Kadıncıklar Oyunu Hakkında Bilgi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadıncıklar Oyunu Hakkında BilgiOyunu Adı: Kadıncıklar Yazan: Tuncer Cücenoğlu PARLAK - Şimdi, Abdullahcığım ![]() İlk filmimi çevirmekteyim![]() Cüneyt ağbi başrolde![]() Kız da Türkan Sultan![]() Cüneyt ağbi gariban, bizim gibi![]() Türkan Sultan varlıklı bir --------in kızı![]() Cüneyt ağbi de yoksul bir --------in oğlu![]() Aşk ferman dinler mi, bi görüşte vuruluyor Cüneyt ağbimize![]() Buluşacaklar![]() Türkan Sultan arabasıyla, yoksul delikanlı Cüneyt ağbimizin beklediği Sarıyer sırtlarına gelmektedir![]() Cüneyt ağbi uzaktan arabayı tanıyor![]() "Sultan, Sultaaaan" diye koşarken, aniden bir kamyon![]() (Müzik sesi yapar) altına alıyor Cüneyt ağbiyi![]() Kör oluyor kör![]() Artık o, kör bir kemancıdır!![]() Ona acıma, gözleri açılacak sonunda![]() Bana acı asıl![]() Dublör benim!![]() Kamyon bana çarpıyor, Cüneyt ağbi yatıyor![]() Sahneyi yeniden çekiyorlar, kamyon bana çarpıyor, Cüneyt yatıyor![]() Beğenmiyorlar yeniden çekiyorlar, kamyon yine bana çarpıyor![]() Cüneyt yatıyor!![]() Türkan'ın sevgisi sahte değildir![]() Babasının karşı koymalarına rağmen, Cüneyt'in çalıştığı, kör keman çalıp arabesk söylediği meyhaneye gelmektedir, her gece Buraya dikkat![]() Yeşilçam'da bir kahve vardır, siz görmediniz oraları![]() O kahvede bizim figüran takımı bekler![]() (Duygulanır![]() ) Bir rol verilir umudu ile beklerler![]() (Yeniden neşeli ) İşte o kahvede, günlerdir bir rol verilir umuduyla bekliyoruz![]() Bir minibüse doldurdular hepimizi![]() Yallah Sarıyer sırtlarındayız![]() İşte o meyhanedeki içki içenleri oynayacağız![]() Hani dedim ki, madem içki içenleri oynayacağız, filme uygun olarak sosyal gerçekçi olsun, baştan bir iki kadeh atalım![]() Tam bizim sahne geldi ki hepimiz zom, aynen![]() O Memduh olacak bağırdı!![]() Recisör![]() "Ben sizden meyhanede içer gibi yapacak adamlar istedim![]() Bunlarla olmaz![]() " Ben de vallaha da billaha da sırf latife olsun diye, kolumla da destekleyerek "Yeşilçam'da ayık adam nah bulursun! " demiş bulundum Birden, başta Memduh ağbi olmak üzere, setçisi, ışıkçısı, kameramanı ve hatta Cüneyt'in üstüme doğru geldiklerini gördüm![]() Fatma abla var ya, o da çekimi seyrediyormuş, ayakkabıyı çıkarttığı gibi yallah üstüme! Yer misin yemez misin? Hani, Cüneyt karateci ya, kolumu kırmaya çalışıyor, Fatma topuklusuyla başıma, hele o Türkan yok mu, bi de hanımefendi derler, hayalarıma hayalarıma ver ediyor tekmeyi![]() Memduh ağbi desen, durmadan kafa atıyor!![]() Tam bayılıyordum ki Memduh'un şunu söylediğini duydum: "Bu ****yi!" Yani beni! "Bu delikanlıyı, en seri vasıtayla İstanbul il sınırları dışına çıkartın, bu yaştan sonra hapishanelere giremem!" Gözümü açtığımda burdaydım, Ankara'daydım![]() |
|
|
|