Pratik El Örgü Bolerolar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik El Örgü BolerolarPratik El Örgü Bolerolar ![]() kadınlar kulubu sitesinde gördüm ve çok beğendim paylaşmak istedim yazıyı değişitirmeden veriyorum yapılışı aynen şöyle![]() ![]() ![]() Beden kısmı örülüp bittikden sonra kolkenarları yaka kenarları ve bağlanacak kısım en son yapılıyor![]() ![]() kol için kol ağzını nekar gelişlikde istiyosanız okadar zincie çekiniz birazda fazla çekiniz dolgu işlemleri yapılırken küçülme olabilir dantelden yaptımız gibi kutucuklar yapıyoruz 4 zincir yada 5 zincirde elinizin ayarı nasılsa 5-6 yada diyelimki beş zincir çekiniz 4 zincire batınız tekrar 5 zincir 4 zincire batarak turu tamamlayınız eğer dikiş olsun istemiyosanız döne döne örünüz kol kesimi reglan koldur reglan kol kullanışı daha rahattır ama istediniz kol şeklini kullanabilirsiniz 2 sırada halkalara 3-4'er dolgu yapınız aralarında 3-4 zincir çekiniz diğer sıralardaki dolguları bu aralara çekdiniz zincirlere yapacaksınız dolguları yaparken tığınıza ipi 2 kez dolayı 3 seferde çekiniz![]() ![]() ![]() Kol etek ve yaka kenarları tığ'a 2kez dolayıp uzun uzun dolgular yapınız bu şekilde yakada 2sıra kol ve etekde birer sıra uzun bağlama yeri aliyenin atkısı gibi |
|
|
|