![]() |
Tek Renk Kalmayın...|Makaleler-Denemeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tek Renk Kalmayın...|Makaleler-Denemeler[size="3">[color="]Bizi biz yapan, diğer insanlardan ayıran bazı[/size] özelliklerimiz vardır ![]() ![]() ![]() Kimi neşeli ve konuşkandır, kimi ise ağırbaşlı, şimdinin cool denilenlerinden ![]() ![]() ![]() Kimi çekingen ve utangaçtır, kimi ise heyecanlı ve atak ![]() ![]() ![]() Bazı insanlar son derece sakin ve uysal iken bazı insanlar da her an patlamaya hazır bomba gibi dolaşır ortalıkta ![]() ![]() ![]() İşin en zor yanı da insanın kendini tarif etmesidir ![]() Kendinizi tanıtırken de adınız, soyadınız, doğum yeriniz, tarihiniz yani konuya en hakim olduğunuz cümleler biter ve kalakalırsınız ![]() ![]() ![]() Bu kadarcık söz, tanıtmaya yeter mi insanı? Öyle çok özellik, zevk, alışkanlık, hayat görüşü ve renk varken nedense insanın aklına, kendini tanıtacağı birkaç kelime bile gelmez ![]() ![]() ![]() Ben insanları renklere benzetirim ![]() ![]() ![]() Mavi, Yeşil, Sarı, Turuncu, Gri, Kahverengi, gibi renkler vardır ya hani? ![]() ![]() renk renktir bana göre ![]() Kırmızı bana heyecanlı, çoşkulu, maceraperest, gözüpek insanları çağrıştırır ![]() yapan, biraz asi ruhlu ![]() aşkla yapan insanlar, arzuları limitsiz ![]() ![]() ![]() Beyaz ise eğitim, kültür veya bilim alanında uğraşan insanları anımsatır ![]() güvenilir ve sırdaş insanlar da beyazdır benim için ![]() bulurum beyazlarda ![]() ![]() ![]() Yeşil ise doğa tutkunu insanları çağrıştırır ![]() Doğaya aşık, doğal ve merhametli insanlar aklımda nedense hep yeşildir ![]() kollayıcılardır aynı zamanda ![]() ![]() ![]() Sarı, şefkate, korumaya ihtiyacı olan insanları hatırlatır ![]() ![]() ![]() kimsesizler, evsizler barksızlar sarıdır, ilgisiz sevgisiz kalmışları düsündürür, bir de şefkate muhtaçları ![]() ![]() ![]() zayıflıklarımızı, zaafiyetlerimizi de sarı görürüm ![]() ![]() Kendi ruhumdaki renklerin dünyasında geziyorum ![]() Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama TURUNCU, sanki benim rengim ![]() ![]() ![]() Çılgın, uçuk, yaşamı farklı algılayan, çoğunlukla içindeki çılgınlığı, yaratıcılığa dönüştüren, zaman zaman zaaflarına yenik düsüp sararsa da sonunda yine TURUNCUYA ![]() ![]() ![]() ![]() oradan kırmızıya ve başka renklere dönüşen ![]() ![]() ![]() Renklerin nasıl açıktan koyuya tonları varsa, insan özelliklerinin de tonları, desenleri var mutlaka ![]() ![]() ![]() Hiç kimse tek renk değildir, olamaz da ![]() ![]() ![]() insanda zemin kırmızı, üzerinde beyaz benekler varken, kimisinde turuncu çizgiler, açık yeşil puanlar vardır ![]() bir gökkuşağı gibidir aslında ![]() ![]() ![]() Siyahtan bahsetmedim ![]() anımsattığı kadar, biraz da karamsarlığı çağrıştırır bende ve beyaz çekiciyken, siyah itici renktir ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi resminizi çizmek de sizin elinizde ![]() ![]() ![]() Şayet bugüne kadar olan renginizden memnun değilseniz veya siyahı fazla kullandıysanız, üzerine kırmızı benekler, turuncu puanlar, beyaz balonlar koyup yeniden renklendirin ![]() Ama asla tek renk kalmayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|