![]() |
Beddua'dan Sakınalım |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Beddua'dan SakınalımEfendimiz (sas) Hazretleri redde uğramayacak üç duadan söz eder ![]() 1- Ana babanın çocukları hakkındaki duaları ![]() 2- Misafirin ev sahibi hakkındaki duası ![]() 3- Mazlumun zalim hakkındaki duası ![]() İşte bu üç duaya ehemmiyet vermeli, bu duaların bedduaya dönüşmemesine dikkat etmelidir ![]() ![]() ![]() Özellikle yapılan zulmün, haksızlığın, kırıcı ve incitici baskı ve dayatmaların sonunda kırık gönülle mazlumun yaptığı bedduasından korkulmalıdır ![]() Çünkü kırık gönüllü mazlumun duasının arşa kadar yükselip Rabb’imizin manevi huzuruna engelsiz ulaştığı hadislerle de hatırlatılmıştır ![]() İrşat kitapları mazlumun kırık gönülle yaptığı beddualardan örnekler verir, ibret almamız için ikazlarda bulunur ![]() ![]() Horasan’ın meşhur valisi Abdullah bin Tahir, muhterem ve mübarek bir idarecidir ![]() ![]() ![]() ![]() - Bunların hepsini de atın zindana ![]() ![]() ![]() Böylece akşam geç vakte kadar çoluk çocuk rızkı için çalışmaktan yorularak evine dönmekte olan Heratlı demirci de suçlular arasında zindanı boylamaktan kurtulamaz ![]() - Rabb’im, der ![]() ![]() ![]() O sıralarda evinde yatağına uzanan vali ise, daha gözlerine uyku girer girmez müthiş bir sarsıntı ile uyanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsaflı vali, sabah olunca, “Bunda bir hikmet olabilir, birine bir zulüm mü yaptım acaba?!”, diyerek hapishane müdürünü çağırtıp sorar ![]() - Bu gece sabaha kadar uyuyamadım ![]() ![]() ![]() - Rabbim beni evimde uyutmayanları sen de evlerinde yumuşak yataklarında uyutma, diye dua eden bir demirci vardı hapishanede ![]() ![]() - Hemen o demirciyi getirin buraya, der ![]() - Başına böyle bir iş gelirse hemen beni ara! ![]() Demirci cevabını beklemeden verir: - Seni neden arayayım? Bana zulmeden sen değil misin? Ben seni değil, beni senin zulmünden kurtaranı arar, müracaatımı yine O’na yaparım ![]() ![]() Mazlum demirci çıkıp giderken, insaflı valinin gözyaşlarını tutamadığı görülür ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
puslu
|
![]() En güzeli herşeyi Allaha havale etmek her durumda o en iyisini bilir teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
|