![]() |
Leyla Mecnun''un Nesiydi Sahi ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Leyla Mecnun''un Nesiydi Sahi ?Leyla Mecnun un nesiydi sahi? ![]() ![]() Lise son sınıf öğrencileri, edebiyat dersinde, son bir haftadır meşhur, "Leyla ile Mecnun" hikayesini işliyorlardı ![]() ![]() ![]() "Arkadaşlar, son olarak sormak ya da eklemek istediğiniz bir şey var mı?" Arka sıralardan bir öğrenci söz istedi: "Hocam, ben herşeyi anladım da bir konu var tam kavrayamadığım ![]() Öğrenciler gülmekten, öğretmen ise sinirden bayılmak üzere idi ![]() Bu, fıkra ya da yaşanmış olay her aklıma geldiğinde ben de sorarım kendi kendime ![]() Kız arkadaşı mı? Yoksa yavuklusu mu? Belki de çıktığı kız, görl frendi yani ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Leyla Mecnun una ya da Mecnun Leyla sına kavuşabilseydi şayet yüzyılların imbiğinden süzülüp gelirler miydi dersiniz? Ferhat ile Şirin, Romeo ve Jüliet, Kerem ile Aslı, Ayşe ile Memed ya da Ayça ile Tankut ![]() ![]() ![]() Meşhur Lübnanlı yazar Halil Cibran, Ermiş adlı eserinde: “Kederin varlığınızda açtığı oyuk ne kadar derin olursa, taşıyabileceğiniz sevinç o kadar çok olur” diyor ![]() ![]() Lay lay lom aşk(?)ların, bom bili bili bom aşık(?)ları hiç boşuna uğraşmasınlar ![]() ![]() ![]() Pervane böceği gibi uçuşup durmak ateşin çevresinde ve dayanamamak, atılıp kalmak nar-ı aşkın kor yangınına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başakta tane olmak varken neden tarlada başak olasın ki? Petekte bal olmak dururken neden kovanda petek olasın ki? Şarkıda nağme olmak varken neden kitapta şarkı olasın ki? Şu evrende varolmuş, varolan ve varolacak ne varsa; her birinin özü var ![]() ![]() Dünyanın ve evrenin bu en büyük mutluluğunun özü hüzün, sevincinin özü keder, vuslatının özü ayrılık ![]() Cohelho, Simyacı da: "Aşk, sevdiğin nesneye sahip olma duygusunu da yanında getiriyor" diyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk, geçmektir ![]() Öğretmen kısa süreli bir şaşkınlıktan sonra kendini toparladı ve sınıfa döndü: "Arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınıfta çıt çıkmıyordu ![]() "Leyla, Mecnun un hiç bir şeyiydi ![]() ![]() Zil çaldı ve paydos oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|