![]() |
Windows Xp: Virtual Memory / Sanal Bellek (Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windows Xp: Virtual Memory / Sanal Bellek (Resimli Anlatım)Windows XP: Virtual Memory / Sanal Bellek (Resimli Anlatım) Grafik tabanlı işletim sistemleri (Windows, Linux altındaki grafik kullanıcı arabirimleri vb ![]() ![]() ![]() Bir bilgisayarda ihtiyaç duyulabilecek bellek miktarı, hangi uygulamaların nasıl çalıştırılacağına bağlı olduğu için bellek miktarını kesin olarak belirlemek mümkün değildir ![]() ![]() ![]() Windows işletim sisteminin daha 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir program çalıştırıldığında, programın çalışan tüm modülleri belleğe yüklense de, bu modüllerin sadece belli bir bölümü aynı anda CPU tarafından kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayar üzerinde takılı gerçek RAM miktarı ne kadar fazla ise, Windows Page-File'a o kadar az ihtiyaç duyar ve bu da sistemin çok daha hızlı çalışması demektir ![]() ![]() Page File ayarları Windows Task-Manager Page-File kullanımı ile ilgili bir grafik sunar: XP'nin hiç bir zaman bellek yetersizliği durumuna düşmemesi gerekir ![]() Eğer Task Manager'da, Commit Charge alanında Total ve Peak değerleri, Limit değerine yaklaşıyorsa bilgisayarın RAM belleği yetersiz kalıyor, Windows Page File'ı da sonuna kadar kullanıyor demektir ![]() Bu durumda önce Page-File ayarlarına bakmanız gerekiyor ![]() ![]() RAM miktarının olması gerekenden çok daha az olduğu bir sistemde, "nasılsa benim diskimde yer çok" diye çok büyük bir Page-File oluşturmanın bir faydası olmaz ![]() ![]() ![]() Şimdi takas dosyasının nasıl ayarlandığına bakalım ![]() Control-Panel>System Veya My Computer üzerine sağ tık>Properties Advanced>Performance>Settings tab:Advanced Virtual Memory alanında şu anda geçerli takas dosya boyutunu görüyoruz (örnekte 192 MB) ![]() ![]() Normalde Windows Paging File'ı C: sürücüsünde oluşturur ![]() ![]() Custom Size Bu seçenekte, takas dosyasının boyutunu kendimiz ayarlıyoruz ![]() ![]() ![]() System managed size Bu seçenek ile takas dosyasının boyutunu belirleme işini XP'ye bırakabiliriz ![]() No paging file "Takas dosyası kullanma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Windows Xp: Virtual Memory / Sanal Bellek (Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windows Xp: Virtual Memory / Sanal Bellek (Resimli Anlatım)yha ben ramımı yükseltmek istiorm arkadaşım buradan öğrenmiş 192 mb ramım war onu 512 weya daha fazla yukselte biliormuyuz |
![]() |
![]() |
|