|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
halk, müziğipop, müziği|tiyatro, skeçler, tarihi |
![]() |
Halk Müziği-Pop Müziği|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halk Müziği-Pop Müziği|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerHALK MÜZİĞİ-POP MÜZİĞİ (Komedi) Spiker: Sayın seyirciler, konuklarımla Türk müziğini tartışacağız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket: Efendim, adım Şevket, soyadım Çınaraltındayataryatmazuyuroğlu ![]() Spiker: Soyadınız ne? Şevket: Çınaraltındayataryatmazuyuroğlu ![]() Spiker: Soyada bak ya! Oldukça uzun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket: Saksıda ![]() Spiker: Siz bu tartışmaya hangi sıfatla katılıyorsunuz? Şevket: Efendim, ben “Halk Müziğini Sevmeyenlerin Kafasını Kırmalı Derneği”nin başkanıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spiker: Derneğinizin adı neydi? Şevket: Halk Müziğini Sevmeyenlerin Kafasını Kırmalı Derneği ![]() Spiker: Çok ilginç bir dernek ![]() ![]() Orçun: Benim adım Orçun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket: Ben senin nerden arkadaşın oluyorum lan! Pis popçu ![]() Spiker: Efendim, Şevket Bey size, pis popçu, dedi ![]() Orçun: Kem söz sahibine aittir ![]() Spiker ![]() ![]() Şevket: Kafasını kırarım, diyorum ![]() Spiker: Her neyse ben ortamı yumuşatayım isterseniz ![]() Şevket: Efendim, öncelikle pop müziğinin sözlerini hiç beğenmiyorum ![]() ![]() Orçun: Kimin? Benim mi? Şevket: Yok babanın ![]() Orçun: Babamın derneği yok ki ![]() Şevket: Oğlum babandan bana ne! Senin derneğinin adı neydi? Orçun: Aramızda Top Var Derneği ![]() Şevket: Bakın ne kadar edepsizce bir dernek ![]() Orçun: Evet, bu sözler bir şarkının da sözleri ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket: Kim ulan o, derim ![]() Orçun: Bakın işte çok yanlış düşünüyorsunuz ![]() ![]() Şevket-Spiker: Top ![]() Orçun: Şu anda aramızda bir top var ![]() Şevket: “Bandıra bandıra ye beni ![]() Orçun: Aslında o sözle kastedilmek istenen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket: Bu sözlerde ne var ki? Orçun: Kötüsü, hiç bir şey yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket: Böyle konuşmaya devam edersen ağrıyacak bir başın bile olmayacak ![]() ![]() ![]() Spiker: Ortalık kızışıyor iyi ![]() ![]() Orçun: Halk müziğini duyunca kargalar bile üç gün ses çıkaramıyorlarmış ![]() Şevket: Niye? Orçun: Çünkü halk müziği kargaların “gaaak” sesinden bile kötü ![]() Şevket: Allah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orçun: Yok ya! Şimdi ben sana bir kroşe geçiririm feleğini şaşırırsın ![]() Spiker: Beyler lütfen daha programın bitmesine çok var ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket: Bu sana ne geçiririm, dedi? Spiker:Kroşe geçiririm dedi ![]() Şevket: Ne o? Kötü bir şey mi? Spiker: Evet ![]() Şevket: Aynısından ben de sana geçiririm ![]() Spiker: Beyler lütfen biraz daha sakin olalım ![]() ![]() Şevket: Hırsızlık bizim kitabımızda yazmaz ![]() Spiker: Efendim anlamadınız ![]() Orçun: Anlamaz o zaten ![]() Şevket: Sen konuşma, her lafa maydanoz olma ![]() Spiker: Yani diyorum, hangi müzik aletlerini çalabiliyorsunuz? Şevket: Benim sazım var ![]() Orçun: Benim de gitarım var ![]() Şevket: Heh, gitarı varmış, yesinler gitarını ![]() Spiker: Hop hop, sarkıntılık yok beyler ![]() ![]() ![]() Şevket:Efendim eee! Ben eeee ilkokulları bitirdim ![]() Spiker: Nasıl yani? Şevket: Yanisi ilkokulu on iki senede bitirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spiker: Yani ilkokul mezunusunuz ![]() Şevket: Müzik bilgim var da denebilir yok da denebilir ![]() ![]() ![]() Spiker: Arif Sağ’ı uzaktan görmek, müzik bilgisi mi? Şevket: Niye olmasın? Arif Sağ denince akla saz geliyor ![]() ![]() Spiker: Orçun Bey, siz hangi okulları ve üniversiteyi bitirdiniz? Orçun: Efendim ben ilkokulu içerden, ortaokulu dışardan bitirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spiker: Tamam tamam ![]() ![]() Şevket: Ayıp oluyor spiker bey ![]() ![]() ![]() ![]() Spiker: Hayır yanlış anladınız, lütfen oturun ![]() Şevket: Çok ısrar ettin, oturayım bari ![]() Orçun: Israr etmiyor gidebilirsin ![]() Şevket: Sen konuşma ----- ![]() ![]() ![]() Orçun: Sen ne anlarsın, bu moda ![]() Spiker: Beyler lütfen yine başlamayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orçun: Şimdi sen bizim cahil olduğumuz ve müzikten anlamadığımız konusunda ısrar ediyorsun öyle mi? Spiker: Evet, öyle ![]() Orçun: Arkadaşım bak benim bir gururum var, haysiyetim var, evim var, arabam var, şerefim var ![]() ![]() ![]() Şevket: Çiftetelli bir halk müziği parçası ![]() ![]() Spiker: Parça demişken, sizden birer parça dinleyelim isterseniz ![]() Şevket: Dinlemesek olmaz mı? Ben biraz yorgunum da ![]() Spiker: Olur mu efendim ![]() Orçun:Bu saz çalmayı da bilmiyordur ![]() Şevket: Valla akşam çalıyordum ![]() ![]() Spiker: Efendim, sizden bir parça dinleyelim ![]() Şevket: Çalmayı bilmiyorsun değil mi? ----- heh heh ![]() Spiker: Her neyse beyler kalsın ![]() ![]() ![]() ![]() Orçun: O benim gitarımın teli ![]() Şevket: Ulan bana sazımın teli, kanunumun teli, udumun teli de ama gitarımın teli deme ![]() Orçun: Gitarımın teli de gitarımın teli ![]() Şevket: Ulan senin gitarının da, gitarının telinin de ![]() ![]() ![]() ![]() SON |
![]() |
![]() |
|