![]() |
Aşk Rahmettendir...|Makaleler-Denemeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Rahmettendir...|Makaleler-Denemeler![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzelliğe iştiyaktır ve hakikî güzeli gösteren bir pusuladır ![]() Batıp yitenin sevgili olamayacağını haykıran bir dellâldır ![]() Kalbimin ebedî aşk için yaratıldığını ve sadece ama sadece Ona ayna kılınan o kalbe, kaybolup giden z mahkûmlarının giremeyeceğini anlatan bir işarettir ![]() Aşk ile ebede yönelirim ve aşk gözyaşlarıyla Ebedî Sevgili’yi ararım ![]() Mecazî sevmelerin ve sevgililerin elemini aşk ile hissederim; onları hakikî sevmeye ve Sevgiliye aşk ile köprü eylerim ![]() Ve o zaman, işte o zaman Mevlâna Cami gibi aşk ile yüzümü çokluktan birliğe çeviririm ![]() Sadece biri ister, biri çağırır, biri talep eder, biri görür, sadece biri bilir ve biri söylerim ![]() ![]() Ki, aklım yorulsa da, bakmayı ihmal etse de vicdanım Onu unutamaz ![]() Ben vicdanımı inkâr etsem de, vicdanım Onu görür, Onu düşünür, Ona yönelir ![]() Hads denilen yıldırım gibi intikal [geçiş, ulaşma] melekem hep vicdanımı tahrik eder ![]() Hadsin şiddetli hali olan ilham, vicdanımı nurlandırır ![]() Meyilin şiddetlisi olan arzu ve arzunun şiddetlisi iştiyak ve onun şiddetlisi ilâhî aşk, vicdanımı hep Onun marifetine sevkeder ![]() Fıtratımdaki bu incizab (çekilme) ve cezbe, cazibedar bir hakikatın cezbiyle olabilir ancak ![]() Ve vicdanım bu cezbesi ile tanır Allah’ı ![]() O cemal Sahibi tecelli ettiğinde, perdesiz şâşaayla daim tecelli ettiğinde cezbeye düşer vicdanım ![]() Vicdanımın bu cezbesi ve incizabı hem Onun Vacibü’l-Vücud oluşuna, hem de Celâl ve Cemal Sahibi oluşuna kesin bir delil olur ![]() Sadece benim değil, bütün varoluşun kalbindedir aşk ve yok olmayan bir Mâşuk’u gösterir ![]() Ben ki insanım, varoluş ağacının meyvesiyim ![]() ![]() Zira, kâinattaki bütün çekimler, çekilmeler, çekiciliklerin cazibedar bir hakikatın çekimiyle olduğunu gösterir aşk uyanık kalbime ![]() Yeryüzü meczub bir mevlevi gibi o aşkla döner güneşin etrafında ![]() Elektronlar aynı Sevgilinin cezbesiyle döner çekirdeğin etrafında ![]() Oksijen ve hidrojen o aşk ile birleşirler ve su gibi rahmetin cisimleşmiş halini meyve verirler ![]() Bülbül aşkın cezbesiyle güle nağmeler dile getirir ![]() Varlıkların bütün dönüşleri, bütün hareketleri, bütün çekim kanunları aşktandır ![]() Bütün kâinatın mayası aşktır ![]() İlâhî aşkın şarabıyla zerrelerden yıldızlara kadar herşey istidadına göre kendinden geçmiştir ![]() Aşkın ateşiyledir ki, Ezelî Güneş’e doğrudan aynalık yapan, Ona her hal ve şartta yönelebilen “reşha”nın içindeki katılıklar yanar, ziya ile nura döner ![]() Aşığım ben; varlığa… hayata… bekaya… kemale… cemale… aşığım ![]() Benliğimden soyunduğumda, imanın şuurunu giyindiğimde anlarım ki, aşkım aslında Onun isimlerinedir, Onadır ![]() Onun bekasına, Onun kemaline ve cemalinedir ![]() Zira hakikî beka Onundur; eksiksiz kemal Onundur ve kusursuz ebedî cemal Onundur ![]() Aşkım Onun cemaline, kemaline bir delildir ![]() Aşkım ve muhabbetim marifetimdir, kulluğumdur… der allah dostları |
![]() |
![]() |
|