![]() |
Kaybolan Silah |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaybolan SilahKaybolan Silah PAŞA: Firdevs Bacı! FİRDEVS BACI: Buyrun efendim ![]() PAŞA: Herkese söyle, saat 10´da salonda hazır bulunsunlar! FİRDEVS BACI: Baş üstüne efendim ![]() PAŞA: Unutma çok önemli! FİRDEVS BACI: Unutmam efendim ![]() (Ev halkı gelir) PAŞA: Oturun, ayakta kalmayın ![]() ![]() ![]() ![]() EV HALKI: Biliyoruz Paşa Hazretleri! PAŞA: Bu sabah tütün tabakamı almak istediğimde tabancam yerinde yoktu ![]() ![]() EV HALKI: Estağfirullah paşa hazretleri! PAŞA: Susun! Bu evden ve sizden ben sorumluyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EV HALKI: İnşallah paşa hazretleri! PAŞA: Zeynel Çavuş sen mi aldın? ZEYNEL ÇVŞ ![]() ![]() PAŞA: Ya sen Firdevs bacı, sakın sen almış olmayasın? FİRDEVS BACI: Niye alayım ki paşam? PAŞA: Hemen alınma öyle! Hani demez miydin "Bu düşman askerlerini bir kaşık suda boğasım geliyor ![]() FİRDEVS BACI: Paşam, paşam, elbette öldüresim geliyor ![]() ![]() ![]() PAŞA: Peki, peki sana inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() BETÜL: Paşa Hazretleri, hani geçen akşam kapı çalınmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA: Evet ![]() BETÜL: Düşman subayları kapıya dayanmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA: Eee ![]() ![]() ![]() BETÜL: Konağı boşaltmamızı istemişlerdi hani ![]() ![]() ![]() PAŞA: İyi ama daha sonra vaz geçmişlerdi ![]() BETÜL: Biliyorum ![]() ![]() PAŞA: Ve bunun için aldm silahı öyle mi? BETÜL: Hayır Paşa hazretleri! Alacaktım ama yerinde yoktu ![]() ![]() PAŞA: Allah aşkına kim aldı öyleyse?Kızlarım, sadece siz kaldınız ![]() KIZLAR: Biz mi? PAŞA: Tabii ki siz ![]() ![]() BÜYÜK KIZ: Fakat baba ben almadım ![]() PAŞA: Tepemi attırmayın ![]() KIZLAR: Seni nasıl inandırabiliriz? PAŞA: Tabancayı getirmekle ![]() ![]() ![]() KIZLAR: Ama biz almadık ki ![]() ![]() ![]() PAŞA: Hanım, ne dersin sen bu işe? HANIM: Vallahi Paşam, benim de aklım karıştı ![]() ![]() PAŞA: Yahu herkes sorguya çekildi mi? HANIM: Tabi bey, hepimiz buradayız ![]() PAŞA: Tabi ya, nasıl da unutmuşum ![]() ![]() HANIM: Gördün mü bey, herkesin boş yere günahını aldın ![]() ![]() PAŞA: Hanım, hanım! Yine mı bana "unutkan"dıyorsun7 HANIM: Canım sen demedin mi ´hatırladım"diye? PAŞA: Dedim ama sandığın gibi değil! HANIM: Yaa! PAŞA: Herkes salonda toplansın dememiş miydim? HANIM: Demiştin ![]() PAŞA: Peki sevgili torunum niye gelmedi? HANIM: Ne? Şimdi de el kadar çocuğa mı iftira ediyorsun? PAŞA: Göreceğiz, çabuk çağır gelsin! HANIM: Tamam tamam, sakin ol ![]() ![]() PAŞA: Sizler gidebilirsiniz ![]() FAZIL: Bir şey mi var dedeciğim? Beni istemişsiniz ![]() PAŞA: Hanım, sen de çıkabilirsin ![]() FAZIL: Dedeciğim, neden dik dik bakıyorsun? PAŞA: Gel yanıma şöyle ![]() FAZIL: Babama ve ordumuza duacıyım dedeciğim ![]() PAŞA: Aferin sana ![]() ![]() FAZIL: Defolup gitsinler! PAŞA: Merak etme geldikleri gibi gidecekler zaten ![]() FAZIL: Ne zaman? PAŞA: Her şeyin zamanı var oğlum ![]() ![]() ![]() FAZIL: İnşallah dedeciğim ![]() PAŞA: Fazıl! FAZIL: Buyur dede ![]() PAŞA: Tabancamı sen mi aldın? FAZIL: Şey,neden alayım ki? PAŞA: Ne bileyim, baban gibi şehit olmak isterdin hep ![]() FAZIL: İsterim tabi! PAŞA: Bunun için silah gerekmez mi? FAZIL: E-e-evet! PAŞA: Tabancamı sen aldın değil mi? FAZIL: Evet! PAŞA: Hala getirmeyecek misin şu tabancayı? FAZIL: Ama dedeciğim, ben onunla düşmanları vuracaktım! PAŞA: Aslan oğlum benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAZIL: İyi ama dedeciğim, onlar koştururken biz burada eli kolu bağlı ![]() ![]() ![]() PAŞA: Oğlum, İstanbul da boş durmuyor ![]() ![]() ![]() FAZIL: Peki dedeciğim ![]() PAŞA: Aferin sana ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|