![]() |
Kaybolan Silah -Skeç- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaybolan Silah -Skeç-PAŞA :FirdevsBacı! FİRDEVS BACI : Buyrun efendim ![]() PAŞA : Herkese söyle,saat 10´da salonda hazır bulunsunlar! FİRDEVS BACI :Başüstüne efendim ![]() PAŞA ![]() FİRDEVS BACI : Unutmam efendim ![]() (Ev halkı gelir) PAŞA : Oturun, ayakta kalmayın ![]() ![]() ![]() ![]() EV HALKI : Biliyoruz Paşa Hazretleri! PAŞA : Bu sabah tütün tabakamı almak istediğimde tabancam yerinde yoktu ![]() ![]() EV HALKİ : Estağfirullah paşa hazretleri! PAŞA : Susun! Bu evden ve sizden ben sorumluyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EV HALKI : İnşallah paşa hazretleri! PAŞA : Zeynel Çavuş sen mi aldın? ZEYNEL ÇVŞ ![]() ![]() PAŞA :Ya sen Firdevs bacı, sakın sen almış olmayasın? FİRDEVS BACI :Niye alayım ki paşam? PAŞA :Hemen alınma öyle! Hani demez miydin "Bu düşman askerlerini bir kaşık suda boğasım geliyor ![]() FİRDEVS BACI :Paşam, paşam, elbette öldüresim geliyor ![]() ![]() ![]() PAŞA :Peki, peki sana inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() BETÜL : Paşa Hazretleri, hani geçen akşam kapı çalınmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA : Evet ![]() BETÜL : Düşman subayları kapıya dayanmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA : Eee ![]() ![]() ![]() BETÜL : Konağı boşaltmamızı istemişlerdi hani ![]() ![]() ![]() PAŞA : İyi ama daha sonra vaz geçmişlerdi ![]() BETÜL : Biliyorum ![]() ![]() PAŞA :Ve bunun için aldm silahı öyle mi? BETÜL : Hayır Paşa hazretleri! Alacaktım ama yerinde yoktu ![]() ![]() PAŞA :Allah aşkına kim aldı öyleyse?Kızlarım, sadece siz kaldınız ![]() KIZLAR : Biz mi? PAŞA :Tabii ki siz ![]() ![]() BÜYÜK KIZ : Fakat baba ben almadım ![]() PAŞA : Tepemi attırmayın ![]() KIZLAR : Seni nasıl inandırabiliriz? PAŞA : Tabancayı getirmekle ![]() ![]() ![]() KIZLAR : Ama biz almadık ki ![]() ![]() ![]() PAŞA : Hanım, ne dersin sen bu işe? HANIM : Vallahi Paşam, benim de aklım karıştı ![]() ![]() PAŞA : Yahu herkes sorguya çekildi mi? HANIM : Tabi bey, hepimiz buradayız ![]() PAŞA : Tabi ya, nasıl da unutmuşum ![]() ![]() HANIM : Gördün mü bey, herkesin boş yere günahını aldın ![]() ![]() PAŞA : Hanım, hanım! Yine mı bana "unutkan"dıyorsun7 HANIM : Canım sen demedin mi ´hatırladım"diye? PAŞA : Dedim ama sandığın gibi değil! HANIM : Yaa! PAŞA ![]() HANIM : Demiştin ![]() PAŞA : Peki sevgili torunum niye gelmedi? HANIM : Ne? Şimdi de el kadar çocuğa mı iftira ediyorsun? PAŞA : Göreceğiz, çabuk çağır gelsin! HANIM : Tamam tamam, sakin ol ![]() ![]() PAŞA : Sizler gidebilirsiniz ![]() FAZIL : Bir şey mi var dedeciğim? Beni istemişsiniz ![]() PAŞA : Hanım, sen de çıkabilirsin ![]() FAZIL : Dedeciğim, neden dik dik bakıyorsun? PAŞA : Gel yanıma şöyle ![]() FAZIL : Babama ve ordumuza duacıyım dedeciğim ![]() PAŞA : Aferin sana ![]() ![]() FAZIL : Defolup gitsinler! PAŞA : Merak etme geldikleri gibi gidecekler zaten ![]() FAZIL : Ne zaman? PAŞA : Her şeyin zamanı var oğlum ![]() ![]() ![]() FAZIL : İnşallah dedeciğim ![]() PAŞA : Fazıl! FAZIL : Buyur dede ![]() PAŞA : Tabancamı sen mi aldın? FAZIL : Şey,neden alayım ki? PAŞA : Ne bileyim, baban gibi şehit olmak isterdin hep ![]() FAZIL : İsterim tabi! PAŞA : Bunun için silah gerekmez mi? FAZIL : E-e-evet! PAŞA : Tabancamı sen aldın değil mi? FAZIL : Evet! PAŞA : Hala getirmeyecek misin şu tabancayı? FAZIL : Ama dedeciğim, ben onunla düşmanları vuracaktım! PAŞA : Aslan oğlum benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAZIL : İyi ama dedeciğim, onlar koştururken biz burada eli kolu bağlı ![]() ![]() ![]() PAŞA : Oğlum, İstanbul da boş durmuyor ![]() ![]() ![]() FAZIL : Peki dedeciğim ![]() PAŞA : Aferin sana ![]() ![]() ![]() ![]() (Sızıntı Dergisi´nden Uyarlanmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|