Bir Kadının Evinde İstedikleri... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Kadının Evinde İstedikleri...Bir Kadının Evinde İstedikleri ![]() ![]() ![]() Kadınları anlamak isteyen herkes okusun bu öyküyü ![]() Ben de söyleyeceğim bu arada söyleyeceklerimi![]() ![]() Kral Arthur bir soruya doğru yanıt verirse, hayatı kurtulacak aksi halde ölecektir ![]() Soruya doğru yanıt verebilmesi için 1 yıl süresi vardır![]() Soru aynen şöyledir:`KADINLAR NE İSTERLER?` Bu soru tabii ki dünyanın en zor sorusu ![]() Ancak Kral`ın fazla bir tercih şansı yoktur![]() Ülkesine geri döner, türlü alimlere, bilirkişilere danışır, ama soruya tam tatmin edici ve doğru olduğuna inandığı bir yanıt bulamaz![]() ![]() Sorunun cevabını bir tek yaşlı bir cadı`nın bildiğini söylerler ![]() ![]() Artık en son gün gelmiştir ve Arthur mecburen cadıya gider ![]() Cadı sorunun cevabını vereceğini söyler, ama bir şartı vardır:`Bu sorunun cevabını aldığında ve ölümden kurtulduğunda en iyi ve en yakışıklı şövalyen ile beni evlendireceksin ![]() `Arthur yakın arkadaşı olan şövalyesini, yaşlı cadıya feda etmek istemez, bunu kabul edemeyeceğini söyler ![]() Ama arkadaşı, Arthur`un hayatını kurtarma pahasına cadıyla evlenmeyi kabul eder ve sorunun cevabını isterler![]() ![]() Yaşlı cadı, Arthur`un hayatını kuracak cümleyi fısıldar: `KADINLAR HER ZAMAN ZORLAMAYLA DEĞİL, KENDİ ÖZGÜR İRADELERİYLE KARAR ALMAK İSTERLER` Cevap doğrudur ![]() Arthur`un hayatı kurtulur![]() Ama yakın arkadaşı şövalyenin hayatı sönmüştür![]() ![]() Yaşlı cadı ile evlenmek ve bir ömür geçirmek zorundadır ![]() ![]() Gerdek gecesi odaya girer ![]() Ancaaaak, odaya girdiğinde karşısında cadı yerine dünyanın en güzel kadını vardır![]() Şövalye şaşırır ve sorar:-Sen kimsin? ![]() ![]() Cadı cevap verir: -Ben evlendiğin kadınım ![]() ` -Nasıl böyle genç ve güzel oldun? ![]() ![]() -Gündüzleri son derece çirkin, geceleri son derece güzel olurum ![]() Ama istersen gündüzleri son derece güzel geceleri, geceleri çirkin olurum![]() Nasıl gözükeceğime sen karar vereceksin![]() ![]() Şövalye bir süre düşünür ![]() Geceleri mükemmel bir sevgili mi , yoksa gündüzleri eşiyle beraber kazanacağı saygınlık ve görüntü mü?![]() ![]() Bir türlü karar veremez ![]() Sonunda şöyle der:Nasıl olmak istediğine sen karar ver lütfen, ben senin her haline karşı saygılıyım ![]() ![]() Kararı cadıya bırakmış, onun isteğine saygı göstermiştir ![]() ![]() Cadı bu durum karşısında çok sevinir ![]() -Sen bana seçme özgürlüğü verdin ve beni kısıtlamadın şövalyem ![]() Bu yüzden ömür boyu hem gece hem gündüz yanında güzel ve saygılı biri olarak gözükeceğim![]() ![]() Sonuç 1: Kadınları güzel veya çirkin yapmak elinizdedir ![]() Onlara seçme özgürlüğü verir ve kararlarına saygı duyarsanız![]() ![]() Sonuç 2: KADINLAR İSTER SON DERECE GÜZEL ![]() ![]() İSTER SON DERECE ÇİRKİN OLSUN ![]() ![]() HER ZAMAN CADIDIRLAR![]() AMA TATLI![]() ![]() |
|
|
|