10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Maziye Format Attım|Makaleler-Denemeler
Maziye bir format attım…
Arzularımın korkularımla savaştığı, özlemlerimin kavuşmalarımla boğuştu bir harbin tam ortasındayım bugün… ihtişam mızrağını bilemiş, ihtiras kalkanını kuşanmış içimdeki büyük sıcak savaşa ramak kaldığım günlerimi yaşıyorum… sonu hüsranla bitecek, yenilgiyi daha şimdiden kabullenen, sonu belli olan içimdeki sıra dışı savaşın içimde kopardığı fırtınaları yaşıyorum bugün… 
Hasılı kendi içimdeki bu büyük muharebeden yenik düşmenin ezikliğini etrafıma hissettirmesem de yüreğimin yangın yerine dönüşmesini engelleyemiyorum… Bağrımda Tusunamileri barındıran yaralı yüreğimin sonu belli olan bir savaşta beyhude çarpışmasını anlamsız bulduğum günlerin artık mazide bıraktığım defterin siyah sayfalarındaki yerini almasını istediğim gündeyim bugün… içimdeki fırtınaların tahrip ettiği güzele dair her şeyiyle bırakmak gerek maziyi…mazinin izlerinin, varsa köklerinin kök salmasını önlemek için de gerekli tedbirlerin alınmasını arzulayan bembeyaz bir günü düşlemekteyim…
Geçmişimdeki hataları, günahları… yaşanan düş kırıklığına bağlı yangınları…yüreğime yapılan hain ihanetlere ayıracağım bembeyaz bir sayfa için maziye dair her şeye format atıp enter’lemek niyetindeyim… başkalarının gözyaşları üzerine kurduğum büyük mutluluktan vazgeçip, paramparça olan hayaller üzerine yeni faraziyeler kurmaktan vazgeçmek için bu format şart gibi… cevaplarını bulamadığım soruları yüreğimden uzaklaştırmama yardımcı olacak en kalitelisinden bir format… 
Maziye attığım format sonrası yüreğime yağan çisil çisil yağmurların toprak altında kafa kaldırmayı bekleyen tomurcuklara şefkat edeceğini düşünüyorum…yeni bir baharla içime çekeceğim mis kokulu özlemleri, açtığım ak sahifelere ince ince işliyorum… fırçamdan sevgi damlacıkları dökülüyor maziyi aramadan ve özlemeden… günah haneme yenilerini eklemeye niyetimin olmadığı yeni bir sahifem var artık…Ak bir sahife Bahar kokulu, gül kokulu bir sayfam… içimdeki savaşlara, yangınlara su serpecek bahar tomurcukları var artık… format sonrası girmiyor yüreğim yeni engebeli kıvrak yollara…yollar doz, yollar uzun ve yollar tenha…
|
|
|