|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
format, ghost, harcamaya, olayına, saatlerinizi |
![]() |
Format Olayına Ve Saatlerinizi Harcamaya Son ( Ghost ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Format Olayına Ve Saatlerinizi Harcamaya Son ( Ghost )Format OLayına Son / Norton GHOST ( 650kb ![]() Download : www ![]() ![]() ![]() ALL WINDOWS içindir ( bütün windows işletim sistemlerine uyumludur ) Yazı her ne kadar uzun gözükse de,yapılacak işlem gayet kolay ve bir kaç tuşla yapılacak bir işlemdir ![]() ![]() Not : NTFS tabanı için GHOST tanımıyor veya çalışmaz gibi söylentileri bir kenara atın ![]() GHOST -ntil yazın NTFS tabanda image alın ![]() ![]() ![]() Ghost'u hdd nizin format atmıyacak bölümüne koyuyorsunuz ( windows açıkken tıklamayın bu programa dos altında çalışıyor ) Mesela HDD'nin D: bölümüne koyduk bu ghost'u,istedigimiz şekile gelene kadar sistemizi ayarlıyoruz ![]() Mesela neler yapıyoruz sıralıyayım : *Windows kuruldu ( yeni ve sorunsuz bir windows olsun ) *Lisansı girdik,artık windows full *Driverları ve programları yüklüyoruz ve gereken prgramların lisanslarını girdik ![]() *Tüm updatelerimizi yapıyoruz,gerek programlar ( istenilirse ) gerek ise windows update ler ![]() *Özel programlar ve istenilirse oyunlarımızı da yüklüyoruz ![]() Her şey tamam istedigimiz ve uzun bir süre bu şekilde kullanabilecegimiz bir işletim sistemimiz oldu ![]() Ekliyeceginiz vs ![]() ![]() Windows a girmiyoruz,dos ortamına giriyoruz ( ben win 98 cd'mi kullanıyorum dos a girmek için,siz her hangi gibi bir işletim sisteminin,açılış disketinide kullanabilirsiniz ) Aynen şunları yapıyoruz : D:ghost ( yazıyoruz ) ghost açılıyor,karşınıza bir yazı çıkıyor enter yapıyorsunuz,sonra karşınıza bir menü çıkıyor ![]() ![]() Sol altta görecegini ( windows başlat gibi ) bir menü göreceksiniz ![]() ![]() HDD nizin tam kapasitesini gösteriyor gelen pençerede,siz burda önce enter yapıyorsunuz ( ordaki sayılar mavi oluyor enter yaptıgınızda ) sonrada TAB tuşunu kullanarak OK'e getiriyorsunuz ![]() Şimdi karşınıza yeni bir pençere çıktı,burda hdd lerin bölümlerini ve kapasitelerini gösteriyor ![]() ![]() Şimdi bu C: imagenı nereye kaydecegini soruyor,( ortalama 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Size soracak Fast / higt diye siz FAST'ı seçin,ve orda göreceginiz çubukta yükledigini göreceksiniz ![]() ![]() Contiune yazısı çıktıgında enter yapın ve dos'tan çıkın ![]() İmage hazır artık,dilerseniz attıgınız yerde konturol edin ![]() Şimdi geldi kurmaya,ihtiyacınız oldugu zaman geldi çattı,windows kurma zorunda hissediyorsunuz kendinizi ![]() Formatımızı atıyoruz Hemen aynı şekilde DOS a giriyorsunuz : D:ghost (enter ) Aynı şekilde karşınıza menü çıkıyor,şimdi burda yapacagınız,Local'a gelin,bu sefer seçicegimiz FROM İMAGE'ı seçiyoruz,(örnek verdigim dosya : djxp ) yi de seçiyoruz ve ok ![]() ![]() Ortalama olarak 10-20 dakika kadar yükelemsi sürüyor ![]() ![]() Dostan çıkın ve artık herşeyiniz eskisi gibi tertemiz ve istediginiz gibi ![]() Peki neler yapmış oluyor : *Windowsunuzu yüklüyor ve lisansını giriyor ![]() *Tüm sisteminizde ki driverları yüklemiş oluyor aynı şekilde ![]() *İnternette saatlerce zaman harcayıp yaptıgınız bir sürü update i yüklemiş oluyor ![]() *Her ayarınızı aynı şekilde yapmış oluyor,hatta msn ve ıcq üye girişleriniz bile hala yerinde duruyor ![]() *Sık kullanılanlar vs ![]() ![]() Size artık ne windows,nede driver cd leri ile cebelleşmek derdi tamamen bitiyor ![]() Normal yüklemelerinizde harcadıgını 2-3 saatlik olayı sadece arkanıza yaslanın ve o sizin yerinize 10-20 dakika gibi bir sürede tamamlasın ve ayarlasın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Format Olayına Ve Saatlerinizi Harcamaya Son ( Ghost )Herkese Öneririm Bütün dosyalarınızı driverler hepsini yüklüyor ama tabii düzenli olarakta yedek almak gerekiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Format Olayına Ve Saatlerinizi Harcamaya Son ( Ghost )ben anlamadım bişi ya ben ilk kez atacam da formati windows 7den xpye donucem cunku |
![]() |
![]() |
|