Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halk, müziğipop, müziği|tiyatro, skeçler, tarihi

Halk Müziği-Pop Müziği|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halk Müziği-Pop Müziği|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler

HALK MÜZİĞİ-POP MÜZİĞİ
(Komedi)

Spiker: Sayın seyirciler, konuklarımla Türk müziğini tartışacağız Ama öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum Bir tartışma programının izlenebilmesi için tartışmada kavga dövüş olması şart Onun için biz de bu tartışma esnasında tartışmacılarımız arasında kavga dövüş çıkması için özel bir gayret sarf edeceğiz Anlarsınız ya, devir reyting devri Evet önce kavga dövüşçüler Eeee, pardon tartışmacılar kendilerini tanıtsınlar Buyrun

Şevket: Efendim, adım Şevket, soyadım Çınaraltındayataryatmazuyuroğlu

Spiker: Soyadınız ne?

Şevket: Çınaraltındayataryatmazuyuroğlu

Spiker: Soyada bak ya! Oldukça uzun Çınar altında yatar yatmaz Her neyse Bu soyadı nerde büyüttünüz?

Şevket: Saksıda

Spiker: Siz bu tartışmaya hangi sıfatla katılıyorsunuz?

Şevket: Efendim, ben “Halk Müziğini Sevmeyenlerin Kafasını Kırmalı Derneği”nin başkanıyım Halk müziğiyle doğdum, halk müziğiyle yaşıyorum ve halk müziğiyle öleceğim Yaşasın halk müziği 35 yaşındayım Bekarım Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim

Spiker: Derneğinizin adı neydi?

Şevket: Halk Müziğini Sevmeyenlerin Kafasını Kırmalı Derneği

Spiker: Çok ilginç bir dernek Şimdi de sizi tanıyalım

Orçun: Benim adım Orçun Top müziğine, pardon pop müziğine gönül vermiş milyonlarca gençten biriyim Ayrıca “Aramızda Top Var Derneği”nin yönetim kurulu üyesiyim 18 yaşındayım Karşı taraftaki arkadaşıma hayatında mutluluklar dilerim

Şevket: Ben senin nerden arkadaşın oluyorum lan! Pis popçu

Spiker: Efendim, Şevket Bey size, pis popçu, dedi Bu konuda ne diyorsunuz?

Orçun: Kem söz sahibine aittir

Spiker Efendim, Orçun Bey, pis popçu lafını aynen iade ettiğini söyledi Siz ne diyorsunuz?

Şevket: Kafasını kırarım, diyorum

Spiker: Her neyse ben ortamı yumuşatayım isterseniz Şevket Bey, önce size sorayım: Siz pop müziğinden hoşlanmıyorsunuz, neden?

Şevket: Efendim, öncelikle pop müziğinin sözlerini hiç beğenmiyorum Çok edepsizce sözler var Mesela bu -----nin derneğinin adı neydi?

Orçun: Kimin? Benim mi?

Şevket: Yok babanın

Orçun: Babamın derneği yok ki

Şevket: Oğlum babandan bana ne! Senin derneğinin adı neydi?

Orçun: Aramızda Top Var Derneği

Şevket: Bakın ne kadar edepsizce bir dernek Bu, bir şarkının da sözleri değil mi?

Orçun: Evet, bu sözler bir şarkının da sözleri Ama efendim meseleyi çarpıtmayalım Bunlar çok masumane söylenmiş sözler Şimdi ben “Aramızda top var” Desem, ne dersiniz? (Bakışırlar)

Şevket: Kim ulan o, derim

Orçun: Bakın işte çok yanlış düşünüyorsunuz (Cebinden küçük bir pinpon topu çıkarır) Bu ne?

Şevket-Spiker: Top

Orçun: Şu anda aramızda bir top var Yani bu sözlerde ne var ki?

Şevket: “Bandıra bandıra ye beni” demek ne demek?

Orçun: Aslında o sözle kastedilmek istenen Aslında eeee kem küm Diğer soruya geçiniz efendim Ayrıca halk müziğinde edepsiz sözler yok mu? “Dağlar seni delik delik delerim” Demek ne demek?

Şevket: Bu sözlerde ne var ki?

Orçun: Kötüsü, hiç bir şey yok Bomboş sözler Çok basit müzikler Halk müziği dinleyen insanlara şaşırıyorum Şahsen o müziği dinlerken benim başım ağrıyor

Şevket: Böyle konuşmaya devam edersen ağrıyacak bir başın bile olmayacak Sen kim, halk müziği hakkında kötü şeyler söylemek kim Entel -----

Spiker: Ortalık kızışıyor iyi Az sonra bunlar birbirine girer

Orçun: Halk müziğini duyunca kargalar bile üç gün ses çıkaramıyorlarmış Biliyor musunuz?

Şevket: Niye?

Orçun: Çünkü halk müziği kargaların “gaaak” sesinden bile kötü

Şevket: Allah Tutmayın lan beni Bu halk müziğine karga dedi Öldün lan sen artık Sana şimdi bir çakacağım yamulacaksın

Orçun: Yok ya! Şimdi ben sana bir kroşe geçiririm feleğini şaşırırsın (Kalkarlar)

Spiker: Beyler lütfen daha programın bitmesine çok var Hemen dövüşürseniz program yarım kalır Ben size dövüşeceğiniz zaman haber veririm Lütfen oturun

Şevket: Bu sana ne geçiririm, dedi?

Spiker:Kroşe geçiririm dedi

Şevket: Ne o? Kötü bir şey mi?

Spiker: Evet

Şevket: Aynısından ben de sana geçiririm

Spiker: Beyler lütfen biraz daha sakin olalım Şimdi ben size soru sorayım Önce Şevket Bey, siz hangi enstrümanları çalabiliyorsunuz?

Şevket: Hırsızlık bizim kitabımızda yazmaz

Spiker: Efendim anlamadınız

Orçun: Anlamaz o zaten

Şevket: Sen konuşma, her lafa maydanoz olma

Spiker: Yani diyorum, hangi müzik aletlerini çalabiliyorsunuz?

Şevket: Benim sazım var

Orçun: Benim de gitarım var

Şevket: Heh, gitarı varmış, yesinler gitarını

Spiker: Hop hop, sarkıntılık yok beyler Neyse programın sonunda sizden birer parça dinleriz herhalde Şimdi sizlerin eğitim düzeyi üzerine konuşalım Şevket Bey, hangi okulları bitirdiniz ve hangi üniversiteden mezun oldunuz?

Şevket:Efendim eee! Ben eeee ilkokulları bitirdim

Spiker: Nasıl yani?

Şevket: Yanisi ilkokulu on iki senede bitirdim Babam ondan sonra okumama müsaade etmedi Aslında müsaade etseydi ortaokulu bile bitirirdim Ama babam göndermedi Bütün suç babamın, şikayetçiyim

Spiker: Yani ilkokul mezunusunuz Müzik bilginiz var mı?

Şevket: Müzik bilgim var da denebilir yok da denebilir Bir defa Arif Sağ’ı uzaktan görmüştüm Müzik bilgim bu kadar

Spiker: Arif Sağ’ı uzaktan görmek, müzik bilgisi mi?

Şevket: Niye olmasın? Arif Sağ denince akla saz geliyor Saz denince akla müzik geliyor Bundan iyi müzik bilgisi mi olur?

Spiker: Orçun Bey, siz hangi okulları ve üniversiteyi bitirdiniz?

Orçun: Efendim ben ilkokulu içerden, ortaokulu dışardan bitirdim Ondan sonra hayata atıldım Müzik bilgim do re mi fa sol la si do re mi fa sol la si do

Spiker: Tamam tamam Beyler anlaşılan siz hem eğitimsiz hem de müzikten anlamayan kimselersiniz Şimdi bu durumda biz sizinle neyi tartışıyoruz ki?

Şevket: Ayıp oluyor spiker bey Şimdi sen bize kara cahil mi diyorsun? Beni üzdün ve yüreğimden yaraladın ve can evimden vurdun Artık sazımı alır giderim (Kalkar)

Spiker: Hayır yanlış anladınız, lütfen oturun

Şevket: Çok ısrar ettin, oturayım bari

Orçun: Israr etmiyor gidebilirsin

Şevket: Sen konuşma ----- Bir kere sen şu sakalını kes de öyle konuş Jilet kesmedi herhalde, sakalının yarısı kalmış

Orçun: Sen ne anlarsın, bu moda

Spiker: Beyler lütfen yine başlamayalım Sonuçta sizler iyi bir eğitim almamışsınız Müzik bilginiz sıfır Hatta eksi bir Sizinle anlamadığınız bir konuyu yani müziği tartışıyoruz Bence başka bir konu tartışalım

Orçun: Şimdi sen bizim cahil olduğumuz ve müzikten anlamadığımız konusunda ısrar ediyorsun öyle mi?

Spiker: Evet, öyle

Orçun: Arkadaşım bak benim bir gururum var, haysiyetim var, evim var, arabam var, şerefim var Bunlarla oynama Yoksa ben de seninle çiftetelli oynarım

Şevket: Çiftetelli bir halk müziği parçası Onu karıştırma

Spiker: Parça demişken, sizden birer parça dinleyelim isterseniz

Şevket: Dinlemesek olmaz mı? Ben biraz yorgunum da

Spiker: Olur mu efendim (Şevket sazı alır, o yana bu yana çevirir, çalamaz)

Orçun:Bu saz çalmayı da bilmiyordur

Şevket: Valla akşam çalıyordum Uyuyunca unutmuşum

Spiker: Efendim, sizden bir parça dinleyelim (Orçun da çalamaz)

Şevket: Çalmayı bilmiyorsun değil mi? ----- heh heh

Spiker: Her neyse beyler kalsın Programın sonuna geldik Reyting patlaması için bunları fişeklemek lazım Orçun Bey, az önce Şevket Bey size “-----” dedi Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Orçun: O benim gitarımın teli

Şevket: Ulan bana sazımın teli, kanunumun teli, udumun teli de ama gitarımın teli deme

Orçun: Gitarımın teli de gitarımın teli

Şevket: Ulan senin gitarının da, gitarının telinin de Allaaaah! Tutmayın lan beni Heyt! (Spiker kalkar Onlar kavgaya tutuşurlarken spiker de onları ayırmaya çalışırken perde kapanır )

SON

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com