|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
beyler, düşünmeli, eden, hanımlarını, ihmal, olayı |
![]() |
Hanımlarını İhmal Eden Beyler Bu Olayı Düşünmeli? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanımlarını İhmal Eden Beyler Bu Olayı Düşünmeli?Hanımlarını ihmal eden beyler bu olayı düşünmeli? Ramazan'ın hafızalara bıraktığı güzel hatıralardan biri de, cami avlularında kurulan kitap fuarları olsa gerektir ![]() Yazarlarla okurlar bu fuarlarda buluşarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyor, sorular sorulup cevaplar alınıyor, sıkıntılar dile getirilip çözümler araştırılıyor ![]() Hatta oldukça tebessüm ettiren tevafuklar da söz konusu olabiliyor bu yazar-okur sohbetlerinde ![]() ![]() Bir hanımefendi masadaki kitapların içinden Yeni Aile İlmihali'ni alıp evire çevire inceledikten sonra beyi ile anlaşamadıkları bir konuyu şöyle anlatmaya başladı: - Beyim büyük bir işletmede müdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bizim sorunlarımız dedi bu asra ait ![]() ![]() ![]() ![]() Az sonra hürmetli, saygılı bir beyefendi geldi karşıma, selam ve saygıdan sonra, hemen konuya girdi ![]() - Sizin Yeni Aile İlmihali'nizi tavsiye ettiler, onu almak için geldik, ancak şöyle bir sorum olacak size ![]() ![]() ![]() ![]() - İsterseniz dedim o devirden bir örnek arz edeyim televizyon devrinin aile reisine ![]() ![]() - Buyurun merakla dinleyeceğim sizi, dedi ![]() - Peygamberimiz dedim, gün boyunca mescidinde ashabının işleriyle meşgul oluyor, çoğu zaman yatsıdan sonra evine dönebiliyordu ![]() Bir gün yine yatsı namazından sonra evine geldi, şöyle bir müddet dinlendikten sonra ailesinden izin isteyerek dedi ki: - Aişe! İzin verir misin, Rabb'imle baş başa kalıp biraz namaz kılayım? Aişe validemiz (r ![]() - Ya Resulallah dedi, akşama kadar seninle konuşmayı çok özlüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burada dikkatinize arz etmek istediğim husus şudur: - Resulullah (sas) Hazretleri, namaz kılmak için neden hanımından izin istiyor? Namaz için de hanımdan izin istenir mi? Siz ne diyorsunuz bu izin isteme olayına? - Sahi neden namaz için izin istedi acaba? Ben de merak etmeye başladım doğrusu ![]() - Çünkü yatsıdan sonraki saatler ailesine ayıracağı saatlerdir ![]() ![]() ![]() Bu sorulardan sonra ayaklarının ucuna bakarak düşünmeye başlayan müdür bey, neden sonra başını kaldırıp hanımına şöyle seslendi: - Hanım! Hocamızın keşfi açık galiba! Akşamları seni ihmal ederek televizyona kilitlenişimi keşfetmiş olacak ki itirazı mümkün olmayan çarpıcı bir örnekle beni uyardı ![]() ![]() ![]() ![]() Kitap fuarındaki okur-yazar sohbetinden bir hatıra arz etmiş oldum ![]() AHMET ŞAHİN - ZAMAN |
![]() |
![]() |
![]() |
Hanımlarını İhmal Eden Beyler Bu Olayı Düşünmeli? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanımlarını İhmal Eden Beyler Bu Olayı Düşünmeli?Eşini Aldatmak Günahmı , islamda Eşini Aldatmak Türkiye’de boşanma oranları her geçen gün artıyor ![]() ![]() Bugün bu acıyı yaşayan bir kadının feryadı yükseldi Kanal 7 ekranlarında… "Nur Ertürk’le Her Sabah" programında, izleyicilerden gelen soruları cevaplayan İlahiyatçı Mustafa Karataş, evlilik üzerine verilen sözlerin tutulmasından bahsederken programa telefonla bağlanan bir kadının anlattıkları ailelerin nasıl yıkıldığını gözler önüne serdi ![]() "Zina yapan biri ile evli kalmak, aynı çatı altında kalmak günah mı?" sorusunun tartışıldığı, Nur Ertürk’ün programına bağlanan ismini ve vermeyen bir kadın, kocasını İslami konseptli bir internet sitesinde kendisini aldatıp yuvasını yıktığını gözyaşları içinde anlattı ![]() BU DİN Mİ İSLAMİYET Mİ? 17 yıllık evli olduğu kocasının, işyerinden girdiği internetten İslami içerikli bir siteye girdiğini, kendisini "Biz namazı ve İslamiyet’i öğrenmeye çalışıyoruz" dediğini söyleyen kadın, eşinin bir zaman sonra bu siteden tanıştığı başörtülü ve evli olan bir kadınla kendisini aldattığını ifade etti ![]() Eşinin kendisini aldattığı kadının, kapalı, evli ve bir de çocuğu olduğunu, kendilerini bir gece konuşurken yakaladığını aktaran gözü yaşlı kadın, eşinin o kadınla namazla ve dinle alakalı konuşmadığını bu yüzden ayrılma noktasına geldiklerini söyledi ![]() ![]() "Bu din mi, İslamiyet mi?" diye sorarak bu tür insanların inançlarımızı yıktığına vurgu yapan kadın çocuklarının 5 gündür ayakta uyuyarak okula gittiğini, babalarının ise buna hiç aldırış etmeden çocuklarından saygı beklediğini söyledi ![]() KADIN YAPINC NAMUSSUZ AMA ERKEK YAPINCA… Sanal yolla da olsa başka şekilde de olsa, hiçbir kadının aldatılmayı hak etmediğini belirten ismini vermeyen kadın ağlayarak, “Biz tek bir din üstünde değil miyiz? Tek bir ahlak üstünde değil miyiz? Neden? Bir kadın yapınca ahlaksız oluyor, namussuz oluyor ![]() ![]() 15 yaşında oğlu olduğunu ve çocuklarına dürüst olmalarını tembihleyemediğini söyleyen kadın şöyle konuştu: Ben anneyim çocuklarıma dürüst olun diyemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maddi zorluklarının olmadığını ve evlerinin olduğunu ifade eden kadın, bir çok insanın imreneceği bir hayatlarının olduğunu söyledi ![]() "EŞİM UYUYOR- BENİMKİ DE!" Eşinin kendisini aldattığı kadının fotoğrafını gördüğünü ve ’su gibi’ güzel olduğunu ifade den kadın, aldatan eşlerin aralarındaki yazışmaları da anlattı ![]() ![]() ![]() Telefonla katıldığı programda yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan kadın, karısını aldatan eşlere seslenerek şunları söyledi: Eğer karısını aldatan kocalar varsa ve şu an izliyorlarsa ![]() ![]() ![]() ![]() Kadının anlattıkları karşısında stüdyoda duygu dolu anlar yaşanırken Nur Ertürk ve bir çok izleyici gözyaşlarına boğuldu… |
![]() |
![]() |
|