![]() |
Kendimizi Tanımak Üzerine Makale |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendimizi Tanımak Üzerine MakaleKendimizi Tanımak Üzerine Makale Bir zamanlar, büyük bir dağın tepesinde bir kartal yuva yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günü dolup, zaman geldiğinde yumurtanın içindeki kartal yavrusu kabuğunu kırmış ve dünyaya gelmiş ![]() Bir tavuk çiftliğinde bulunduğunu ve kendisinin de çevresindeki yüzlerce tavuğun arasında olduğunu görünce, kendini de tavuk sanmış ve çiftlikteki tavuklarla birlikte, oda bir tavuk gibi büyümeye başlamış ![]() ![]() - “Ben çevremdeki tavuklara benzemiyorum… Acaba ben kimim? “diye soruyormuş ![]() Ama, bu kuşkusunu bir türlü dile getiremiyormuş ![]() ![]() Bir gün çiftlikte öteki tavuklarla birlikte oyun oynarken, yukarılardan birkaç kartalın özgürce uçtuklarını görmüş ![]() Kendini tutamamış, yüreğinde bir anda oluşan coşkuyla haykırmış: - “Aman Allah’ım, ne kadar güzel uçuyorlar ![]() Tavuklar, onun bu sözlerine hep birlikte gülmüşler ![]() - “Sen bir tavuksun ve şunu asla aklından çıkarma; tavuklar kartallar gibi uçamazlar ![]() Küçük kartal, o günden sonra hemen her gün gökyüzüne bakıyor ve yukarılarda uçan kartal arıyormuş gözleriyle… ![]() Sonra da tüm hayranlığını ve özlemini, kartal gördüğü her zaman olduğu gibi, hep aynı sözlerle dile getiriyormuş: - “Ah tanrım, ne olur, ben de onlar gibi uçabilsem… bende onlar gibi özgürce kanat açabilsem göklerde… ![]() O böyle konuştukça, bu kez çevresindeki tüm tavuklarda her zaman söyledikleri sözleri bir kez daha, bir kez daha yineliyorlarmış: - “Vazgeç düşlerinden… sen tavuksun ve hep tavuk olarak kalacaksın… ![]() Küçük kartal, çevresindeki tavukların her gün birkaç kez yineledikleri bu sözlerinden öylesine etkilenmiş ki… ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|