı girişini açmak kaldı Bir de yolunuzun üzerinde taramalı tüfekle duran biri Bunlardan da aynı yöntemlerle kurtulun (ben öyle yaptım siz beceremezseniz de deneyin çünkü 1-2 denemeden sonra oluyor) Adamlardan kurtulduğunuzda kalyonun çıkışını açın (TNT ile patlatın) ve Sanchez’i yanınıza alıp kalyondan geçin Bu bölüm de bitti

12Bölüm: Escape From El Paso

Adından da anlaşılabileceği gibi El Paso’dan kaçış Sanchez’in suçsuz olduğunu öğrendik ama onu hapse yolladık bile Şimdi onu hapisten kurtarmak için buradan kaçmamız lazım Önce oyuna John ile başlıyoruz ve ilk görevimiz de bu bildiklerimizi diğer takım arkadaşlarımıza söylemek, onları uyarmak ve El Paso’dan kaçmak Bu bölümden sonra oyun gerçekten çok zorlaşıyor Dediğim gibi ilk önce bütün dostlarımızı uyarıcağız ama dikkat çekmememiz lazım Sam, sizin sol tarafınızda bir evin önünde duruyor İlk önce onun yanına gidin ama dikkatli olun kimseye gözükmeyin (gerekirse adam öldürün) Sam’in yanına gittiğimizde ona durumu anlatıyoruz ve diğer arkadaşlarımızı bulmaya gidiyoruz (Sam ile beraber) Kate şişman bir zenci kadınla konuşuyor (tren raylarının sağ tarafındaki evlerin bahçesinde) ve McCoy ise yukarıdaki mezarlıkta bekliyor Bütün dostlarımıza ulaşıp onları uyardığımızda ise tek birşey kalıyor (çok dikkatli olun tekrar tekrar söyleyeyim yoksa sizi farkederler ve bölümü geçemezsiniz) 4 at bulup buradan kaçmak 3 at hapishanenin biraz aşağısında duruyor 4 ise bir ahırda eyersiz (eyeri John ile takıcağız) 3 ata Sam, McCoy ve Kate’i götürün (ve yine dikkatli olun) İçerde duran adamları öldürün veya bayıltın(size kalmış) Sonra atlara binin John ilede ahırdaki atı çalın(eyerini takın) ama yine dikkatli olun çünkü ahırda 3 asker var Atları bulduğunuzda hızla kuzeye doğru sürün atları (hapishanenin yanındaki yoldan gideceksiniz) ve El Paso’dan kaçıp bölümü bitirin Şimdi Sanchez’i kurtarmaya gidiyoruz

13Bölüm: The Walls of Fortezza

El Paso’dan kaçarak Sanchez’i kurtarmaya geldik Kurtaracağız ama nasıl? Bu bölümü 2 günde zor geçtim Anlatmaya başlıyorum Önce sizin önünüzde sürekli dolanan 1-2 adam var, onları öldürün (artık bıçakla mı öldürürsünüz, zehirler misiniz size kalmış ama sessizce öldürün) Sonra ilerde bir yer var (ambar gibi etrafı çitlerle çevrili) Orda da 1 asker var, onu da öldürün (ben John ile bıçak fırlatarak öldürdüm) İçerideki TNT’yi alın (bununla hapishanenin kapısını patlatacağız) İçerisi asker kaynıyor Bu yüzden önce kapıyı patlatıp içeri girmeyi denemeyin John ile tırmanabileceğiniz bir yer var Oraya tırmanın ve oradaki 1-2 askeri bıçakla öldürün Sonra saatinizle dikkat çekmeyi öğrenmişsinizdir Bu işlemi yapın ve yukarıya tek tek askerler gelecek Onları bu şekilde öldürün Sonuç olarak içerdeki askerlerden kurtulmanız gerekiyor Bir şekilde bunu yapmalısınız Ben John ile yaptım siz McCoy’un balonla uçan zehirli gazını da seçebilirsiniz ama yeter ki içerdeki o adamlardan kurtulun Eğer dikkatli olursanız zaten hepsini öldürebiliyorsunuz Sadece dikkat Askerlerden kurtulunca kapıyı patlatın ve içeri girin Sanchez’i demir parmaklıklardan kurtarın (McCoy ile) Artık o da bizden Şimdi yapmanız gereken Kate’in yanına gitmek Kate’in yanına gidebilmeniz içinde hapishanenin batı tarafındaki (Kate’in bulunduğu taraf) duvarlardan atlamanız lazım (aşağıdan gidemezsiniz yol kapalı) Aşağı atlayabildiyseniz atlara binin ve bölümü bitirin Aşağı atlamada bazı sorunlar yaşayabilirsiniz Sinirlenmeyin biraz uğraşın zaten aşağı atlıyorlar İçerdeki askerleri de birazcık taktikle kolay öldürebilirsiniz Benim taktiğimi uygulayın John ile bıçaklayın veya quick action kullanın

14Bölüm: They Called Him Grizzly (Sanchez’in Eğitimi)

Önce Sanchez’in menüsünden tequilla’yı seçin ve tequilla’yı kapının önüne koyun (büyük kapı olan yere ilk girişe) Koyduğunuzda bir adam gelip onu alacak ve içmeye başlayacak İçerken yanına bir arkadaşı daha gelecek İkisi dışarı kolaçan etmeye başlayacaklar Etrafa bakarken bazen arkalarını dönüyorlar Döndükleri bir sırada arkalarına gidin (yürüyerek) ve menüden siesta seçeneğini seçin Adamlar arkalarını döndüklerinde siestayı hemen yapın (ama adamlara yakın olun çok da yakın değil tabiki sizi görecekleri mesafede) Adamlar aval aval size bakacaklar Yanınıza geldiğinde de menünüzden tüfeği seçin ve adamlara bir tane patlatın ikisi de yerde Sonra kapının girişinde bir taş göreceksiniz Taşı alın ve tam karşınızda duran adama atın Adam bayıldı Adamın önündeki ağır makinalı silahı alın ve yukarda ateş etrafında duran adamlara ateş etmeye başlayın Hepsini öldürün Adamlar bir yerden geliyor zaten, hedefi doğru tutarsanız hepsini kolayca öldürürsünüz Bu arada Sanchez ağır silahları taşıyabiliyor Yani o silahı taşıyabilirsiniz Sam gibi olduğunuz yerde ateş etmenize gerek yok Adamların hepsini öldürürseniz sol tarafınızdaki evden 3 kişi çıkıyor ve tekrar geri giriyorlar Siz de eve girin ve Sanchez otomatik olarak hepsini döverek dışarı atıyor Eğitim bitti Arkadaşlarınızın yanına gidin ve bölümü bitirin

15Bölüm: Dance With the Devil

Bu bölüm çok zor Bu yüzden çok dikkatli hareket etmemiz gerek Önce Kate ile yan bahçede duran giysileri almanız gerek Yani üzerinizi değiştireceksiniz Ama gireceğiniz kapı kilitli Kapıyı McCoy ile açmanız lazım Açtıktan sonra Kate ile giysinizi değiştirin (çok dikkatli olun bunları yaparken vurulabilir veya çatışma yaşarsanız Carlos sizi farkeder ve bölümü geçemezsiniz) Kate’in üzeri değiştiğinde kimse ona karışmıyor Şehirde serbest dolaşabilirsiniz Kate’i Carlos’un bulunduğu yere götürün Ondan sonra Kate Carlos’u oyalamak için dans etmeye başlıyor O sırada diğer adamlarla birlikte Carlos’un ofisine girmeniz gerek Girerken de kimseye yakalanmamanız gerek Carlos sizi farkederse bölüm yine biter Bu yüzden girerken çok dikkatli olun Ofise bütün adamlarınızı birlikte sokmanız lazım ve ofiste duran bir kasa var onu McCoy ile açacaksınız Zaten bütün adamlarınız ofise ulaştığında ve kasayı açtığınızda bölüm bitiyor

Bu bölümde yapmanız gereken bu Biraz dikkatle çok kolay yapabilirsiniz Ofis yukarıda Zaten doğru yere girerseniz odanın içi gözükecek Amaç bu kadar, dikkatli olun başarırsınız Bütün adamlar ofise ulaşacak ona göre yoksa bölüm bitmez

16Bölüm: A Firstful of Dollars

Ofisine girildiğini anlayan Carlos çok sinirli ve her yerde bizi arıyor O yetmezmiş gibi dostumuz Kate’in etrafını da adamlar çevirmiş onu bırakmıyor İlk görevimiz Kate’i o adamlardan kurtarmak Bunu John ile yapmanızı tavsiye ederim (Kate’in etrafındaki adamları bıçakla halledin) Dostumuzu kurtardığımızda son bir görevimiz daha kalıyor Bankanın içindeki paraları çalmak (banka oyuna başladığımız yerin hemen çaprazında) İçeri ön kapıdan girmek imkansız Bu yüzden yukarıdaki parkın ortasında dev bir altın heykel var Sanchez ile o heykeli iteceksiniz ve altta bir geçit açılacak Bankaya öyle gireceksiniz Şimdi anladık da parka kadar nasıl gideceğiz ve parkın kapısı kilitli diye soracaksınız Önce dostumuz Kate’i bankanın önüne götürün Oradaki askerler kız görünce dayanamayacak ve Kate’in yanına gidecekler O sırada Sanchez ve McCoy’u parka yollayın (McCoy ile kilitli kapıyı açacaksınız) McCoy ile zehirli gaz balonu yollayarak adamları bayıltabilirsiniz En sonunda parka girdiğinizde Sanchez ile altın heykeli itin ve bankaya girin Dikkat edin, bankada askerler var Sanchez ile bu askerlerden kurtulun (Zaten çoğu Kate’in peşine takılıyor) Paralar içerde Kapı kilitli kapıyı yine McCoy ile açın (dikkatli olun çaktırmayın kimseye) Sonra paraları alarak oyuna başladığınız yere götürün İçerideki bütün paraları aldığınızda (hepsini almak zorundasınız içeride para bırakmayın) ve başladığınız yere getirdiğinizde bölüm bitecek Amacımız bu Bunu yapmak zorundasınız ve yine söyleyeyim biraz dikkat ve sabırla bu dediklerimi kendinize özgü taktiklerle yapabilirsiniz Adamlarınızın özelliklerinden yararlanın Parayı çaldığınızda bütün adamlarınızı başladığınız yere götürün, bölüm bitecek Tabi paraları da başladığınız yere getireceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-25-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

17Bölüm: To The Last Bullet

Bankayı soyduğumuzu anlayan düşmanlarımız bizi otel odasında yakalıyorlar ama küçük kız Mia bizi kurtarıyor Düşmanlarımız Mia’nın babasını görüyorlar ve onu öldürüyorlar Biz de yukarıdaki ağaçlıkların orada saklanıyoruz Aslında bu bölümdeki amacımızı pek anlayamamıştım ama etrafımdaki adamları öldürünce (hepsini öldürünce) Mia ölmüş babasının yanına gitti ve bir demo girerek bölüm de bitti O zaman, amacımız etrafımızdaki adamlardan kurtularak buradan kaçmak Eğer hepsini öldürmeyi başarırsanız bölüm zaten bitiyor Etrafımızdakileri öldürmek gerçekten zor Karanlık olduğu için ben yine John ile bıçaklamayı seçtim Bir de adamlar azalınca çatışmaya girdim (bütün adamlarla birlikte) Zaten havaya bile ateş etseniz düşmanlar hemen üzerinize gelmeye başlıyorlar (teker teker ve koşarak) O sırada silahlarınızı çıkartın ve delik deşik edin onları Ben öyle yaptım siz yine de değişik taktik uygulayabilirsiniz ama sonuç olarak bölümü geçebilmeniz için düşmanlarınızdan kurtulmak zorundasınız Hepsini öldürürseniz bölüm bitecek

18Bölüm: The Magnificent Six

Bu bölümde 4 arkadaşımız tren istasyonunda düşmanlar tarafından yakalanmış durumdalar Kate ve Mia ise bir yolunu bulup kaçıyorlar Bölümdeki amacımız Kate ve Mia’yı güvenli bir yerde tutmak, kolay hedef olmamalarını sağlamak Bir de John, Sam ve Sanchez’e 3 at bulmak Gerçekten çok zor bir bölüm hem bu adamlar düşmanlar tarafından tren istasyonunda tutuluyor hem de onları oradan kurtarıp 3 at bulmamız gerekiyor (geri kalan yerlerde düşman dolu) Öncelikle 3 atın nerede olduğunu söyleyeyim Birincisi haritanın en solunda çiftlik gibi bir yerde ama atın eyeri yok John ile eyeri takacaksınız Diğeri şehrin yukarısında bu at eyerli Sonuncusu da tren istasyonunun çaprazında bir evin orada ama sadece eyer bulunuyor At ise yan tarafta (zaten kolayca görürsünüz) Buraya kadar anlamayacağınız tek yer ise John ve diğerlerini tren istasyonundaki düşmanlardan nasıl kurtaracağız ve o 3 atı nasıl alacağız (etrafta bir ton düşman varken) Bir de bunlar yetmezmiş gibi sivillere de zarar gelmemesini sağlamak zorundayız Şimdi arkadaşlarımızı nasıl kurtaracağımızı söyleyeyim

Yazımın en başında quick action diye birşey söylemiştim Şimdi onu yapacağız John’un 3 diğerlerinin 1 tane yapma şansı var Önce quick action nasıl yapılır? Adamlarımızın altta duran fotoğraflarının yanında saat var Onu tıklayın ve ondan sonra seçtiğiniz adamın silahını tıklayın (John’u örnek vereyim) Silahı tıklayınca teker teker hedefleri seçin Ondan sonra diğer adamlara aynı işlemi yapın Merak etmeyin siz sadece hedefleri belirleyin her adamınızla sonra hedefleri belirlediğiniz adamlarınızın üstünde (alttaki fotoğraflarının üstünde) saat resmi çıkıyor O saatlere tek tek tıklayın (ama seri olun) adamlarımız seçtiğiniz kişileri hemen öldürecek ve o sırada kaçıp uzaklaşın Adamlarımızı kurtardık Geriye 3 at bulup Sam, Sanchez ve John’u gümüş madenine götürmek kaldı 3 atın nerede olduğunu söyledim Atları dikkatli hareketlerle alabilirsiniz ama çatışmaya gerek olabilir Dikkatli olun Atları bulunca Sam, Sanchez ve John ile atlara binip yukarıya doğru sürün (yukarıda şerifi silahla dans ettiriyorlar oraya doğru)Yukarıya ulaşırsanız bölüm bitecek ama o sırada şerifin öldürülmemesine dikkat edin Eğer şerif ölürse bölüm biter Bu yüzden şerifin etrafındaki düşmanlarınızı da halletmeye çalışın Sonra atlarla yukarı gidin ve bölümü bitirin Yine söylüyorum biraz dikkat, taktik ve sabır Bunlar bölümü geçmenizi sağlayacak

19Bölüm: Blood Money

Bu bölümdeki amacımız, yukarıda bir kulübe var Oraya kadar çıkarak o kulübenin çatısına çıkmak ama bunu yaparken çok sessiz olmamız lazım Eğer kulübeden biri bizi farkederse bölüm biter Aşağıda rahatça adam öldürün ama yukarıdayken öldürmeyin (sessiz öldürün) Şimdi bölümü nasıl geçeriz onu söyleyeyim Önce başladığınız yerin yanında bir kamp var Oradaki adamları öldürün (Ben Jonh ve Sanchez’i kullandım) Eğer başarılı olursanız karşıdaki adamlar sizi farketmiyor Sonra 2 tane ağır makineli silahın yanında 2 adam var (nehrin karşısında) Onlardan Sam’in dinamitleri ile kurtulun Eğer onları öldürmeyi veya bayıltmayı başarırsanız hemen o silahların başına geçin ve karşınıza çıkanları tarayın (eğer dikkatli olursanız üzerinize gelen bütün adamları ağır makinalı silahla öldürebiliyorsunuz) Buradan sonrası kolay yukarıda 5-6 tane adam kaldı Onları John ve Sanchez ile halledin ama kulübedeki adamlar sizi farketmesin Bu adamlardan kurtulmayı başarırsanız sessizce kulübenin çatısına çıkın (yürüyerek, koşmayın) ve bölümü bitirin Sonra güzel bir demo giriyor ve öteki bölüme geçiyorsunuz Yine dikkatli olun

20Bölüm: Little China Girl (Mia Yang’ın Eğitimi)

En son eğitim bölümü Bu bölümde Mia Yang’i tanıyoruz Konuşmalar bittikten sonra 3 atlı geliyor Önce yanınızdaki varile (büyük kutuya) girin Adamların arkası dönükken varilden çıkın ve flüt çalın Adam sizi farkedecek Hemen varile tekrar girin Yanınıza gelen düşman arkasını dönünce varilden çıkın ve ona bir zehirli ok fırlatın ve hemen saklanın (varilin içine girin) Adam çıldıracak sağa sola ateş etmeye başlayacak, arkadaşlarını öldürecek ve sonra kendisi bayılacak Adam bayılınca Sanchez dışarı çıkıp size birşeyler söyleyecek Sanchez gidince menünüzden fıstığı seçin ve “X” işaretli yere fıstıkları dökün Döktükten sonra 3 atlı daha gelecek Hemen evin arkasına gidin 3 atlı yerde baygın olan düşmanımızı uyandıracak Ondan sonra siz arkadayken maymununuzu salın (menüden maymunu seçin fıstıkların üstüne tıklayın) Maymun düşmanların önüne gelip dans edecek Bir süre sonra ise düşmanlarımız dans eden maymuna ateş edecek ve maymun tekrar yanımıza gelecek Şimdi yapmamız gereken tek birşey kaldı O da menümüzde bomba gibi duran siyah şeyi grup halinde duran 4 kişiye atmak Arkadan sessizce gelin ve o siyah bombayı adamların tam ortasına atın Adamların gözleri görmeyecek ve Sanchez aralarına girerek hepsini halledecek Eğitim bitti Azcık konuşmadan sonra diğer bölüme geçeceksiniz

21Bölüm: Piggies in the Middle

Geride bıraktığımız arkadaşlarımız Kate ve McCoy için 18 bölümdeki kasabaya yeniden dönüyoruz Ama kasabaya ne olmuş böyle Bir çatışma, bir kıyamet Ortalık ölü kaynıyor (zaten oyunun en zor bölümleri bu kasabada geçiyor) ve biz bu çatışma arasında istasyonda duran trenin son vagonuna binmek zorundayız Gel de geç bu bölümü Neyse moraliniz bozulmasın Dediğim gibi amacımız trenin son vagonuna binmek ve trenin hareket etmesini beklemek Trene kadar nasıl geleceğiz, burası önemli Trene kadar sağ salim gitmemiz için çıkan savaşta eşitliği sağlamanız lazım Yani bir askerlere bir haydutlara yardım edeceğiz İlk önce girişte 2 askerle bir sürü kovboy çatışıyor O 2 askeri öldürün Öldürdüğünüzde çatışan haydutlar ölen askerlerin yerine geliyor Ondan sonra trenin hareket edebilmesi için trenin üstünlüğünün haydutlarda olması gerekiyor ama trenin önünde askerler haydutlara ateş ediyor Sizin yapmanız gerek tren istasyonunun hemen karşısında bir ev var O evin balkonuna çıkın (Sam ile) ve trenin önünü kesmiş askerlere dinamit fırlatın Eğer hepsini öldürürseniz trenin son vagonuna binin (diğer arkadaşlarınızla birlikte) ve bölümü bitirin Yine söylüyorum amacımız trenin son vagonun binmek ve hareket etmesini beklemek Oraya kadar da bir askerlere ve bir kovboylara yardım ederek gelebilirsiniz Dikkatli olun, vurulmayın

22Bölüm: Showdown in Deadstone

Dostlarımız Kate ve McCoy’u aramaya devam ediyoruz ve onları buluyoruz Bölümün en başında McCoy’u araya alıp bir güzel dövüyorlar ve Kate’i de arabaya bindirip bir yere götürüyorlar Bu bölümde McCoy’u kurtaracağız (Kate diğer bölümde aramıza tekrar katılacak) McCoy kasabanın sonunda 3 kişi tarafından dayak yiyor Biz de kasabanın başındayız McCoy’un yanına kadar nasıl gideceğinizi tarif edeyim Önce aşağıda 3 tane adam duruyor Onları Mia ile halledin Adamlardan birine zehirli ok fırlatın ve adamlar birbirlerini vurarak öldürsün Merak etmeyin silah sesini kimse duymuyor Sonra trenin öteki tarafında bir ton adam kaldı Önce kulübenin oradaki adamları Sanchez ile halledin (ben öyle yaptım) Adamların arkasına sessizce (yürüyerek) yaklaşın ama dikkatli olun sizi görmesinler Yaklaşınca hemen siesta yapın ve adamlar yanınıza geldiğinde onları tüfekle bayıltın Diğer adamlarınızı da kullanabilirsiniz (Mia ile bomba atabilirsiniz mesela) Bu adamlardan kurtulunca karşı tarafta 2 adam ağır makineli tüfeklerin yanında duruyorlar Şimdi o ağır makineli silahları almamız lazım O silahların başında duranlara Sam ile dinamit atın (yani o adamlardan bir şekilde kurtulacaksınız o ağır makineli silahlar bize lazım) Eğer ağır makineli silahları almayı başarırsanız iş kolaylaşacak Çünkü o silahları almayı başarırsanız etraftaki adamları delik deşik edebilirsiniz McCoy’u kurtarmak kolaylaşacak McCoy’un etrafındaki adamları da halledin ve McCoy’u kurtarın Şimdi 5 at bulup buradan kaçmak kaldı 5 atı kolayca bulursunuz Etrafınıza bakın göreceksiniz Eyersiz at varsa John ile eyer takın Kasabanın yukarısına doğru sürün atlarınızı ve bölümü bitirin Yine dikkatli olun kolayca bu dediklerimi yapıcaksınız Bölümdeki temel amaç, McCoy’u kurtarmak ve 5 at bulup bu kasabadan kaçmak (kasabanın yukarısındaki çıkışa gideceksiniz) O kadar

23Bölüm: At the Gates of Hell

Oyun çok zor hale geldi artık Bu bölümdeki amacımız ise, yukarıda görmüşsünüzdür, bir mağara girişi var Amacımız o girişe girmek Eğer o mağaranın girişine girmeyi başarırsanız bölüm bitecek ve güzel bir demo izleyeceksiniz Şimdi size bu bölümle ilgili 1-2 taktik vereyim Bölümün en başında Kate adamlardan kaçmayı başarıyor görüyorsunuz, adamları bayıltıyor Eğer Kate kaçtığında yandaki eve girmezseniz biraz sonra düşmanlar geliyor ve sizi farkediyor İlk fırsatta yanınızdaki eve girin ve orada saklanın yoksa vurulursunuz Şimdi mağaraya nasıl gireriz onu söyleyeyim Bu bölümde Mia’yı kullanmanızı tavsiye ederim Önce önünüzde dolanan 2-3 adamdan birine zehirli ok fırlatın Düşmanımız birkaç arkadaşını öldürsün Ondan sonra yine Mia ile ilerleyeceğiz (Varillere saklanabiliyor ya kimse farketmiyor bir de flütle dikkat çekmiyor, ondan bu kız bize lazım) Tabi tek Mia’yı kullanmayın Sanchez’i de kullanın Ayrıca John ile kapının girişindeki 2-3 adamı halledebilirsiniz Tabi onları öylece ortada bırakmayın Öldürdüklerinizi kaldırın kenara McCoy ile adamları bayıltabilirsiniz En son olarak kasabanın ortasında ağır makineli silahı (hep ağır makineli silah diyorum otomatik silah işte anlayın) alabilirseniz işiniz çok kolaylaşacak Sonuç olarak mağaraya girmek zorundasınız Adamlarınızın özelliklerini kullanarak kolayca mağaraya ulaşabilirsiniz

24Bölüm: Deaths Overture

Geldik artık oyunun sonlarına Sona geldikçe zorluk da giderek kadar artıyor Oyuna başladığımızda demir parmaklıklar arasına kilitliyiz Çıkmak kolay Önce Mia ile kapının önüne fıstık dökün Sonra Mia’nın maymununu fıstıkların üzerine yollayın Maymunu gören bir görevli kapıyı açıp içeri bakacak, hemen çok seri bir biçimde John ile adam bir tane yumruk patlatın ve adamı halledin Şimdi yandaki sandıktan eşyalarınızı almanız lazım yoksa biraz sonra gelecek düşmanlar sizi öldürür Eşyalarınızı alın ve etrafınızdaki birkaç adamı öldürün Yukarıda kapalı bir kapı ve etrafında bir sürü adam var O adamlardan kurtulmaya çalışın, hepsini bıçakla öldürün veya Kate ile üzerinize çekip (hani tahrik ediyor ya) adamları bayıltın Bunun gibi 1-2 taktikle o adamlardan kurtulabilirsiniz (sabırlı olun ve dikkatli olun, kurtulursunuz) Sonra adamların bulunduğu hücrede yandaki kapıyı açmak için bir taş var (yarım çember şeklinde krem rengi bir taş) O taşa basın ve kapı açılsın Şimdi dostumuz Sanchez’i kurtarmamız lazım ama Sanchez’e gidene kadar bir ton adam var Yine aynı taktikleri uygulayarak o adamlardan kurtulabilirsiniz Bu bölümde quick action uygulamanız gerekecek Bazı yerlerde tabi ki Eğer adamlardan kolay kurtulmak istiyorsanız karşı tarafta tahtaların üzerinde duran ağır makineli tüfeği almanız lazım Düşmanları öldürmek kolaylaşacak Adamlardan bir şekilde kurtulmanız lazım, ben quick action kullandım siz başka bir şey de deneyebilirsiniz

Adamlardan kurtulunca dostumuz Sanchez’i adamlardan kurtarın (düşmanları bıçaklayın, vurun birşeyler yaparak onları öldürün) Sanchez kurtulunca El Diablo arkaya kaçıyor Arkada da 2-3 düşman var, onları da halledin Sizi gören El Diablo daha yukarı kaçıyor ve kaçtığı yol çöküp kapanıyor Başak bir yerden gitmek lazım O yer de karşınızdaki pentagram (yıldız şeklinde birşey) Şimdi yanda demir parmaklıklı kapılar var O kapıları açmak için 1-2 taşa basmamız lazım Taşlara basarken dikkat edin çünkü bazıları sizi öldürüyor (her doğru taşa bastığınızda oyunu kaydedin size tavsiye) Sonuç olarak basmanız gereken 2 taş var Birincisi tam karşınızdaki taş İkincisi ise hemen onun sağındaki taş Bu 2 taşa basmayı başarırsanız demir parmaklı kapılar açılıyor (Taşlara basarken öldürücü taşlar var onlara dikkat edin, bakın yine söylüyorum her doğru taşa bastığınızda oyunu kaydedin) Kapılar açılınca o kapıdan ilk Mia’yı geçirin Çünkü geçtiğiniz koridordan alevler çıkıyor Bu alevlere yakalanmak istemiyorsanız mis gibi hızlı bir kıza ihtiyacınız var Mia ile koridordan koşarak geçin ve koridorun sonundaki taş düğmeye basın (oyunun başındaki kapıyı açmak için kullandığımız taşın aynısı krem rengi taş) Artık alevler etkisiz Adamlarınızla koridordan geçin ve karşınıza çıkan 2 adamı öldürün El Diablo yukarı kaçıyor Onu izleyebilmeniz için John ile tırmanmanız lazım John ile tırmanın ve onu en son kaçtığı yere kadar kovalayın (sürekli olarak tırmanacaksınız dikkatli olun üzerinize birşeyler düşebilir) Eğer El Diablo’nun kaçtığı yere kadar gidebilirseniz (kilise gibi acayip bir yer) bölüm bitecek ve mükemmel bir demo izleyeceksiniz Bölüm bitti

25Bölüm: INFERNO - (Son Bölüm)

El Diablo’nun kim olduğunu görünce çok şaşıracaksınız (eğer oyunu iyi takip ettiyseniz kim olduğunu anlarsınız) Geldik en son bölüme Tek görev, tek amaç var Kill El Diablo El Diablo’yu öldürün Ama nasıl? Kısaca anlatayım El Diablo sadece ayağa kalktığında vurulabiliyor Onun dışında eğilirken vuramıyorsunuz El Diablo’yu çok vurmanız lazım, kolay kolay ölmüyor Bir de El Diablo sağ ve soldaki tuşlara basarak taramalı tüfek, zehirli gazlar, delici testereler ve alevler gibi bir sürü öldürücü şey çıkartıyor Onlara dikkat etmelisiniz yoksa ölürsünüz Sonuç olarak o ayağa kalktığında mümkün olduğu kadar ateş edin ve onu öldürmeye çalışın Öldürmeyi başarırsanız son ve mükemmel bir demo izleyeceksiniz (çok kısa bir demo) ve oyun bitecek Hayırlı uğurlu olsun herkese oyun bitti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com