![]() |
Hayvanlar Açık Oturumu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayvanlar Açık OturumuHAYVANLAR AÇIK OTURUMU Kişiler: Aslan Tilki Ayı Tavşan Geyik Kartal Maymun Dekor: Arka plânda orman manzarası vardır ![]() ![]() (Aslan ortada; Geyik, Tavşan, Kartal bir yanda; Tilki, Ayı, Maymun diğer yanda oturmaktadırlar ![]() ![]() ASLAN - Değerli arkadaşlar! Biliyorsunuz kuraklık ve yangınlar nedeniyle, ormanımızda büyük bir yiyecek sıkıntısı baş gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GEYİK - O yediğiniz geyik benim çok yakın arkadaşımdı ![]() ![]() ASLAN - Kusura bakmayın Geyik kardeş, ölmüştü artık, ben yemeseydim de çürüyüp gidecekti ![]() GEYİK - Maalesef öyle, afiyet olsun ![]() ASLAN -Teşekkürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TAVŞAN -Teşekkürler sayın Kral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ASLAN - Evet, sayın Geyik, sanıyorum siz de perişansınız ![]() ![]() ![]() GEYİK - öyle, biz de perişanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ASLAN - Anlıyorum ![]() AYI - Kötüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ASLAN - öyle,, arılar da perişan ![]() ![]() ![]() MAYMUN - Komiklik yapacak hâl mi kaldı? Aç ayı oynamaz ![]() ![]() ![]() AYI - öyle, oynamayı da unuttuk ![]() MAYMUN - İçimiz kan ağlıyor ![]() ASLAN - Kan deme, dayanamıyorum! Ah, kanlı bir et olsa! ![]() ![]() TİLKİ - Kurnazlık yapıyoruz, ama yine de açlıktan kurtulamıyoruz ![]() ![]() ![]() ASLAN - Sayın Kartal, sizin açlık sorununuz olmasa gerek ![]() KARTAL - Yok ![]() ![]() ![]() ![]() TİLKİ - Yakınmayı bırakın Kartal kardeş, uçarak başka kıtalara bile gidebilirsiniz ![]() KARTAL - öyle ![]() ![]() ASLAN - Evet, arkadaşlar, ne yapabiliriz? GEYİK - Yapacak bir şey yok, önce biz otçullar öleceğiz ![]() TAVŞAN - Yiyecek bulmak için dolaşıp birine yiyecek olmak da var ![]() AYI - Çaresiz, yağmurların yağmasını bekleyeceğiz ![]() TİLKİ - ölme eşeğim ölme, yaz gelince yonca bitecek ![]() ![]() ![]() AYI - Ah, eşeklerin yerinde olsaydım! ASLAN - Ben de kedilerin ![]() ![]() ![]() ![]() KARTAL - Geçmişe mazi, yenmişe kuzu derler ![]() ![]() ![]() ASLAN - Ah, bir kuzu olsa şimdi ya da bir çoban! TİLKİ - Sayın Aslan, hiç insan yediniz mi? ASLAN - Bundan üç yıl önce bir avcı yedim ![]() GEYİK - Afiyet olsun, insanlar yangın çıkarmasalardı, bu kadar açlık çekmezdik! TİLKİ - Onlar benim postumun peşindeler ![]() ![]() AYI - Bizleri çizgi film yapmış, televizyonda oynatıyorlar ![]() TAVŞAN - Onlar şanslı yaratıklar ![]() KARTAL - Evet, ne yapmayı düşünüyorsunuz? ASLAN - Yapacak bir şey yok, orman yasası işleyecek ![]() ![]() ![]() GEYİK-Yani? TİLKİ - Güçlüler yaşayacak, zayıflar ölecek! ASLAN- Daha fazla dayanamayacağım, sayın Geyik, sizi yemek zorundayım ![]() GEYİK - Bizi tuzağa düşürdün! KARTAL - Sizi de ben yemek zorundayım sayın Tavşan ![]() TAVŞAN - Siz etçillere güvenmemeliydik ![]() AYI - Ben hanginizi yesem acaba? Tilki seni mi? Maymun seni mi? TİLKİ - Ayı kardeş, benim hastalıklı olduğumu bilmiyorsun ![]() MAYMUN - İnanma, yalan söylüyor! AYI - Ya doğru söylüyorsa? GEYİK - Ne duruyorsunuz, haydi yiyin bizi! Yiyin de bitsin bu ıstırap ![]() ![]() ![]() ![]() (Tilki yavaş yavaş uzaklaşır ![]() TAVŞAN - Evet, ne duruyorsunuz? Hazır ayağınıza gelmişiz, yiyin bizi! Zaten hep sizin korkunuzla yaşa- dık ![]() ![]() GEYİK - Haydi Tavşan kardeş, biz kalkalım ![]() ![]() ![]() ASLAN - Durun, arkadaşlar! Siz cesaret gösterdiniz ![]() ![]() ![]() ![]() (Geyikle Tavşan uzaklaşırken, Aslan, Ayı ve Kartal Tilki'ye saldırırlar ![]() MAYMUN - Her koşulda mert olmak gerek, Dosta dost, düşmana sert olmak gerek! (Perde iner ![]() Şerafetfin KARADAĞ |
![]() |
![]() |
|