|  | Beş Parasız|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |  | 
|  10-24-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Beş Parasız|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerBEŞ PARASIZ OYUNCU KADROSU: 
  Masa, sandalye ve kafede bulunan başka eşyalar   (Oyun Selim ile Derya’nın yorulmuş bir halde sahneye girişiyle başlar  ) Derya:_ Hayatım saatlerdir yürüyoruz, artık biraz duralım  Bi şeyler yiyelim ya, acıktım ben  Selim :_ Olur mu hayatım  Bak şu blokları geçince sahile inicez  Orada böyle çıtır çıtır simitleri yerken dinleniriz  Taş sektiririz, martıları seyrederiz  Derya:_ Selim bak bir haftadır çıkıyoruz  Her buluşmamızda simit yiyoruz, martıları seyrediyoruz, taş sektiriyoruz  Çay bile içmedik daha  Bana bak Selim, babam fabrikatör derken yalan mı söyledin yoksa? Selim :_ Ne alakası var Derya  Babam da var param da…(Kendi kendine konuşur  ) Gerçi param yol parası kadar ama… Derya:_ Bir şey mi dedin? Selim :_ Hayır sevgilim  Şimdi burada bizi kazıklarlar  Biliyorsun ben böyle şeylere sinir oluyorum  Derya:_ Ben gidiyorum Selim  İster gelir benimle oturursun, ister sahile gider simidini yersin, martılarını seyreder, taşını sektirirsin  Selim :_ Tamam sevgilim tamam sakin ol  Gidelim, buyrun  ( İkisi de kafede bir masaya otururlar  ) Selim :_ Ne kasvetli yer burası Derya ya! Gidelim hadi gidelim  Derya:_ Ay saçmalama Selim daha yeni geldik oturalım bi şeyler yiyelim, içelim ya! Selim :_ Tamam Derya tamam oturalım  Ama bi şeyler yiyip içme kısmını geçelim lütfen  Hem kalbim de var  Tansiyonum da düşer gibi oldu  Tertemiz havaya çıkalım  Hem taş sektiririz  Martıları da seyrederiz   Derya:_ Selim yakıcam ama martılarını senin tek tek  Senin kan şekerin düşmüş, ben sana tatlı ısmarlarım olur biter  Gaarsooon… Selim :_ Hayır Derya hayır  Zaten şekerim de var  Tatlı falan dedin içim bi hoş oldu yani  Hadi gidelim  ( Garson gelir  ) Garson:_ Tam yerine geldiniz beyefendi  Diyabet hastaları için hazırladığımız menüyü takdim edebilir miyim? Selim :_ Hayır edemezsiniz kardeşim  Biz düşündük, kalkalım  Garson:_Tatlı menümüzü sayayım  Tatlıları açın lütfen  Baklava, kazandibi, keşkül, krem şkola, tremisu, hanım göbeği  Derya:_ Ah bravo  Garson:_ Tersten de sayabilirim  Derya:_ Ben kazandibi alıcam  Garson:_ Kazandibi, hemen yazıyorum efendim  Selim :_ (Kağıda bakar  ) Kazandibi… Garson:_ 12  5 YTL  Dondurma olsun mu ? 17  5 YTL  Derya:_ Ah tabi ki…Eh sen ne diyorsun aşkım? Selim :_ (Kendi kendine) Bu hesabı ödeyemezsem yerin dibine giricem valla  Garson:_ Evet kazandibi…(Getirir masaya koyar  ) Selim :_ Olamaz, bu tatlı yanık  Yanmış, dibi tutmuş bunun  Kazanın dibini napıcaksın? Kanser olursun  Zararlı  Götürün bunu kardeşim  Yapmayın böyle şeyler  Derya:_ Selim, adı üstünde kazandibi  O zaman prof……  Yiycem tamam mı? Selim :_ Pro……… mu? Daha adını bile bilmiyorum  Sen bir de yemeyi düşünüyorsun  Derya:_ Pro diyorum Selim pro tamam mı Selim :_ Oldu canım  Elin garsonu………………   diyemiyorum diye benimle dalga geçsin  Derya:_ Ben söylerim Selim tamam mı?Ay çekemem valla  Gaarsooon… (Garson gelir  ) Garson:_ Karar verdiniz mi efendim  Selim :_ Garson demedi, bu son dedi son  Bi daha buraya gelmiycekmiş  Garson:_ Af edersiniz bi terbiyesizliğimizi mi gördünüz  Yoksa önce tatlıları getirdiğimim için mi kızdınız  Size, özel bir menümüzü tavsiye edebilir miyim? Özellikle kömürde pişmiş döner  Selim :_ İstemiyoruz kardeşim al tavsiyeni başına çal  Derya:_ Ay garson bey doğru söylüyor  Neden döner yemiyoruz hayatım? Garson:_Duydunuz mu? Selim :_ Bak şimdi devrim döndü Derya  Hamzacım istemiyoruz döner möner  Derya:_ Ay buranın iskenderi de iyi oluyormuş hayatım  İskender istiyorum, İskender, İskender  Selim :_ Garsoncum sizde İskender kalmadı diy mi? Hay Allah kalmamış, kalmamış  Garson:_ İskenderimiz mevcut, hem de bol yoğurtlu  Yazıyım mı? Derya:_ Yazın  Selim :_ Yazma Hazma! Derya:_ Yaz Hazma! Selim :_ Yazma! Garson:_ (Sinirlenir  ) Biftek tavsiye edebilir miyim? Derya:_ Peki o zaman biftek olsun  Selim :_ Aşkım ne bifteği ya, kolesterol yapar biftek miftek  Derya:_ Ay benim kolesterol sorunum mu var Selim  Selim :_ Ama bu gidişle olucak  Hani sen rejimdeydin hayatım  Derya:_ Rejime yarın başlıycam  Bugün doya doya yemek istiyorum  Selim :_ Doya doya mı? Ben de doya doya ağlamak istiyorum  Hem yaz geldi bak elbiselerin de üzerine olmıycak sonra  Derya:_ Ay haklısın galiba  En iyisi hepsinden az az yemek  Garson:_ Hepsinden az az dediniz aklıma bi şey geldi  Ortaya karışık ızgaraya ne dersiniz? Selim :_ Etme kardeşim etme  Sen de et met yeme Derya  Kim bilir hangi eti kullanıyorlar  Derya:_ Nasıl yani Selim et met yeme  Saçmalama  Selim :_ Deli dana falan olursun  Derya:_ Selim ya deli dana mı kaldı? Selim :_ Niye Derya, deli danalar psikolojik tedavi mi gördü? Derya:_ Çok esprilisin Selim ha ha ha… Garson:_ Bence siz biraz düşünün  (Gider  ) Selim :_ (Kendi kendine…) Ulan bütün bulaşıkları yıkatıcak bana   Derya:_ Bi şeymi dedin hayatım  Selim :_ Derya bi şey dikkatimi çekti  Sen hiç ortalıkta kedi gördün mü? Derya:_ Görmedim, ne alakası var şimdi? Selim :_ Hıhğt hıhğt  Karışık ızgara, cız bız cız bız  Yazık kediciklere diy mi kalk gidelim aşkım  Derya:_ Ay ay şimdi o kedileri ızgara mı yapıyorlar  Ama benim karnım aç, beyaz et yiyelim o zaman  Selim :_ Tavuklar hormoınlu derya  Sonra bıyıkların çıkar  Hadi gidelim canım  Derya:_ Ay iğrenç  Ya hiç olmazsa bi şeyler içseydik aşkım  Kapuçino içseydik  Selim :_ (Kağıda bakar  ) Kapuçino mu? 9 YTL  Derya:_ O zaman ekspres olsun  Selim :_ O da 9  5 YTL  Derya:_ Vazgeçtim şarap olsun  Selim :_ (Şaşırır  ) 25 YTL mi? (Fenalık geçirir  ) Su su Derya su  Derya:_ Ay buraya kadar geldik su mu içicez Selim ya  Ben yokum  (Selim iyice fenalaşır, yere düşer  ) Derya:_ Aşkım iyi misin? Ay garson bi bardak su getirir misin  Gidiyoruz tamam mı hayatım? Selim :_ Gidiyor muyuz Derya, gidiyor muyuz? Taş sektiririz Derya  Derya:_ Hayatım taş sektiricez, simit yicez tamam mı? Kapalı alan sana yaramıyor  Selim :_ Hesap ne garson? Garson:_ Ne hesabı efendim? Siz bizim yüz bininci müşterimizsiniz Her şey bizim ikramımızdı  Ama siz sadece su içtiniz  Selim :_ Şimdi her şey sizin ikramınız mı? Beni deniz kenarına götür Derya, taş sektirelim Deryaaaa!   ( SON…) Oyun Yazarı: COŞKUN BİNEKTAŞI Görev Yeri: BOZDOĞAN MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULU AYDIN / BOZDOĞAN Görevi: TÜRKÇE ÖĞRETMENİ | 
|   | 
|  | 
|  |