![]() |
Gerçek Zenginlik Sağlıktır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Zenginlik SağlıktırGerçek Zenginlik Sağlıktır ÖĞRETMEN: Çocuklaar! Piknik sona erdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ: Biz hazırız öğretmenim ![]() ÖĞRETMEN: Haydi bakalım, geldiğimiz yoldan geriye dönüyoruz ![]() ![]() ![]() VELİ: Öğretmenim şuraya bakın! Ne kadar güzel bir köşk burası ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN: Aaa! Gerçekteeen! Harika bir ev bu! Kimin acaba çocuklar? CAN: Bilmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN: Niye? CAN: Niye mi? Baksanıza, boğaz manzaralı, yem yeşil bahçesi olan olağanüstü bir ev bu ![]() Kimbilir içinde neler neler vardır ![]() ÖĞRETMEN: Eğer sen bu evin sahibinin oğlu olsaydın neler yapardın? CAN: Sizleri evime davet ederdim ![]() ALİ: Öğretmenim ne olur şu evin bahçesine bir girelim ![]() ÖĞRETMEN: Niye, ama geç kalıyoruz çocuklar ![]() VELİ: Ne olur öğretmenim! Hemen geri çıkarız ![]() ÖĞRETMEN: İzinsiz olmaz ![]() ALİ: Öğretmenim bakın orada bir kadın var ![]() ÖĞRETMEN: Evet gördüm ![]() BAKICI: Buyrun, ne istemiştiniz? ÖĞRETMEN: Şeey! Ben öğretmenim ![]() ![]() pikniğe gelmiştik ![]() ![]() ![]() kimin acaba? BAKICI: Bu köşk ülkemizin en zengin insanına ait ![]() CAN: Öğretmenim orada bir çocuk var ![]() ![]() BAKICI: Bir dakika onu buraya getireyim ![]() ALİ: Aa! Çocuk hasta galiba ![]() BAKICI: Bu çocuk da bu köşkün sahibinin oğlu ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN: Yaa! Demek bu çocuk bu köşkün sahibinin oğlu ha ![]() ![]() ![]() CAN: Şey bendim öğretmenim ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN: Şimdi ne düşünüyorsun? CAN: Şeey, ne diyeceğimi bilemiyorum ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN: Bakın çocuklar zenginlik sandığınız gibi mal ve varlık yönünden her şeye sahip olmak değildir ![]() ![]() zengin insanısınız demektir ![]() ALİ: Nasıl yani öğretmenim? VELİ: Gönlün huzur dolu olması ne demek öğretmenim ![]() CAN: Gerçek zenginlik nedir öğretmenim? ÖĞRETMEN: Çocuklar, sizler hepiniz aslında milyardersiniz ![]() verseler gözlerini satarmısın? ALİ: Hayır, kesinlikle satmam ![]() ÖĞRETMEN: Ya kalbini 100 milyara satar mısın? ALİ: Olur mu öğretmenim? Kalbim olmazsa ben nasıl yaşarım? ÖĞRETMEN: Peki sana 500 milyar verseler bir ayağını satar mıydm? VELİ: Hayır ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN: Peki 500 milyara bir kolunu satar mısın? VELİ: Hayır ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN: Gördüğünüz gibi hiç biriniz milyarlarca paraya rağmen bir organınızı bile satmıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() CAN: Teşekkür ediyorum öğretmenim ![]() ![]() Demek ki ben çok çok zengin bir insanmışım ![]() (Cengiz Tan - Yürek Hikayeleri´nden Uyarlanmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|