|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
edebiyat, gecenin, geçerken, içinden, makaleleri |
![]() |
Edebiyat Makaleleri Gecenin İçinden Geçerken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edebiyat Makaleleri Gecenin İçinden GeçerkenEdebiyat Makaleleri Gecenin İçinden Geçerken Hayret ki gece yazılır hep şarkılar ve hep gece yaşanır hayatlar; gece yapılır gözyaşı ile tevbeler, ıslatılır seccadeler ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümsüz insanlar geçer gecenin içinden, sabaha dek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir rüyadır hiç olmadığı kadar gerçek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sancıdır gece, bilinmeyene gebe ![]() ![]() ![]() Eski bir dostun eskimeyen sesinde saklı kalan hüzündür ![]() ![]() Savaştı, gece, orduları olmayan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gül ile bülbülün hikâyesinde, gülün adı, bülbülün kanıdır gece ![]() ![]() Leyl'dir gece, kelimelerin en karanlığıdır ![]() ![]() Yusuf'un gözleridir gece, Züleyha'ya ![]() ![]() ![]() Yazıdır gece, semaya yazılan kaderdir gece, alna kazılan ![]() Bir sırdır gece kulağa fısıldanan, bir yardır gece omzuna yaslanılan ![]() Kelebeğin kanadında naif doku, gülün bağrında yaralı koku, bülbülün sesinde hüzünlü buğudur gece ![]() Eylülün ortasında vurulan aşklar gibi, ağlatır gece ![]() ![]() İki dudağının arasında fısıltı, iki sevdanın arasında yanılgıdır gece ![]() Yâre yazılan nâme, yârdan gelen nâğme ve ümitsiz bir baş eğmedir gece ![]() Bir sözdür ki telaffuzu yoktur ![]() ![]() Duâya açılan ellerde yalvarıştır gece ![]() Bir kalemdir gece, yazdığı harf adedince, acı düşer suretine ![]() Bir kâğıttır gece, kalem üzerinden geçtiği sürece, yıldız olur gözlerinde ![]() Gece benim ![]() ![]() ![]() Ben geceyim ![]() ![]() ![]() İzin ver ey sevgili! Gecenin içinden, gül kokulu yıldızlar toplayıp yüreğine serpeyim ![]() ![]() ![]() Gece benim ![]() ![]() ![]() Ben geceyim ![]() ![]() ![]() İzin ver ey sevgili! ![]() ![]() Gece benim, ben geceyim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|