![]() |
Bir Garip Dava|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Garip Dava|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerBir Garip Dava MUHAFIZ:Padişahım üç adam geldi ![]() ![]() ![]() PADİŞAH:Gelsinler bakalım ![]() MUHAFIZ: Geçin bakalım şöyle ![]() ![]() PADİŞAH:Hoşgeldiniz ağalar ![]() ![]() SAKALLI: Efendim biz üç arkadaştık ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH: Ee ![]() ![]() ![]() PALABIYIK: “Paramızı hepimizin güveneceği birine verelim” dedik ve bu arkadaşa teslim ettik ![]() PADİŞAH: Sonra ne oldu peki? SAKALLI: Parayı bu arkadaşa emanet ederken « üçümüz birlikte gelmedikçe parayı hiçbirimize verme » diye sıkı sıkı tembih ettik ![]() PALABIYIK: Tembih etmemize rağmen emanete ihanet etti bu adam ![]() SAKALLI: Evet ihanet etti ![]() ![]() PADİŞAH: Doğru mu söylüyor bunlar efendi? KESE: Doğru efendim ama eksik anlattılar ![]() PADİŞAH: Nasıl yani? KESE: Evet, bunlar bana bir kese para bıraktılar ![]() ![]() ![]() PADİŞAH: E niye verdin o zaman paraları diğer adama? KESE: Ama padişahım, henüz elli adım bile gitmemişlerdi ki içerden biri geri geldi ve paraları istedi ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH: Bunlar ne yaptı peki? KESE: Vallahi ikisi de kafa sallayıp “Tamam ver” dediler ![]() PADİŞAH: Siz söyleyin bakalım, bu beyefendi doğru mu söylüyor? SAKALLI: Valla padişahım, keseyi emanet edip gidiyorduk ki şimdi burada olmayan arkadaşımız aniden durdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH: Demek arkadaşınız parayı alıp kaçmış ha? PALABIYIK: Evet ama bu emanetçiye “Biz üçümüz birlikte gelmezsek, hiçbirimize parayı verme” demiştik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH: Ne diyorsun efendi? Adamlar paralarını istiyorlar ![]() KESE: Doğru, paralarını vermem gerekiyor ama anlaşmaya bağlı kalıyorum ben ![]() ![]() PADİŞAH: Ne demek o? KESE: Şu demek padişahım ![]() ![]() PADİŞAH: Doğru ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|