![]() |
Dosya Sistemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dosya SistemiSabit diskiniz 32 GB'nin altındaysa FAT32'yi kullanın ![]() Bilgisayarınıza birden fazla işletim sistemi kuracaksanız FAT32'yi kullanın ![]() Sabit diskiniz 32 GB'tan büyük ise ve bilgisayarınızda sadece bir işletim sistemi çalıştıracaksanız NTFS'yi kullanın ![]() Gelişmiş dosya güvenliği istiyorsanız NTFS'yi kullanın ![]() Daha iyi disk sıkıştırma özelliği istiyorsanız NTFS'yi kullanın ![]() NTFS, FAT ve FAT32 Arasında Seçim Yapmak Windows XP çalıştırılan bir bilgisayarda disk bölümleri için üç dosya sisteminden birini seçebilirsiniz: NTFS, FAT ve FAT32 ![]() ![]() ![]() FAT 32 AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI Avantajları-Linux dahil hemen her işletim sistemi tarafından okunabilir ![]() -Çoklu işletim sistemiyle çalışanlar için daha uygundur ![]() -64 MB ve altında belleğe sahip sistemlerde daha verimlidir ![]() -Küçük ve orta ölçekli klasörlerde çalışırken gayet hızlıdır ![]() -Sabit disk kafası NTFS'e oranla daha az hareket halindedir ![]() Dezavantajları-Diskteki dağınıklık (fragmantasyon) arttıkça performans hızla düşer ![]() ![]() -Çok fazla dosya içeren klasörlerde oldukça yavaştır ![]() -Büyük dosyalara erişim nispeten zordur ![]() -Tek bir dosya en fazla 4 GB büyüklüğünde olabilir ![]() ![]() NTFS AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARı Avantajları-Sistem prformansı dağınıklıktan fazla etkilenmez ![]() -Sistemdeki dosyalar son derece büyük ya da klasörler ne kadar çok dosya içeriyor olursa olsun, gösterdiği performans iyidir ![]() -Büyük dosyalarla, örneğin dev boyutlu video dosyalarıyla çalışırken dosyanın arasındaki özel bir bölüme ulaşmak nispeten kolaydır ![]() -Çok küçük dosyalara ulaşımı son derece hızlıdır ![]() ![]() Dezavantajları-64 MB'den düşük belleğe sahip sistemlerde önerilmez ![]() -Düşük hızlı sabit disklerden performans olarak FAT'a oranla daha fazla etkilenir ![]() |
![]() |
![]() |
|