|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
konuşmaları|tiyatro, memurşef, skeçler, tarihi |
![]() |
Memur-Şef Konuşmaları|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Memur-Şef Konuşmaları|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerMEMUR-ŞEF KONUŞMALARI ---------- (Parantez içindekiler akıldan geçen düşüncelerdir) ------------ ŞEF: Kötü bir sey olmamistir insallah ![]() ![]() ![]() (Yine geç geldi hiyar ![]() MEMUR: Sormayin müdür bey, basima neler geldi bir bilseniz! (Ulan bu da beni her gün kapida bekliyor herhalde ![]() ![]() ![]() SEF: Hayirdir n'oldu? (Gözleri kan çanagi, aksam odun gibi içmis bu hiyar!) MEMUR: Efendim dün halamin oglunun evinde kaldim, gecenin vakti karakola düstük maalesef ![]() (Inandi galiba ![]() SEF: (Inanmis gibi yaptim ya, gözleri parladi ![]() Allah Allah geçmis olsun, gelin oturun söyle ![]() ![]() ![]() (Hala les gibi içki kokuyor it!) MEMUR: (O kadar da sakiz çignedik ama kokuya uyandi galiba lavuk) Simdi efendim, benim dayimin oglu (lan demin halamin oglu mu demistim yoksa?) kedi ticaretiyle ugrasiyor ![]() ![]() ![]() SEF: (Oha! Uydurdugu meslege bak) Aaa, çok ilginç bir is ![]() ![]() ![]() ![]() MEMUR: ( Sanane lan parasindan) Sokak kedisi degil efendim, amcamin oglu (Lan valla iyice karistirdim ![]() Van kedisi satiyor ![]() SEF: Eee, n'olmus, kedi mafyasiyla basi derde mi girmis? (Lafi soktuk ama anlayacak adam nerede?) MEMUR: (Espri yapti hayvan) Yok efendim, öyle degil ![]() (Ulan suna bastan kuzen desene, is iyice moka sardi) Van kedisi satiyor ![]() ![]() ![]() ![]() SEF: Bu meslek dalini ilk kez sizden duydum, sayisini bilemiycem ![]() (Yahu, laf sokmaya çalisacagima kafayi uçsam ya suna ![]() ![]() ![]() MEMUR: Neyse beyefendi, diger saticilardan biri, sokak kedilerini toplayip gözlerine lens takiyormus meger (uçtuk mu ki?), sonra da degisik göz renkleri var diye Van kedisi olarak satiyormus ![]() SEF: (Vay ki vay, vay ki vay! Bu itin idrarini tahlile göndericem, alkol kafasi degil bu) Bakin siz su sahtekarlara ![]() ![]() ![]() MEMUR: Kesinlikle haklisiniz efendim, neler var ![]() üstüne renkli lens tak, sonra da Van kedisi diye sat ![]() ![]() ![]() (Kesin abarttik) SEF: (Onu anladik essek sipasi, gerisinde ne yumurtlayacan ben onu merak ediyorum) Sizin kuzenin ne alakasi var ki bununla? (Kuzen dedim ya, sevindi, gözleri parladi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEMUR: (Kuzen dedi, valla kuzen dedi ![]() Efendim, Istanbul'da ne kadar Van kedisi ticareti yapan varsa topluyorlar ![]() ![]() ![]() SEF: Dogru ya, zaten sayili ![]() ![]() ![]() (Bunu dövmek de kesmeyecek, ne yapsam acaba?) MEMUR: Aynen öyle beyefendi ![]() ![]() (Of be, kurtulduk galiba) SEF: (Karsi saldirinin zamani geldi), Neyse olayin ayrintilarini okuruz gazetelerden, ilginç olay, kesin haber olur ![]() (bakalim nasil karsilayacak?) MEMUR: (Bunu da hesapladim, ulan ne zekiyim be ![]() ![]() ![]() Yok efendim, yapanlar bulundu ![]() bizim yegen (tüh şimdi yandık, az önce kuzendi ![]() ![]() ![]() de suçsuz oldugu için,ticari itibari sarsilmasin diye gazetelere yansimayacak olay ![]() ![]() ![]() SEF: (Bak, bak, bak ![]() ![]() aticam bu deveye) Neyse, geçmis olsun ![]() ![]() Moraliniz bozulmus, uykusuz kalmissiniz ![]() ![]() ![]() (Lan bi git, daha kapida yersin uçan tekmeyi ![]() MEMUR: (tabii giderim kerizim ![]() buraya, helal olsun valla ![]() ![]() ![]() ![]() Sagolun, aslinda iyi degilim, dinlensem gerçekten iyi olur ![]() ![]() ![]() (Lan herif saatini falan çikariyor, odunu yiyecez galiba, vazgeçelim) Ama gece ne güne duruyor ki beyefendi, gece dinlenirim ![]() geç geldim, arkadaslara da ayip oldu ![]() ![]() ![]() SEF: (Saati bosuna çikardik, uyandi hayvan) E hadi yerinize geçin o zaman ![]() ![]() (Isten kovmak tatmin etse, dakikada kovucam da, dövmem lazim, söyle evire çevire dövmem lazim ki hincimi alabileyim ![]() MEMUR: Sagolun efendim, anlayisiniza tesekkür ederim (Lan gitse miydim ki? Saati öylesine çikardi belki de ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|