Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evde, malzeme, yapımı

Evde Malzeme Yapımı...

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evde Malzeme Yapımı...

Evde MaLzeme YapımıEvde MaLzeme Yapımı

*ZİNCİR*
#Tel sarma aletinizin kalın çubuğuna 80 mmlik telinizi sarınÇubuktan çıkardığınız telinizi yan keskinizle halka oluşturacak şekilde teker teker kesinKesitiğiniz bu halkaları dilerseniz tek tek;dilerseniz ikili ya da üçlü birbirine ekleyin
#Tel sarma aletiniz yoksa;kurşun kalem kalınlığında yuvarlak bir cisme de telinizi dolayıp diğer aşamaları uygulayabilirsiniz

*ÇİVİ*
Bunu hardal rengi çivi bulamadığım için buldum(belki vardır bilmiyorum;buldum demek yanlış olabilirvarsa eğer şimdiden özürlerimi bildiririm)
#boncuğunuzu telinize geçirin(80 ya da 60 lık kalın tel) telinizin ucunu kargaburun ile ezin(kullanış açısından ezilmesi gerek) sonra yuvarlak burunlu pense yardımıyla -boncuğunuzun büyüklüğüne göre- hafifçe kıvırınboncuğunuzu uca doğru itin ve naylon burunlu pensenizle boncuğa doğru bastırındiğer ucuna da loop yapın işlem tamam:)

Ben denedim dediğim gibisapasağlam olduhatta hayalet gibi sallanıyor boncuklarüstelik istediğiniz renkte çivi yapabilirsiniz bu şekilde

*HALKALI ÇİVİ*
Ben çok uzun süredir halkalı çivi almıyorum
#80 ya da 60 lık telinizi istediğiniz boyda kesinbir ucuna loop(halka) yapınboncukları geçirdikten sonra diğer ucuna da loop yapın

*NAYLON BURUNLU PENSE*
#Kargaburununuzun ucuna selebant yapıştırınişte size zedelemeyen naylon bir burun:)

*TEL BURMA ALETİ*
#Dilediğiniz boyda teli kesinİkiye katlayınTam ortasını baş parmağınıza geçirinAçık uçlarını kargaburun yardımıyla bikaç kez birbirine dolayın ve sımsıkı tutun(bir elinizle naylon burunlu penseyle(ya da alternatifi) sıkıştırırsanız daha iyi) Baş parmağınızı çevirerek tellerinizi burgu yapın

*TEL DİZAYN ALETİ*
#Örgü makaranızın çivilerine tellerinizi dolayarak bir çok şekil verebilirsiniz

*KOLYE KLİPSİ*
Pek çok yöntem ve şekli varHem bence çok daha estetik papağanlardan renk seçeneği çok ayrıcaAnlatması anlaşılır olmayabilir şekil gerekİnşallah fotolarıyla birlikte yapacağım açıklamalarıHatta T kapamalar bile yapılıyor tellerdenboncuklardan olduğu gibineyse şimdilik basit bir tane verelim:
#3 cm kalın tel kesinbir ucuna loop yapın ve kolyenizin ucuna ekleyinkalan telinizi loopunuzun ters yönüne doğru,yuvarlak uçlu penseniz yardımıyla hafifçe kıvırındiğer ucunu yuvarlak uçlu pensenizin en kalın tarafına yerleştirin ve etrafında döndürün(yarım halka gibi olması lazım) bu ucuna da loop yapın
Bu aparattan bir tane daha yapın ve kolyenizin diğer bitim noktasına takıniki çengel oldu bile
(dediğim gibi anlatmada zorlandımşekillerle daha açık olur tabii)

[alıntı]

Kolay gelsin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com