![]() |
Acil Servis|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acil Servis|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerACİL SERVİS (2 Perdelik Komedi) Perde açılırSahnede hastane dekoruSedye,ilk yardım müdahale masası,pansuman aletleri, masa, sandalye, Masanın üstünde telefon,reçete,kalemlik,vs… Sahneye hemÅŸire girer HEMŞİRE ![]() İçeri bir hasta girer HEMŞİRE:Hastane ALLAH a emanet HASTA :Öyleyse ben gideyim HEMŞİRE:Nereye? HASTA :Kahveye maça! HEMŞİREiz kahvede maç mı yapıyorsunuz? HASTA :Hııı karşılıklı iki direk kurduk, maç yapıyoruz HEMŞİRE:Zor olmuyor mu? HASTA :Niye zor olsun HEMŞİRE:Kahvenin içinde çift kale maç yapmak HASTA :Ne Kahvesi! HEMŞİRE:Türk kahvesi,nereden bileyim ne kahvesi,sen söyledin… HASTA :Ne söyledim? HEMŞİRE:Kahveye maç yapmaya gidiyorum dedin HASTA :Ben söyledim sende balıklama atladınMaç yapmaya deÄŸil, izlemeye gidiyorum HEMŞİRE:Bu darbeyi nerede aldın? HASTA ![]() tadyumda HEMŞİRE:Ne oldu,stadyum mu çöktüNasıl oldu bu iÅŸ? HASTA :Åžimdi biz iki arkadaÅŸ,güzel hafta sonumuzu deÄŸerlendirip,güzel bir maç izlemek için güzel güzel stadyuma girdikMaç baÅŸladı, onuncu dakikada bizimkiler bir attı tam sevinecektik ki,hakem golü vermedi HEMŞİRE:Neden? HASTA :Ovsayt varmış HEMŞİRE:Ovsayt varsa doÄŸru karar HASTA :Gez göz arpacıktan deÄŸil,dürbünle bakıyoruzKendini bilmez 50 bin liralık hakem HEMŞİRE:O elli bin lira neyin nesi HASTA :Maça gidiyoruz sinemaya deÄŸilBöyle durumlarda,tedbirli ve tedarikli olacaksın, bizde tedbirimizi aldık içeri pet ÅŸiÅŸe almadılar,bende cebimdeki 50 bin lirayı hakeme fırlattım HEMŞİRE:Ne oldu? HASTA :Hakemin kafasından kanlar boÅŸalmaya baÅŸladı,hakemde maçı iptal etti HEMŞİRE:Eeee sonra ne oldu HASTA ![]() onrası malum dışarı çıktığımızda karşı taraf bizleri kılıç kalkan ekibiyle karşıladı ve neticesinde buradayız HEMŞİRE ![]() izlerde adam gibi oturup maçınızı izleseydiniz, bunlarda başınıza gelmezdi HASTA :İzlemesine izleyeceÄŸim de iki kiÅŸiyle maç izlemek zevkli olmuyor HEMŞİRE:İki kiÅŸimi,sizden baÅŸka seyirci yokmuydu? HASTA :Varda yok! HEMŞİRE:Nasıl oluyor bu iÅŸ HASTA :Åžimdi şöyle oluyorAslında stadyum dolu,ama bunlar seyirci deÄŸil HEMŞİRE:Peki ne bunlar? HASTA ![]() por eleÅŸtirmeni,hakemTeknik direktörBiri oradan bağırır,bu futbolcu ilk onbire alınır mı? Bir diÄŸeri, çıkarsana kırmızı kartı nasıl hakemsin sen!Kimisi maçın m sinden anlamaz yorum yapar,yani sizin anlayacağınız gerçek seyirciyi bulmak çok zor HEMŞİRE:Tamam tamam bana vaaz verme geç şöyle otur, doktor gelince seninle ilgilenir HASTA :Geç kalır mı? HEMŞİRE: Ne acelen varBaÅŸka delinecek yerlerini deldirmeye mi gideceksinGeç şöyle bekle Sahneye Hasta Bakıcı girer HBAKICI:Beklemez hemÅŸire hanım bu tarz ÅŸeyler beklemez HASTA :Ne tarz ÅŸeyler beklemez HBAKICI:BaÅŸhekim çok yoÄŸunHiç kimseyi beklemez HASTA :Niye baÅŸhekim Eminönü Üsküdar feribotumu zamanı geldiÄŸinde kalksın,kimseyi beklemesin HBAKICI:Beni burada oyalama meÅŸgul adamımBaÅŸhekim doktorları odasında bekliyor HEMŞİRE:Ne yapacakmış HBAKICI:BaÅŸ hekime ne yapılacağı sorulmazO söyler biz yaparız HEMŞİRE:Burada da kraldan çok kralcılar var HBAKICI:Bana öyle deniz ötesinden laf atmaBen ÅŸimdi gidip ÅŸu doktorları bulayım HEMŞİRE:Hazır doktorların yanına gidiyorsun ÅŸu hastayı da götür bir baksınlar HBAKICI:Yürü kardeÅŸim yürü,burada fazla kalma, kılıç yarası adamı öldürmez,ama bunun lafları adamı sakat bırakır Hasta ve hasta bakıcı sahneden çıkar HEMŞİRE ![]() en bana bir ÅŸey mi söyledinBeni bekleyin HemÅŸirede arkalarından çıkar Sahneye iki stajer girer I STAJER:Heyt be yaÅŸadık!! IISTAJER:Ne oldu niye bu kadar seviniyorsun? ISTAJER:BaÅŸhekimin söylediklerini duymadın mı?Bizi Profosör veya Doçent deÄŸil,sırada bir Doktor sınava alacak Doktor hemÅŸire ile sahneye girer IISTAJER ![]() DOKTOR :Evet arkadaÅŸlarBu sizin öğrenciliÄŸinizin son yılı,gelecek yıl meslektaşımız olarak İnsan saÄŸlığına yardımcı olabilmek için göreve baÅŸlayacaksınız,ve ÅŸuna da eminim ki ikinizde bu sınavdan baÅŸarı ile geçeceksinizİkinize de ÅŸimdiden baÅŸarılar dilerim Doktor hemÅŸireye dönerek DOKTOR:HemÅŸire hanım içeri girip hastayı getirir misiniz? HemÅŸire sahneden çıkar,hastayla birlikte tekrar içeri girer DOKTOR:Karşınızda görmüş olduÄŸunuz hastanın hal,hareket,tavırlarına bakarak bu hastanın hastalığını hanginiz söylemek ister ISTAJER:Yüz ifadesi bir ÅŸey anlamadığını ortaya koyuyor,korkar gibi bir hali varDemek ki bu hasta duymuyor Hasta söze karışır HASTA :Kulaklarında problemi olan hasta dışarıda bekliyorBen burnumdaki,eti aldırmak için buradayım DOKTOR:HemÅŸire hanım hastayı götürebilirsinizDiÄŸer hastayı içeri alın HemÅŸire hastayı dışarı çıkarır DOKTOR:Biraz daha dikkatli olmalısınızİyi bir doktor iyi bir hemÅŸire kısacası,iyi bir saÄŸlık personeli iyi bir gözlemci demektir HemÅŸire diÄŸer hastayı içeri getirir Hasta biraz topallamaktadır Doktor stajerlere ikinci soruyu sorar DOKTOR:Åžu karşınızda görmüş olduÄŸunuz hastanın saÄŸ bacağı sol bacağından biraz daha kısa böyle bir durumda ne yaparsınız? Stajerler biraz düşündükten sonra ikinci stajer sessizliÄŸi bozar ISTAJER ![]() DOKTOR:HemÅŸire hanım bu hastayı da dışarı çıkarabilirsiniz: HemÅŸire hastayı dışarı çıkarır: Doktor I ve II stajerlere döner: DOKTOR: Åžu ana kadar sorduÄŸum soruların hiç birini doÄŸru yanıtlayamadınız Soracağım son soruya da doÄŸru cevap alamazsam baÅŸ hekimin nasıl davranacağını tahmin edebilirsiniz herhaldeSoruyu soruyorum dikkatle dinleyin BoÄŸulmak üzere olan bir insana ilk yardım müdahalesi nasıl yapılır? II STAJER:BoÄŸulma vakasına göre deÄŸiÅŸir DOKTOR: ÖrneÄŸin kordon boyunda yürürken arkadaşınız denize düşüyor, ve yüzmesini bilmiyor bu durumda ne yaparsınız IISTAJER :Tabi ki etrafımdakilerden yardım isterim DOKTOR :Yüzmesini bilmiyormusun IISTAJER :Yüzmesini biliyorum DOKTOR :Yüzmesini biliyorsun da neden baÅŸkasından yardım bekliyorsun ? Denize atlayıp arkadaşını kurtarsana IISTAJER :Åžakamı yapıyorsunuz Doktor hanım Altınkum sahillerinden bahsetmiyoruz , Kordon boyundan bahsediyoruz Ben aklımı yemedim, lağım suyuna atlayacak kadar da enayi deÄŸilim DOKTOR : Ama arkadaşın boÄŸuluyor IISTAJER :Merak etmeyin Doktor hanım bir kahraman gelir kurtarır nasıl olsa DOKTOR : Neyse boÄŸulma tehlikesi geçiren birine ilk yardımı kısaca kim özetleyecek ISTAJER: Önce vatandaşı sudan çıkaracaksın, sonrada suyu vatandaÅŸtan çıkaracaksın DOKTOR: HemÅŸire hanım, bunları doÄŸru baÅŸhekimin odasına çıkarın Sahneden çıkarlar DOKTOR : Bunları da gönderdiÄŸime göre benim kini bir arayayım da birazcık moralime doping olsun Doktor telefonun ahizesini kaldırır aramaya baÅŸlar DOKTOR: Alo! Merhaba canım, nasılsın? Biraz dinledikten sonra konuÅŸmaya devam eder DOKTOR: TeÅŸekkür ederim Karşısındakinin konuÅŸmasını dinler, tekrar konuÅŸmaya baÅŸlar DOKTOR: Ne olsun bir tanem hep aynı, önce ipini koparan basmahaneye giderdi ÅŸimdi hastane geliyor Psikopatı, jiletçisi,açığı,kaçığı ne ararsan var Hem bunları bir kenara bırakalım, sana yazdığım ÅŸiiri okuyayım Sen orada bir yabancı Ben burada bir çare Sen tazecik açan bir gül Ben sevmiÅŸim ne çare Nameler dökülür dilimden Bir ÅŸey gelmez ki elimden İçim yanar çok derinden Ben sevmiÅŸim ne çare Nasıl beÄŸendin mi ? Dinledikten sonra devam eder Yok canım sana öyle geliyor Bu kadar olumsuzluÄŸa raÄŸmen hastanemizde her ÅŸey güllük gülistanlık Hiçbir ÅŸikayet yok, gelen tüm hastalara anında müdahale ediliyor HemÅŸire apar topar içeri girer HEMŞİRE: Afedersiniz Doktor hanım dün sabah getirilen acil vaka ortalığı kan gölüne çevirdi Doktor telefonun ahizesini eliyle kapatır DOKTOR: Bak ÅŸu saygısıza, bize mi sordu da hastalandı ÅŸimdi ortalığı karıştırıyor HEMŞİRE: Hasta ortalığı karıştırmıyor DOKTOR: Åžimdi sen hastanın ortalığı kan gölüne çevirdiÄŸini söylemedin mi? HEMŞİRE: Evet söyledim ama bu sıradan bir hasta deÄŸil Adam trafik kazası geçirmiÅŸ, her tarafı paramparça kanlar içinde, kapının önünde bir köşeye atmışlar orada öylece yatıyor DOKTOR: Åžu Mezapotamya’lımı? HEMŞİRE: Hayır istinye’li DOKTOR: Hani ÅŸu kısa boylu ÅŸiÅŸman olan mı? HEMŞİRE: Kısa boylu ÅŸiÅŸmanlara fazla raÄŸbet olmadığından, zayıf uzun boylusu gelmiÅŸ DOKTOR: Sen saçmalıyorsun HEMŞİRE :Ne saçmaladığımı ben biliyormuyum, beni de kendinize benzettiniz DOKTOR :EÄŸer sudan sebepten bir vaka için rahatsız ediyorsan seni savaÅŸ ay’ın programına konuk ederim haberin olsun Doktor telefonla konuÅŸmaya kaldığı yerden devam eder DOKTOR :Affedersin hayatım burada bana bir dakika rahat yokSen bir yere ayrılma,birazdan seni arar son yazdığım ÅŸiiri de okurum Doktor telefonu kapatırHemÅŸire ile birlikte sahneden çıkarSahneye polisle sarhoÅŸ girer POLİS ![]() en buradan ayrılma,ben doktoru alıp hemen geliyorum SARHOÅž :Benim doktorluk bir iÅŸim yok,zaten geç kaldım bırakın gideyim POLİS :Nereye geç kaldın? SARHOÅž :Zamanında yetiÅŸmezsem kovulurum POLİS :Anladım,patrondan habersiz dolaşırken kaza yaptınız SARHOÅž :Bu kazada benim suçum yokNormal yolumuzda gidiyorduk geldi bize çarptı POLİS :Bunca yıllık meslek hayatımda,ben böyle trafik canavarı görmedimDümdüz yolda göz göre göre resmen üzerinize çıkmış SARHOÅž :Böyle insanları bırakın trafiÄŸe,evden dışarı bile çıkarmayacaksın POLİS :Görüyorsun iÅŸte küçük bir dikkatsizlik onlarca insanın ölümüne,onlarca insanın yaralanmasına sebep oldu SARHOÅž :Cezalandırılmalı polis bey,öyle bir ceza verilmeli ki bırakın araba kullanmayı, bir daha oyuncak arabayla oynamaya dahi cesaret edemesin POLİS ![]() öylediÄŸin iyi güzel de ÅŸoför kayıp SARHOÅž :Åžoför kayıp yaptığı ÅŸey çok ayıpBak biz kayboluyor muyuzAlnımız açık yüzümüz ak POLİS :Bir yakalansa ak mı kara mı onu o zaman görecekAma adam ortalıkta yok,yer yarıldı da içine girdi sanki SARHOÅž :Kaçmıştır o kaçmıştır,hatalı olduÄŸunu anlayınca kaçmıştır POLİS :Arabanın önü komple gitmiÅŸ,ÅŸoför ölmediyse de ağır yaralıdırO halde nereye kaçsın,bu arada siz nereye gidiyorsunuz? SARHOÅž :Bodrum’a POLİS :Belli zaten SARHOÅž ![]() en nereden anladın? POLİS :Elindeki içki ÅŸiÅŸesine bakılırsa,eÄŸlenceye biraz erken baÅŸlamışsınız SARHOÅž :Yok ben eÄŸlenmiyordum,benim haricimde herkes eÄŸleniyordu POLİS :EÄŸlenmek güzel ÅŸey,ama onu tadında bırakmak lazım SARHOÅž ![]() nispet, yeni bir ÅŸarkı bestelenmiÅŸ onu söylüyorlardı POLİS :Adı ne bu ÅŸarkının? SARHOÅž ![]() yoksa manyak mı, içtiÄŸi viski mi yoksa kanyak mı POLİS :Ben bu ÅŸarkıyı hiç duymadım SARHOÅž :Bende duymamıştım, kazadan önce duydum Polis sarhoÅŸun elinde ki içki ÅŸiÅŸesini alır POLİS :Yeter artık ÅŸu içkiyi, yeterince içmiÅŸsin zaten Umarım arabada da böyle içmiyordunuz SARHOÅž :Yok ben arabada içki içmem POLİS :İnkar mı ediyorsun? SARHOÅž :Neyi POLİS :Alkollü olduÄŸunu SARHOÅž :Ben böyle bir ÅŸey söylemedim POLİS :Ama sen arabada içki içmediÄŸini söyledin SARHOÅž :Evet arabada içmiyorum, nedenini biliyormusun? POLİS :Bunu bilmeyecek ne var, kazaya sebep olmamak için SARHOÅž :Bilemedin, ben alkolü serum ÅŸiÅŸesi gibi arabanın tavanına asıyor damardan alıyorum POLİS :Kaza anında yanınızda ki ÅŸoförde sizin gibi yapmıyordu umarım SARHOÅž :Yok yedek ÅŸoför arabanın arkasında uyuyordu POLİS :Ben arabayı kullanandan bahsediyorum SARHOÅž :Arabayı ben kullanıyordum POLİS :Tabi içki ÅŸiÅŸede durduÄŸu gibi durmuyor Adam kendini ÅŸoför zannediyor SARHOÅž :Bana öyle sarhoÅŸ muamelesi yapma tamam mı ? Kabul ediyorum, biraz içtim ama sarhoÅŸ deÄŸilim POLİS :Araba uzaktan kumandalımıydı? SARHOÅž :Hayır POLİS :Öyleyse nasıl kullanıyordun? SARHOÅž :Kalıbımı basarım bu polis araba kullanmasını bilmiyor POLİS :Tepemin tasını attırma, ÅŸoförün arka koltukta ne iÅŸ var? SARHOÅž :Hangi koltukta ? POLİS ![]() SARHOÅž :Ben dönerli koltuk sevmem POLİS :Nasıl bir ÅŸey tercih edersiniz,beyefendi SARHOÅž :Ben amortisörlü koltuk severim düğmesine bas yukarı,aÅŸağı,ileri geri POLİS :Olur beyefendi istersen sana da ceylan derisinden yaptıralım SARHOÅž ![]() enin canın koltuk mu çekti Çektiyse çekinme söyle bir tane ayarlayayım POLİS :Ne koltuÄŸu ? SARHOÅž :Nerden bileyim bir koltuk sevdasıdır gidiyor Koltuk aÅŸağı koltuk yukarı, Polis misin Politikacı mısın belli deÄŸil POLİS :Çıldırtma adamı senin arabanın arka koltuÄŸunda ne iÅŸin vardı? SARHOÅž :Bu benim suçum deÄŸil Kaza anında otobüsten otomobile transfer olmuÅŸum POLİS :Bir dakika,bir dakika Sen otobüsün ÅŸoförü müsün? SARHOÅž :Evet,sen ne zannetmiÅŸtin? POLİS ![]() buldum Yürü gidiyoruz SARHOÅž :Nereye? POLİS :Karakola,ifadeni almaya SARHOÅž :Yok ben gelmeyeyim, doktorda neredeyse gelmek üzere POLİS :Gördüğüm kadarıyla,senin kazadan oluÅŸan herhangi bir yaran yok SARHOÅž :Olmaz olur mu,bak ÅŸu parmağımın ucu morarmış POLİS ![]() yaralanmasına neden olan bir trafik canavarının,daha çok yeri moraracak gibime SARHOÅž :Beni öyle evirip çevirme,kategorize etme,ben yasal olan telefon hakkımı kullanmak istiyorum POLİS :Yarı yarı’ya ve seyirciye sorma hakkını kaybettinSadece bu kaldı onu da iyi deÄŸerlendir SARHOÅž :Memur bey POLİS :Yine ne var? SARHOÅž :Bu telefonun sıfırını çalmışlar POLİS :Telefonu ters tutmuÅŸsun SARHOÅž :Telefonun tersi dönmüş POLİS :Telefonun tersi dönmemiÅŸTers tutuyorsun,şöyle tut SARHOÅž :Memur bey bunun dört ‘ü,dört tane hangisine basacağım POLİS :Tabi çektin kafayıÇektin kafayı ÅŸimdi dörtte görürsün on dörtte,yukarıdan aÅŸağı ikinci tuÅŸa bas SARHOÅž :Yukarıdan aÅŸağıdaki,tuÅŸta bir var POLİS :Altındakine bas SARHOÅž :Basıyorum basıyorum elim boÅŸa gidiyor Polis alır numarayı çevirir sarhoÅŸa verir SARHOÅž ![]() ayın amirim POLİS ![]() en ne diyorsun yaNe amiri SARHOÅž :Burada bir polis varKarakola götürmek istiyorTelefonu mu vereyim amirim, anlaşıldı amirim hemen veriyorumSayın amirim sizi istiyor POLİS :Buyurun amirimYok amirim ne karakolu burada pansumanını yaptırıp evine göndereceÄŸizO kadar önemli bir ÅŸey deÄŸil,sadece on ölü on beÅŸ yaralı var amirim Ne! eve göndermeyelim mi?Terminale mi?Yola mı çıkacak?Sen nerenin amirisin? Demek terminalin amirisin……………AmiriDemek terminalin amirini aradın Sabahtandır bizim burada dizimizin bağı çözülüyorYürü karakola SARHOÅž ![]() en benim dayımı tanıyor musun dayımı? POLİS :Tanımıyorum ne olacak SARHOÅž :Benim dayım Ankara da POLİS :Ankara’da mı? SARHOÅž :Hem de Çankaya’da çok yükseklerde POLİS :Bakan mı? SARHOÅž :Bakan herkese bakıyor POLİS :Nasıl yani? SARHOÅž :Nasıl olacak iÅŸ bulamadığı için ev kirasını ödeyemedi evden attılardayımda 22 katlı binanın çatısına yerleÅŸti,gelene geçene tepeden bakıyor POLİS :Åžimdi seni bir tepelersem tepeden bakmayı görürsün benimle dalga mı geçiyorsun? SARHOÅž :Olur mu öyle ÅŸey memur bey ben babamla dayımı karıştırdım POLİS :Baban mı tepeden bakıyor SARHOÅž :Babam yer altı dünyasının babası POLİS :Yer altı dünyası mı? SARHOÅž :Babamın emrinde en az on bin insan var POLİS : On bin insan mı? O kadar insanın parasını nasıl veriyor SARHOÅž :Yer altı dünyasında para sorunu yok POLİS :Tabi memleketin haracını bende yesem benimde para sorunum olmaz SARHOÅž :Åžunun adına bahÅŸiÅŸ desek POLİS :Milyon dolarlık bahÅŸiÅŸ SARHOÅž :Ne doları ? En fazla veren on milyon yirmi milyon veriyor POLİS ![]() aygı deÄŸer yer altı dünyasının babası yani babanız ne iÅŸ yapıyor SARHOÅž :Mezarlık bekçisi POLİS ![]() SARHOÅž :İmdat! Adam öldürüyorlar,beni kurtaracak biri yok mu? Polis polis yok mu POLİS :Var Hem de yanı başımdaYürü bakalımkarakola gidiyoruz Polis ile sarhoÅŸ sahneden çıkar Sahneye hemÅŸire girer,sedyeyi kaptığı gibi sahneden çıkarSahneye doktor ile hemÅŸire girer DOKTOR :Evet hemÅŸire hanım,bahsettiÄŸin acil vakayı bulamadık,bunun mantıklı bir açıklaması vardır herhalde HEMŞİRE :Belki canı sıkıldığı için yürüyüşe çıkmıştır DOKTOR ![]() açmalama,sosisli sandeviçe dönmüş arabanın içinden çıkan bir yaralı nasıl Yürüyüşe çıksın? Aradıkları hasta sahneye girer Hastanın elbiseleri parçalanmış ve kanlar içindedir HEMŞİRE :Geldi doktor hanım geldi DOKTOR :Ne oluyor yine,ne geldi? HEMŞİRE :Kaybolan yaralı geldi DOKTOR :İyi de siz yanlış yere geldiniz HASTA :Nereye gitmem gerekiyordu? DOKTOR :Adli tıp morguna Yaralı hasta biraz alkollüdür HASTA :O nedenmiÅŸ o ? DOKTOR :Neden olacak sizde biçilecek dikilecek yer kalmamış HASTA :Olsun siz yine de dikilecek yerleri dikin, overlok yap,zikzak yap,reçme geç DOKTOR :Ne oldu sana böyle,araba mı çarptı? HASTA :Hayır DOKTOR :Kamyon mu çarptı? HASTA :Hayır,biraz yukarı çık DOKTOR :Tır mı çarptı? HASTA :Çık yukarı çık HEMŞİRE :Ben buldum buna çarpsa çarpsa tren çarpmıştır HASTA :Hiç biriniz bilemediniz,bana uçak çarptı DOKTOR :Nasıl olur sen yerde,uçak havada HASTA :İki gün önce arkadaÅŸlarla biraz içtikArabaya bindik tam gaz gidiyorduk sürat yüz doksan iki yüze ulaÅŸmıştı ki uçuÅŸa geçtik,film koptuİşte ondan sonrasını hatırlamıyoruzBiz mi gökyüzünde uçaÄŸa çarptık,uçak mı yeryüzünde bize çarptı, henüz anlamış deÄŸilim DOKTOR : Sigortanız var mı ? HASTA : Sigortam vardıKazada tık attı DOKTOR : BaÄŸ kur’unuz var mı? HASTA :BaÄŸ kurmayı çok severim üzüm bağı,elma bağı,nar bağı DOKTOR : Siz kursanız kursanız ayva bağı kurarsınız HASTA :Efendim? DOKTOR ![]() iz ayvayı yemiÅŸsiniz HASTA :O kadar belli oluyor mu? DOKTOR :NeyBelli oluyor mu? HASTA :Ayva yediÄŸim,ben ayvayı çok severimİçki içerken yanında iyi gidiyor DOKTOR :Ben onu demek istemedim HASTA :Ne demek istediniz? DOKTOR :Yani sen gidicisin HASTA :Tebrik ederim doktor hanım bir seferde bildinizben buradan çıktım mı Kanada’ ya gideceÄŸim DOKTOR :Görünüşe göre Kanada’ya deÄŸil Karaca Ahmet Mezarlığı’na gideceksin HASTA :Karaca Ahmet, Kanada’dan daha mı sıcak DOKTOR :Olmaz olur mu orada zebaniler ısıtmak için seni bekliyorlarCayır cayır ısınacaksın HASTA :O sıcaklığı yalnız yaÅŸamak istemiyorum doktorHemÅŸirede benimle gelsin DOKTOR :Çek elini sana da yüz verdik astar isteme HASTA :Astar deÄŸil doktor sizden hemÅŸire yi istiyorum DOKTOR :Fazla konuÅŸma paran var mı? HASTA :Neden sordunuz,yoksa Titan’a üye mi yapacaksınız? DOKTOR ![]() açmalama ne Titan’ı? HASTA :Kenan ÅžERAN oÄŸlu titanı DOKTOR :Nerden çıkardın Kenan ÅžERAN oÄŸlunu? HASTA :Ben çıkarmadım,onu annesine babasına sorun DOKTOR :Bırak ÅŸimdi Titan’ı mitanı HASTA : Nasıl bırakayım doktor hanım Titan uÄŸruna tam on bin markım gitti DOKTOR :Bırakın ÅŸimdi Titan’ı mitanı,Titan batalı yıllar oldu HASTA :Bu memlekette daha ne Titanlar var,titan titana DOKTOR ![]() iz buraya derdinizi anlatmaya mı yoksa tedavi olmaya mı geldiniz HASTA :Beni buraya yaram sarılsın diye getirdilerSiz parayı ne yapacaktınız DOKTOR :Ameliyat için gerekecekMesela iÄŸne,narkoz ve ameliyatta kullanacağımız bir takım malzemeler için para gerekecekBu da sizde olmadığı için biraz canınız acıyacak gibime geliyor HASTA ![]() iÄŸnenizi yapın,normal ameliyata alın DOKTOR :HemÅŸire hanım siz iÄŸnenizi yapın bende gidip ameliyathaneyi hazırlayım Doktor sahneden çıkar HEMŞİRE ![]() HASTA :Ben kimse ye arkamı dönmem HEMŞİRE ![]() en arkanı dönmezsen bu iÄŸneyi nasıl yapabilirim? HASTA :Ben iÄŸneden çok korkarım HEMŞİRE :İyi ben de iÄŸne yapmayayım nasıl olsa doktor canlı canlı diker HASTA :Ben iÄŸne yi çok severim hatta arada sırada bir beÅŸ on tane yaptırırım HEMŞİRE :Öyleyse dön arkanı HemÅŸire iÄŸne yi yapar sahneden çıkarHasta da arkasından çıkarSahneye doktor ile hemÅŸire tekrar girer,hastayı yerinde bulamazlar DOKTOR :Nereye gitti ÅŸimdi bu hasta? HEMŞİRE :Aman doktor hanım,o haliyle nereye gidecek birazdan gelir DOKTOR :Aman onunla mı uÄŸraÅŸacağız sanki tek hasta omu gelirse gelir HEMŞİRE ![]() söyleyecektinMerak ettim de Doktor biraz dolaÅŸtıktan sonra hemÅŸire ye döner DOKTOR :Benimle bir iddiaya var mısın? HEMŞİRE :Ne hakkın da? DOKTOR :Buraya gelen ilk hastanın yaşını en yakın tahmin eden birtakım elbise kazansın HEMŞİRE :Hay Allah senden razı olsun DOKTOR :O neden o ? HEMŞİRE :Kaç yıldır bir takım elbisem olmamıştı DOKTOR ![]() Başı sarılı orta yaÅŸlı bir kadın içeri girerHemÅŸire hastayı karşılar HEMŞİRE :Buyurun hanım efendi,şöyle oturun HASTA :TeÅŸekkür ederim Hasta hemÅŸirenin gösterdiÄŸi yere oturur DOKTOR :Görünüşe göre kafanızdan büyük bir darbe almışsınız HASTA :Fazla büyük sayılmasa da darbe aldığım kesin DOKTOR :Ne oldu ? HASTA :Belediyenin kazdığı kanalizasyon çukuruna düştüm DOKTOR :Bunlar hep dikkatsizliÄŸin sonuçlarıdır HASTA :Aslını söyleyecek olursak bu çukura düşmemde hiçbir suçum yok DOKTOR :Kimin suçu var?düştüğün çukurdan belediyeyi suçlayacak deÄŸilsin herhalde HASTA :Belediyenin deÄŸil,suç yaÄŸmurun DOKTOR :Çukurla yaÄŸmurun ne alakası var ÅŸimdi? HASTA :Olmaz olur mu doktor hanım,yaÄŸmur sen aşırı yaÄŸ,çukuru kamufle et,biz arkadaÅŸları ziyarete Sinan dedeye gidiyorduk,bir baktık ki kanalizasyon çukuruna gömülmüşüz DOKTOR :Çok çok geçmiÅŸ olsun HASTA :Kurtulmamız mucize oldu,böyle mucizeler her zaman olmayabilir, geçen yıl aynı böyle bir olay arkadaÅŸların ölümüne neden olmuÅŸtu DOKTOR :HemÅŸire hanım,ÅŸu başındaki sargıyı çıkarın da hastanın yarasına bakalım HemÅŸire hastanın sargısını çıkarırDoktor hastanın yarasına bakar DOKTOR :Kafanız çok kötü yarılmış Doktor hemÅŸire ye dönerek DOKTOR :HemÅŸire hanım hastanın kafasına dikiÅŸ atacağımız bölgeyi bir zahmet kaselim HemÅŸire hanım hastanın saçlarına bakar,hastaya dönerek HEMŞİRE :Nasıl olsun hanım efendi? HASTA :Bol köpüklü orta ÅŸekerli olsun? HEMŞİRE :Kadına bak ya…! On kuruÅŸluk bir dikiÅŸ attıracak on beÅŸ kuruÅŸluk kahveden bahsediyor HASTA :Affedersiniz,yanlış anladım galibaderviÅŸin fikri neyse zikride odur derler HEMŞİRE :Hanım efendi traşınız nasıl olsun diyorum HASTA :Kahküllerimi kısaltın lütfen dikiÅŸ atılacak yerleride fazla kesmeseniz sevinirim HEMŞİRE :Hanımefendi ben anlatamıyorum herhalde,kafanızı nasıl keselim? HASTA :Fesubhanallah siz burada kafamı kesiyorsunuz?ne suç iÅŸledim ki ben HEMŞİRE :Hanımefendi ben ÅŸu mendebur saçlarınızı nasıl keseceÄŸimi soruyorum HASTA :He anladım,altı yüz elli yedi sayılı devlet memurları kanununun yedinci Maddesinin bilmem kaçıncı fıkrasına göre kes gitsin anasını satayım HEMŞİRE :O kadar kanunları bilseydim hukukçu olurdum DOKTOR :Eee uzattınız ama hanımefendinin istediÄŸi gibi mi kesilecek canımMakası getir DikiÅŸ atacağımız yeri keselim de dikiÅŸ atalım HASTA :Ya saçımı fazla kesmeyin olur mu? DOKTOR :Emriniz olur hanım efendi baÅŸka bir isteÄŸiniz? HASTA :EstaÄŸfurullah sadece bir rica idi Doktor hemÅŸireye hastayı iÅŸaret ederek sorar DOKTOR :Kaç? HASTA :Neden kaçayım ne oldu,siren mi çaldı ne oldu? HEMŞİRE ![]() en otur bana tahmin sordu HASTA :Ne tahmini sayısal loto mu oynuyoruz,bende bir sayı söyle bilirmiyim? HEMŞİRE :Ne tahmini olduÄŸunu biraz sabredersen Hastanın saçları arasından yüzüne doÄŸru kan akmaya devam eder DOKTOR :HemÅŸire hanım kaç diye sordum HEMŞİRE :Kırk DOKTOR :Höst be bunun neresi kırk HEMŞİRE :Ben kırk verdim birde sen konuÅŸ HASTA :Bu ne pazarlık yoksa kurbanlık koyun gibi beni mi satıyorsunuz DOKTOR :Bana göre otuz beÅŸ,milim ÅŸaÅŸmaz Hasta mendiliyle yüzündeki kanları silmeye baÅŸlar HEMŞİRE :Hayda kadının her tarafı bum buruÅŸuk sen hala otuz beÅŸten bahsediyorsun HemÅŸire eliyle hastanın saçlarını karıştırır HEMŞİRE :Baksana doktor hanım saçlarının yarısı ak yarısı kara alaca ineklere dönmüş HASTA :Bırakın ÅŸu gır gırı başıma dikiÅŸ atında,bende bir an önce gideyimDaireye geç kalmayayımBizim müdür aksi bir adam dır,bir memur geç kalsa da fırçalasam diye kapıda bekler Geç kalanın geçmiÅŸine rahmet okur Ama beyefendi ne zaman canı isterse göreve o zaman teÅŸrif ederler HEMŞİRE :Memur hanım siz BeÅŸiktaÅŸlı mısınız? HASTA :Vallahi tam isabet nereden anladın? HEMŞİRE ![]() açının yarısı siyah yarısı beyaz olduÄŸu için HASTA :Pes doÄŸrusu bunu hiç düşünmemiÅŸtim DOKTOR :Gargaraya getirme hemÅŸire hanım sana bir ÅŸans daha veriyorum Tahminini deÄŸiÅŸtire bilirsin HEMŞİR :Hayır deÄŸiÅŸtirmiyorumKesinlikle eminim DOKTOR :Otuz beÅŸ HEMŞİRE Kırk DOKTOR HemÅŸire hanım bu kadın memur geçim derdi kadını vaktinden önce moruklatmışKırışık suratına,fersiz gözlerine,ceset gibi duruÅŸuna aldanma Hastaya eÄŸilerek sorar DOKTOR :Kaç yıllık maaÅŸ mahkümusunuz? HASTA :Yakında tahliye olacağım on beÅŸ yıllık DOKTOR :Neyin var? HASTA :Gördüğünüz gibi başım yarıldı,daha neyim olsun DOKTOR :Onu demek istemedim HASTA :Pardon ben yanlış mı anladım?siz ne demek istediniz? DOKTOR :Han,hamam,köşk,araba,arsa,dolar,mark,yat,kat,uà §ak , tren,vapur,ada,ülke,cariye HEMŞİRE :MaÅŸallah sizde soruya laik adamı buldunuz HASTA :O dediklerinizle uzaktan yakından akrabalığım yoktur DOKTOR :Tam on beÅŸ yıldır aldığın maaÅŸla ne yapıyorsunBaksana aÄŸzında diÅŸ bile kalmamışÖldüğünde çocuklarının tabutunun başında göz yaşı dökeceklerini hiç düşünme,ne yaptın on beÅŸ yıllık maaşı? HASTA :Ne sen sor ne ben anlatayım doktor hanımUzun hikaye DOKTOR :Uzunu kısasımı var bunun ufak bir el hareketiyle tamamGördünüz mü hemÅŸire hanım tam on beÅŸ yıldır bırak baltaya sap olmayı kesere kamış bile olamamış Bir musibet bin nasihattan iyidir derlerÖrnek alda bu uzaylı yaratığı yoksul düşme aklını kullan adam ol,doktorun gibi eÅŸek olma HASTA :Yanlış söylediniz doktor hanım,kendinizi eÅŸek yerine koydunuz DOKTOR :Nedir doÄŸrusu? HASTA :Adam ol doktorun gibi ,eÅŸek olma DOKTOR :Ne fark eder aynı sözcükler çıktı o mübarek aÄŸzımdan HASTA ![]() iz virgülü yanlış yere koydunuz,anlam deÄŸiÅŸti DOKTOR :MaÅŸallah,kültüründe ibadullah,ama kültür para etmiyor,seni aç bırakmış HASTA :Ahhhh ahhh… Biz memurlar on bin metrelik maratonu en iyi koÅŸan atletleriz bir cadde üzerinde dört ayrı esnafa olan borçlarımı dört aydır ödeyememiÅŸtim, üstelikte utana sıkıla borç para almıştımBir gün dalgınlıkla alacaklıların mahallesine girmemiÅŸ miyim ,fark ettiÄŸimde geriye dönüp dört nala koÅŸacaktım ama iÅŸ iÅŸten geçmiÅŸtiSaÄŸ taraftaki tuhafiyeciye borcum olduÄŸundan dümeni sol tarafa kırdımBu defada bakkala olan borcumu hatırladım çaktırmadan caddenin karşısına geçtim Biraz yürümüştüm ki kasabın önüne geldimAllah ‘ıma binlerce şükürler olsun ki,altı aydır evimize et girmediÄŸinden kasaba bir kuruÅŸ borcum yoktuAltı ay önce 250 gr kıymayı iyice kaynatıp bir kavanoza koydum,az az piÅŸirerek psikolojik doyuma ulaÅŸmanın yolunu bulduÄŸum için kasabın önünden geçerken zafer kazanmış bir komutan gibi alnım açık göğsüm ileride dimdik yürümeye baÅŸladımAma bu fazla uzun sürmediüç aylık tüp parasını ödeyemediÄŸim için tüpçünün dik dik baktığını gördümKafamı diÄŸer tarafa çevirdim görmezlikten geldim ve yolun diÄŸer tarafına geçtimBu kez çarşıya neden çıktığımı unuttumDiÄŸer alacaklılara yakalanmamak için geriye döndüm ve olanca hızımla koÅŸmaya baÅŸladım Arkamdan dom dom kurÅŸunu atsalar da beni yakalayamazlardı DOKTOR :İyi de bunları bana niye anlatıyorsun? HASTA :Yani sizin anlayacağınız ben ve benim gibi insanların çilesi mezar da bile bitmiyor HEMŞİRE ![]() DOKTOR ![]() ayın hastamız zamanından önce yaÅŸlandığını anlatmaya çalıştıElli yaşında gibi görünüyor ama tam otuz beÅŸlik HEMŞİRE ![]() iz aklınızı mı oynattınız doktor hanım bunun neresi otuz beÅŸ DOKTOR ![]() en bana hakaret mi ediyorsun çömez? HEMŞİRE :Ne haddime doktor hanım yalnız kırk olduÄŸuna kalıbımı basarım Doktor hastanın saçını acıtırcasına karıştırır , sırtına vurur Hastanın başından gelen kan gittikçe artmaktadır DOKTOR :Asla yanılmam,otuz beÅŸ ten bir gün bile almamıştırSen elbise parasını hazırla Ortam iyice kızışır HEMŞİRE :Halt etmiÅŸsiniz,adamın suratı kırk olduÄŸunu anlatıyor Doktor ile hemÅŸirenin tartışmaları kavgaya dönüşürBu arada hastayı iyice hırpalamaya baÅŸlarlar Zavallı kadın bitkin düşmüştürDoktor ile hemÅŸirenin kavgasından darbe almamak için başını aÅŸağıya eÄŸerek eliyle korumaya çalışmaktadır,bir ara tüm gücünü toparlayarak bağırmaya baÅŸlar HASTA :Ulan vicdansızlar,anamı aÄŸlatmayan sadece ikiniz kalmıştınızBula bula benimi buldunuz? Dairede ki asık suratlı müdürden,iÅŸsiz kocamdan harçlıksız kalan çocuklarımdan azrail gibi her ay başıma dikilen ev sahibimden , yakamı bir türlü bırakmayan bakkalımdan yediÄŸim darbeler yetmiyor mu kardeÅŸim hadi bana eyvallah ilk otobüsle İstanbul ‘a gidiyorum BoÄŸaz içi köprüsünü yapanlardan Allah razı olsun DOKTOR ![]() Gitmemesi için bir kolundan hemÅŸire çekiÅŸtirirken gömleÄŸin kolları elinde kalır HEMŞİRE :Takım elbise gitti ama bir gömlek kolu sahibi oldum DOKTOR ![]() HEMŞİRE :GömleÄŸin geri kalanı nerde ? DOKTOR :Adamla birlikte intihar etmeye gitti HEMŞİRE :KoÅŸup hemen kadını yakalayalım Takım elbise gitti bari gömleÄŸi kurtaralım DOKTOR :GömleÄŸi bırak adamı kurtar Memur sahneden kaçarcasına çıkar HemÅŸire de arkasından koÅŸar HemÅŸire bir çocuÄŸun arkasından koÅŸturarak içeri girer Çocuk aÄŸlamaklıdır HEMŞİRE :Gel buraya nereye gidiyorsun Çocuk doktorun yanına girer DOKTOR :Ne oldu neden aÄŸlıyorsun? ÇOCUK ![]() DOKTOR :Efendim? ÇOCUK :Benim babam bu hastanedeymiÅŸ DOKTOR :Babanın adı ne? ÇOCUK :Recep kaçar DOKTOR :Hangi bölümdeymiÅŸ? ÇOCUK :Bilmem DOKTOR :Peki neyi varmış? ÇOCUK :Kafası,gözü yarılmış,birde bacağı kırılmış DOKTOR :Ne oldu trafik kazası mı geçirdi? ÇOCUK ![]() iz buna öylemi diyorsunuz? DOKTOR :Neye mi öyle diyoruz oÄŸlum? ÇOCUK :Kafası kırılanlara DOKTOR :Babana ne olduÄŸunu anlatsana ÇOCUK :Babamın iÅŸleri bozulunca babamda seyyar satıcılığa baÅŸladı DOKTOR :Neden ?BaÅŸka bir iÅŸ bulamadı mı? ÇOCUK ![]() iÅŸ bulamıyor babam nasıl bulsuno da bize ekmek alacak parayı getirmek için seyyar satılıcılığa baÅŸladıSen benim babamın ne sattığını biliyormusun DOKTOR :Ne satıyor? ÇOCUK :Balık satıyor balık DOKTOR :Avlanma sezonu kapanınca ne satıyor? ÇOCUK :Yine balık satıyor DOKTOR :OÄŸlum avlanma sezonu kapanınca balığı nereden buluyor? ÇOCUK :Trol sezonu hep açık DOKTOR :Trol normalinde de yasak,sezon kapanınca nasıl onlara açık oluyor? ÇOCUK :Bunlar kaçak çalıştığı için oluyorBabam öyle dedi DOKTOR ![]() ÇOCUK ![]() Denize gitmediniz galiba ? Denizlerde belediye çöplüklerinden daha fazla çöp var birde bunlara mersin faciası eklendi DOKTOR :Neyse oÄŸlum neyse bu konu bizi aÅŸarBabana ne oldu? ÇOCUK ![]() eyyar satıcılık yapıyorduZabıtalardan kaçarken bir inÅŸaatın temeline düşmüş İşte orda kolu bacağı kırılmış Çocuk tekrar aÄŸlamaya baÅŸlar DOKTOR :Yine ne oldu oÄŸlum? ÇOCUK :Benim babam iyileÅŸecek mi? DOKTOR :İyileÅŸecek tabiİyileÅŸmez olur mu? ÇOCUK :Peki doktor hanım teyze doktorBenim babam iyileÅŸince bana çikolata alacak mı? DOKTOR :Almaz olur mu hem de en büyük çikolatalardan alacak Çocuk tekrar aÄŸlamaya baÅŸlar DOKTOR :Yine ne var? ÇOCUK :Benim babamın parası yok ki çikolata alsın DOKTOR :Baban almazsa bende bir tane var ben kendi çocuÄŸuma almıştım al senin olsun ÇOCUK ![]() aÄŸ ol doktor hanım teyze Çocuk tekrar aÄŸlamaya baÅŸlar ÇOCUK ![]() HEMŞİRE :AÄŸlama aÄŸlama durKimse çalmamış üzerine oturmuÅŸsun ÇOCUK :Aaa buradaymış Çocuk ayaÄŸa kalkar ÇOCUK ![]() DOKTOR :Efendim ÇOCUK :Benim babam iyileÅŸince bana keman çalacak mı? DOKTOR :Çalmaz olur mu hem de senin en sevdiÄŸin parçaları,çalacak ÇOCUK :Pışık çalacak benim babam keman çalmasını bilmiyor ki Çocuk sahneden koÅŸarak çıkar,arkasından hemÅŸire de koÅŸarak çıkar DOKTOR :Vay afacan vay demek benimle dalga geçtin gel buraya Doktorda akasından çıkar… |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acil Servis|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler1 PERDE KAPANIR…… Perde açılır içeri güvenlik görevlisi girerYerine oturur ÅŸarkı söylemeye baÅŸlar Bir süre sonra ziyaretçi gelirGüvelik ayaÄŸa kalkar,ziyaretçinin içeri girmesini engeller GÜVENLİK :Elini kolunu sallayarak nereye böyle ? ZİYARETÇİ :Jameika’ya gidiyorumPlaj da uzanıp güneÅŸleneceÄŸim GÜVENLİK ![]() en benimle dalga mı geçiyorsun? ZİYARETÇİ :Burası hastane deÄŸil mi? GÜVENLİK :Yasak ZİYARETÇİ :Nasıl yasak? GÜVENLİK :Åžimdi şöyle oluyorSen içeri giremeyeceksin ZİYARETÇİ :İçeride hastam var GÜVENLİK :Olabilir ZİYARETÇİ :Ne demek olabilirBen hastamı göremeyecekmiyim GÜVENLİK :Hayır ZİYARETÇİ ![]() ebebini öğrenebilirmiyim? GÜVENLİK :Ayağına galoÅŸ giymemiÅŸsin ZİYARETÇİ :Ya o incecik naylon parçasını giysem ne olur,giymesem ne olur GÜVENLİK :Ne demek ne olur bizim hastane çok hijyenik bir hastanedir ZİYARETÇİ :Bu hastane mi hijyenik GÜVENLİK :Ne o beÄŸenemedin mi ZİTARETÇİ :BeÄŸenmesine beÄŸendim deÅžu gördüğüm hamam böceÄŸi deÄŸil mi? GÜVENLİK :Hamam böceÄŸi ise hamam böceÄŸi onu ben mi davet ettimBir an dalgınlığıma geldiGözümden kaçtıİçeri girmiÅŸ,hem sen onun geçmiÅŸini biliyormusun? ZİYARETÇİ :Nereden bileyim GÜVENLİK :O hamam böceÄŸi Türkiye’ye Afrika dan muzun içine girip gelmiÅŸ ZİYARETÇİ :Åžu duvarın hali ne öyle? GÜVENLİK :Neyi varmış duvarınSadece biraz boyaları dökülmüşBu sene boyatırız, herhalde ZİYARETÇİ :Git iÅŸine kardeÅŸimduvarlarda sıva kalmamışYerlerde hamam böcekleri kırk ayaklar volta atıyor,sen hijyenlikten bahsediyorsunBen galoÅŸ falan almam GÜVENLİK :Alsan da giremezsin ZİYARETÇİ :Hayda!Åžimdi ne oldu? GÜVENLİK :Burası acil servisBur dan giriÅŸ yasak git poliklinikten gir ZİYARETÇİ :Orası kapalıZiyaret saatinde açılıyormuÅŸ GÜVELİK :Bak ne güzel söyledinDemek ki ÅŸimdi ziyaret saati deÄŸil ZİYARETÇİ :Bak kardeÅŸim ben 20 saatlik yoldan geldimYorgunum,ayakta duracak halim yok bırak ta hastamı görüp gidip biraz uyuyayım GÜVENLİK ![]() en kendi istirahatını düşünüyorsunBizde hastalarınBu saatte hastaların dinlenme zamanı ZİYARETÇİ :Niye ? Geride kalan zamanlarda hastaları çalıştırıyormusunuz ki? Åžimdi dinlenme saati GÜVENLİK :Ya nasılda bildinZonguldak’a kömür ocaklarına gönderiyoruzGeçen gece ocaklardan birinde grizu patlaması yaÅŸandıBir kaçı göçük altında kaldıAcımız büyük ZİYARETÇİ :Ya sen ne anlatıyorsun? GÜVENLİK :Avrupa BirliÄŸini anlatıyorumAvrupa’ya girdik mi? giremedik mi?Paradan altı sıfır atarsak ne olur? Ceplere yansıyacak mı? Alım gücü artacak mı? Enflasyon düşecek mi?çıkacak mı?ekmek parası götürebilecekmiyiz? ZİYARETÇİ :Tamam tamam anladım GÜVENLİK :Anladın sen anladın Ziyaretçi cebinden parayı çıkarır güvenliÄŸe uzatır ZİYARETÇİ :Al ÅŸunu da izin ver gireyim GÜVENLİK :Görende seni kültürlü,akıllı biri zanneder ZİYARETÇİ :Ne oldu ÅŸimdi? GÜVENLİK ![]() en bana rüşvet mi veriyorsun? ZİYARETÇİ :Olur mu öyle ÅŸeyAl bunu da beni görme diye verdim GÜVENLİK :Yani sus payı deÄŸil mi? ZİYARETÇİ :Taktir sizin nasıl istersen öyle yorumla GÜVENLİK :Bir daha böyle ÅŸey duymayayımİnsanlık,ahlak,ÅŸeref yerlerde geziyor ZİYARETÇİ :Böyle düşündüğünüzü bilmiyordum GÜVENLİK :Ahlak diye bir ÅŸey kalmadıDilenciye mi veriyorsun ver ÅŸunları da Ziyaretçinin elindeki tüm parayı alır GÜVENLİK :Geç ÅŸimdi beni daha fazla uÄŸraÅŸtırma Güvenlik parayı alır sahneden çıkar ZİYARETÇİ ![]() Ziyaretçi konuÅŸarak arkasından çıkarSahne ye hemÅŸire ile intihar eden hasta girer HEMŞİRE ![]() HASTA :Kalbimi kırıyorsunHemÅŸire hanım ben intihar etmedim HEMŞİRE :Ya öylemi memlekette hap kalmamış hepsini içip bitirmiÅŸsin HASTA :Hepsini deÄŸil sadece 52 tane içtim daha içecektim bayılmışım HEMŞİRE :Niye içtin onca hapı HASTA ![]() HemÅŸire hortumları ve şırıngayı eline alırHasta şırıngayı görünce korkar HASTA :O elindekiler ne öyle HEMŞİRE :Birazda dayanıklılığınızı biz test edelim,bakalım ne kadar dayanacaksın HASTA :Yok yok ben yalan söyledim ilaç milaç içmedim HEMŞİRE :Rahat dur da ÅŸu hortumları takalım Hastanın midesi bulanır,gözleri yaÅŸarır,hemÅŸire bunu görünce… HEMŞİRE :Kus kus,iÅŸimizi kolaylaÅŸtırırsınAÄŸlama bunu ilaç içmeden önce düşünecektin HASTA :Ne bileyim hortum sokacağınızı yaaaa HEMŞİRE :Nasıl bir ilaç içtin? HASTA :Çok başım aÄŸrıyordu aÄŸrı geçsin diye bol bol aÄŸrı kesici içtim HEMŞİRE :Öff yaTam da milli maç gecesi bir daha intihar ederken düşün maç falan var mı?Doktorları,hemÅŸireleri rahatsız eder miyim diye HASTA :Ne biçim hastane bu,resmen burada iÅŸkence çekiyoruz HEMŞİRE :Ne oldu beyefendi beyenmediniz mi?Bizden bu kadar burası………Tıp Merkezimi?Sizin isteÄŸinize göre davranalım özel doktorlar hemÅŸireler emrinize amade edilsin HASTA :Özür dilerim bir daha ki sefere öyle yaparım HEMŞİRE :Yine yapmayı düşünüyor musun? HASTA :Yok yok yeniden mideme hortum sokturmaya niyetim yok,bileklerimi falan keserimHem yaparsam bu hastaneye gelmem,insafsızsınız HEMŞİRE :Ben yine insaflıyım,Doktor Bülent olsaydı bırak bir daha ilaç içmeyi resmine bakmaya dahi cesaret edemezsin HASTA :KonuÅŸup durmayın başım ÅŸiÅŸti zaten bu hortumlara da sinir oldum HEMŞİRE :Ne biçim intihar vakasızın durmadan konuÅŸuyorsunBiraz böyle bekle miden iyice boÅŸalsın Sahneye polis girer POLİS :HemÅŸire hanım intihar eden hasta bu mu? HEMŞİRE :BuMemur bey POLİS ![]() HASTA :İntihar etmedim POLİS ![]() HASTA :İbrahim POLİS ![]() oyadın? HASTA :Kül yutmaz POLİS :Kül yutmaz ama hapları yutmuÅŸsun HASTA :Yuttum ama nedeni vardı POLİS : İntihar nedensiz olmaz zaten senin ne derdin vardıYoksa kız meselesi mi HASTA :Yok memur bey POLİS ![]() HASTA :Åžerafettin POLİS :Kötü Kedi Åžerafettin iyi güzelAnnenin adı? HASTA ![]() afinaz POLİS :Aile ye bak çizgi roman kahramanları gibi bir tek temeliniz eksik HASTA :Temel dedemin ismi POLİS :Bizim çaylağın dili çözülme ye baÅŸladı nasılsa bül bül gibi ÅŸakıyorBaba Annenizin ismi? HASTA :Fadime POLİS :Kara Denizli misin? HASTA :Hayır Ak Denizliyim POLİS :Bunda bir yanlışlık varKökenini iyi arÅŸtır HASTA ![]() POLİS :KonuÅŸma konuÅŸmaAnnenin kızlık soyadı? HASTA :Bu ne böyle yaGBT mi isteseydin,daha kolay olurdu POLİS :KonuÅŸma soruma cevap ver HASTA :Ak Deniz POLİS :Anlat bakalım niye intihar ettin? HASTA :Ya ben intihar etmedim,dayanıklılığımı test ettim POLİS :Kaç tane hap içtin? HASTA :52 tanecik ben nereden bileydim 52 hapın zararlı olduÄŸunu deme? POLİS :Tamam bak ifadene böyle yazacağımİntihar yazarsam emniyet emniyet dolaşırsın Hadi geçmiÅŸ olsun Polis çıkar hasta kendi kendine konuÅŸur HASTA :Bu da güzelKayıtlara adım salak diye geçecek17 yaşın da 52 ilacın zararlı olduÄŸunu bilmeyen bir gençPolis camiasına rezil oldum iyi mi neyse tanımadığım insanlara derdini anlatmaktan iyidir HemÅŸire dönerek HASTA :HemÅŸire hanım çıkarın ÅŸu hortumları burnum yara oldu HemÅŸire gelirhortumları çıkarır HEMŞİRE :Bir daha yapacak mısın? HASTA :Yok ya,delimiyim benYaparsam da Setbaşı Köprüsü’nden falan atlarım herhaldeBu iÅŸkenceyi burada çekememZaten çocukluÄŸumdan beri hep uçmak istemiÅŸimdirDirek atarım kendimi HEMŞİRE Güler)Çatlaksın sen HASTA :TeÅŸekkür ederim teveccüğünüzOh be gidebilirmiyim? HEMŞİRE :Gideceksin ama eve deÄŸil içeri daha serum yiyeceksin HASTA :Bir ağız tadıyla bile intihar ettirmiyorlar ya HemÅŸire ile hasta sahneden çıkarDoktor elinde telefonla konuÅŸarak sahneye girer DOKTOR :Ameliyattan yeni çıktım çok yorgunumBaÅŸka bir gün gideriz Doktor biraz dinledikten sonra konuÅŸmaya baÅŸlar DOKTOR :Olur mu aÅŸkım seni hiç ihmal edermiyimBiran olsun aklımdan çıkmıyorsun ama iÅŸlerimin ne kadar yoÄŸun olduÄŸunu biliyorsun dün nöbetimde sana bir ÅŸiir yazmıştım okumamı istermisin? Karşısındakini biraz dinledikten sonra ÅŸiiri okumaya baÅŸlar DOKTOR :Bir ÅŸiir yazdım dün gece sana Yürekten düşmüşüm büyük ilhama Cesaretim yok ki vereyim sana Bir sevdaya düştüm ben senin için Sevgim anlatılmaz bir kelimeyle Seni görmemek büyük bir çile Seviyorum ya seni gerisi nafile Bir sevdaya düştüm ben senin için Hasta içeri girer Gündüzleri hayalimde gece rüyamda Yaşıyorsun adeta damarımda kanımda Hissediyorum seni bedenimde canımda Bir sevdaya düştüm ben senin için Doktor hastayı fark eder DOKTOR :Yine kapatmak zorundayım bir tanem,burada insana bir dakika bile rahat yokTamam tamam sonra görüşürüz Doktor telefonu kapatır DOKTOR :Evet,sizi dinliyorum HASTA :Güzelim romantizminize tuz biber olmak istemezdimKonuÅŸmanızı yarıda böldüğüm için de özür dilerimBir an önce iÅŸtiraki mesainiz bitmeden huzurunuza ermek istedim DOKTOR :İsterseniz edebiyat yapmayı bırakıp konunuza girin HASTA :Zaten edebiyat yapmayı beceremem,ben fen mezunuyum DOKTOR :Böyle apar topar girdiÄŸinize göre sorununuz büyük olmalı HASTA :Tebrik ederim bildiniz ama ben merak ettim,bu ÅŸiir kime ait DOKTOR :Bana ait HASTA :Çok güzel,ÅŸiirleri bende severim ama kendim ÅŸiir yazamıyorumBu da yetenek meselesi tabiiBen genellikle okumayı severimMesela Banu Alkan ,Ahu Tuba Oya AydoÄŸan…gibi ÅŸairleri okurum DOKTOR :Onlar ÅŸair deÄŸil ki HASTA ![]() DOKTOR ![]() HASTA :Ama hangi dergiyi açsam onlar var DOKTOR ![]() en ve senin gibi okurlar olduÄŸu sürece onlar çok prim yaparNiye bunların yerine adam akıllı kitaplar okumuyorsunÖrneÄŸin:Cezmi ERSÖZ,Orhan VELİ Muzaffer İZGÜ gibi yazarları okuyacaksın ki kültürün artsın HASTA ![]() izin baÅŸka ÅŸiirleriniz var mı? DOKTOR :Olmaz olur mu tabii var HASTA :Peki siz bunları kitap yapsanıza bence iyi satar DOKTOR :Niye ben ÅŸair miyim,kitap yazmaktan ne anlarımHem kitabı bastıracak matbaa mı kaldıBen geçen hafta bir konferans düzenledimOna katıldınız mı:? HASTA :Hayır, katılmadım DOKTOR :İyi bakalım, derdin neyse söyle artık istersen HASTA :Tabi tabi de ÅŸeyi de merak ettim DOKTOR :Yine neyi merak ettin? HASTA :Åžeyi canım,o ÅŸiiri kime yazdınız? DOKTOR ![]() ana ne? HASTA :Tabi ya bana ne DOKTOR :Her neyse sen buraya niye gelmiÅŸtin? HASTA :Hasta olduÄŸum için DOKTOR :Hasta olduÄŸunu biliyorum,neren aÄŸrıyor? HASTA :Benim ÅŸimdi kafam karıştığı için,neremin aÄŸrıdığını unuttum DOKTOR :Tövbe estaÄŸfurullah,yine ne oldu? HASTA :Åžu sizin ÅŸiir yazdığınız bey nasıl bir insan,yakışıklı olmalı size ilham verdiÄŸine göre DOKTOR :Yakışıklıysa yakışıklı beni oyalama dışarıda bir sürü hasta bekliyor Derdini söyle de derman bulalım HASTA ![]() Sabah yataktan kalkmak canım hiç istemiyorÜzerimde kırgınlık Halsizlik,bitkinlik,varYani sizin anlatacağınız canım hiçbir ÅŸey yapmak istemiyor Bunun için bana bir reçete yazabilirmisiniz? DOKTOR :Bunun reçetesi ,tedavisi,yok bu düpedüz tembellik HASTA :O kadarını bizde biliyoruz iÅŸten kaytarmak için bunun Latincesi yok mu? DOKTOR ![]() çık dışarı HASTA :Bu kadar kızmanıza ne gerek vardı,bir ÅŸansımızı deneyelim dedik ÅŸunu da belirteyim,az önce konuÅŸmanızı yarıda kestiÄŸim için özür dilemiÅŸtim ya, ÅŸimdi özrümü geri alıyorum iÅŸine sadık sevgili Doktor… Hasta sahneden sinirli bir ÅŸekilde çıkar Sahneye doÄŸum yapmak üzere hamile bir bayan getirilir,fondan baba müziÄŸi çalmaktadır Baba ve korumaları sahneye girerKadın avazı çıktığı kadar bağırmaktadır BABA :Nerde kaldı bu doktor? HEMŞİRE :Birazdan gelir BABA :Birazdan kelimesi bizim lugatta yokHemen gelecek,derhal çağırın gelsin IKORUMA :Babayı duymadın mı?Doktor’u çağır HemÅŸire biraz tedirgin bir ÅŸekilde sahneden çıkar ve tekrar içeri girer HEMŞİRE :Kadın doÄŸum uzmanımız gitmiÅŸ telefonu da cevap vermiyor BABA :BaÅŸka doktor çağırın HEMŞİRE :BaÅŸka bir doktordoÄŸumdan ne anlasın BABA :Anlamıyorsa neden doktor oluyor çağır gelsin HemÅŸire tekrar çıkar geri döner HEMŞİRE :Çağırdım gelmiyor BABA :Yürüyün çocuklar Baba korumaları sahneden çıkar hamile kadın halen bağırmaktadır HKADIN :Çocuk geliyor nerede kaldı bu doktor Sahneye,sırtında,bir yaralıyla içeri girer VATANDAÅž ![]() HEMŞİRE :Ne yapacaksın? VATANDAÅž :Konserve yapacağım ne demek ne yapacağımAdam ölüyor HEMŞİRE :Kaydını yaptır gel VATANDAÅž :Prosedürler böyle VATANDAÅž :Ben adamı tanımıyorum ki nasıl kaydını yaptırayım HEMŞİRE :O zaman biz bu hastaya bakamayız VATANDAÅž :Tamam tamam nereye kayıt yaptıracağız? HEMŞİRE ![]() aÄŸ taraftan git direk karşında VatandaÅŸ hasta sırtında sahneden çıkar hamile kadın tekrar bağırmaya baÅŸlar HKADIN :Nerde kaldı bu doktor VatandaÅŸ sırtında hastayla tekrar içeri girer VATANDAÅž :Yolda trafiÄŸe takılmış bugün gelemeyecekmiÅŸ HEMŞİRE :Hangi doktor trafiÄŸe takılmış VATANDAÅž :Ne doktoru HEMŞİRE :Åžimdi sen söylemedin miDoktor trafiÄŸe takılmış gelemiyor diye VATANDAÅž :Ben kayıt bürosundaki bayandan bahsettim doktordan deÄŸil kayıtta yaptıramadım ne olacak ÅŸimdi HEMŞİRE :Neyse getir kaydını ben yapayımAdın ne? VATANDAÅž :Nerden bileyim yolda arabayla biri çarpıp kaçmış HEMŞİRE :İsmini bilmiyorsan kaydını yapamam VATANDAÅž :Åžimdi hatırladım adı Mahmut HEMŞİRE ![]() oyadı ne? VATANDAÅž :İsmini uydurduk söyledikte soyadını da nereden bileyim HEMŞİRE ![]() oyadını bilmiyorsan bende kaydını yapamam VATANDAÅž :Kader HEMŞİRE :Baba adı? VATANDAÅž :Kaygısız HEMŞİRE :Anne adı? VATANDAÅž :Hüzün HEMŞİRE ![]() VATANDAÅž :Bakın ÅŸu formalitelere adam ölüyor! HKADIN :Ben ne olacağım? HemÅŸireyle vatandaÅŸ beraber bağırır VAHEM ![]() en kapa çeneni Korumalarıyla sahneye baba girer BABA ![]() VATADAÅž :HemÅŸire hanım adam ölüyor! HEMŞİRE :Biri doÄŸuracak biri ölecek doÄŸanın kanunu bu BABA :Bu adam zaten ölmüşBoÅŸuna doktorları meÅŸgul etme Baba korumalara dönerek BABA :Nerede kaldı bu doktor çabuk alın getirin Korumalar sahneden çıkarDoktorun iki kolundan tutarak sahne ye girerler DOKTOR :Ya ben doÄŸumdan ne anlarım benim iÅŸim ortopedi BABA :Bak ne güzel söylüyorsun Bu çocukta orta kattan geliyor derhal görevini yap Yoksa bizimkiler görevini yapacak DOKTOR :HemÅŸire hanım ÅŸu kollarımı katla Doktor hasta’ya baktıktan sonra DOKTOR :Bu çocuk ters gelmiÅŸ! BABA ![]() DOKTOR :Bu benim branşım deÄŸil BABA :Çocuklar doktor’u duyamadım DOKTOR :Tamam ,tamam ÅŸimdi doÄŸumu yaptırıyorum BABA : Söyle fazla kurcalamasın KORUMA :Patronun emri fazla kurcalamayın DOKTOR :Kurcalanacak tarafı kalmamış Paramparça olmuÅŸ BABA ![]() öyleyin doktora kız çocuk doÄŸurtmasın KORUMA :Patronun emri kız çocuk istemiyor DOKTOR :Ey vah DoÄŸan kız ÅŸimdi ne yapacağım BABA ![]() DOKTOR :OÄŸlunuz geliyor az kaldı hemÅŸire al ÅŸu çocuÄŸu kaybet Hamile kadın tekrar bağırmaya baÅŸlar DOKTOR ![]() HKADIN :Geliyor,geliyor DOKTOR :Ne bir tane daha mı?inÅŸallah bu erkektir Doktor doÄŸumu yaptırır,bu kez dünyaya gelen erkektir DOKTOR :Baba gözün aydın oÄŸlunuz oldu oÄŸlunuz Çocuk aÄŸlama sesi gelir BABA :Bu ne çocuÄŸun sakalı varhatun bu çocuk neden bu kadar büyük HKADIN ![]() enin korkundan kız olacak diye on yıldır doÄŸuramadımOda karnımda büyüdü BABA :Hakkı bu kadın hem beni boynuzlamış hem yalan söylüyor Bu çocuk bana hiç benzemiyorOnu da doktoru da öldürün Hamile kadın sahneden kaçarKorumalarda arkasından çıkar DOKTOR :Benim ne suçum var BABA :Tipini sevmedim Doktor dışarı koÅŸarak çıkar arkasındanBaba BABA :Benden kimse kaçamazHakkı öldürün bunu Doktorun arkasından babada çıkarSahneye doktor girer masanın başına geçerİçeri hemÅŸireyle Birlikte ADeli girer DOKTOR :Hah sen eksiktin sende geldin tamam oldu ADELİ :Ben gelmek istemedim,zorla getirdiler DOKTOR :Kim getirdi ? ADELİ :Polisler DOKTOR :Ne yaptın da getirdiler ? ADELİ :Hastaneye bir yaralı getirdim,bana bu elbiseyi giydirdiler DOKTOR :Üzerindeki refakatçı elbisesi deÄŸil,deli gömleÄŸi ADELİ :Bu gömleÄŸi giymeyi ben istemedim ,deli zannetti de giydirdiler DOKTOR :Cinnet geçirdiÄŸin zaman mı yaraladın ? ADELİ :Kimi ? DOKTOR :Kimi olacak hastaneye getirdiÄŸin yaralıyı ADELİ :Ben o yaralıyı yolun ortasında buldum,birileri çarpıp kaçmış bende insanlık görevimi yaptım hastaneye getirdimKazayı benim yaptığımı zannettiler,hastane polisi ifademi aldı ve beni karakola götürdüKarakolda benim deli raporum ortaya çıkınca da buraya getirdiler DOKTOR :Ama burası akıl hastanesi deÄŸil ki ADELİ :Burada kalıcı deÄŸilim,birazdan beni Bakırköy’e götürecekler DOKTOR :Åžimdi adama sen çarpmadın mı ? ADELİ :ÇarpmadımBir insanlık yapalım dedik bak ÅŸimdi nelerle uÄŸraşıyorum HEMŞİRE :Bunun böyle söylediÄŸine bakmayın Doktor hanım,her geldiÄŸinde kendini haklı çıkarmak için bir neden bulur DOKTOR ![]() en akıl hastası olarak geldin mi hiç buraya ? ADELİ :Gelmek ne demek abone oldum,bir buraya iki Bakırköy’e DOKTOR ![]() ADELİ :Efes’e Antik Tiyatro’yu gezmeye gitmiÅŸtimOrada yaÅŸanan olaylar karşısında hayrete düştüm DOKTOR :Ne gördün Efes’te ? ADELİ ![]() DOKTOR :Biraz daha açık konuÅŸurmusun? ADELİ :Temmuz’un ortasında turistlerin yoÄŸun olduÄŸu bir zamanda düşen taÅŸları harç yaparak yeniden yerlerine koyduklarını gördümBunu gören turistler bir daha gelirler mi ? DOKTOR :Gelir niye gelmesin ? ADELİ :Gelmez doktor hanım gelmezTuristler buraya tarihi eserleri görmeye geliyorlar Åžimdi geldiklerinde,tarihi yerlerin yeniden inÅŸa edildiÄŸini gören turistler bir daha niye gelsin ? DOKTOR :İyide düşen taÅŸlar yerde mi kalsın ? ADELİ :Yerde kalsın demiyorumTuristlerin az olduÄŸu bir zamanda Efes’i turistlere birkaç ay kapatıp bu iÅŸi o zaman yapabilirler DOKTOR :Bu konuyla senin ne alakan var ki ? ADELİ ![]() ana ÅŸimdi anlattığımı yetkililere de anlatmaya çalıştımİşlerine gelmediÄŸi için deli damgası yedim HemÅŸire diÄŸer deliyi sahneye getirir DOKTOR :Geldi iÅŸte bir tane dahaBu günlerde deliren delirene DELİ :Vallaben deli deÄŸilim DOKTOR :O zaman burada ne iÅŸin var ? DELİ :Ne bileyim ? Delidir diye aldılar getirdiler,her zaman ki gibi DOKTOR :Nasıl yani ? DELİ ![]() altmışlık kağıt vermiÅŸtimHoca kalkmış bana yüz vermiÅŸGittim durumu anlattım Ben diyorum hakkım altmış,o diyor yok sen yüz aldınÖyledir böyledir derken hoca benden şüphe etmeye baÅŸladıSonunda delirdim diye disiplin kurulu beni okuldan attıBöylece Bakırköy’le ilk tanışmam gerçekleÅŸtiNeyse sonunda Bakırköy’den kurtuldumKendime yeni bir hayat kurmak istedimSonra bir ev buldumEvi bir görsen ikiyüz metre kare,saten boya,çift banyo,jakuzili,kartonpiyerli, ÅŸehir manzaralı harika bir evBen evi beÅŸyüz milyondan aÅŸağı düşünmezken ev sahibi ikiyüz elli milyon demez mi ?Ben dedim bari üçyüz olsunAdam illede ikiyüz elli diyorÖyle böyle eve taşındımİlk kiramı hiç olmazsa üçyüz yatırayım dedim ve yatırdımErtesi gün kapıda bir takım,bir zarf içinde elli milyon Gittim ev sahibine aÄŸabey al bu para senin hakkın dedimAdam beni deli diye ihbar etmez mi ? Ben yine Bakırköy yollarında DOKTOR ![]() enin ki delilik deÄŸil,düpedüz enayilik DELİ :Bana bak,bana deli diyebilirsin ama enayi asla ADELİ :Biz ne deliyiz ne enayimemlekette bu kadar deli varken akıllılarla delileri karıştırılmaları gayet doÄŸal DELİ :Biz de bu kargaÅŸanın kurbanıyızGeçen gün havuzlu parka gittimHalk günü olduÄŸunu bildiÄŸim için yanıma sadece iki buçuk milyon aldımTam içeri girecektim ki bir adam yolumu kesti,damsız girilmez dediAma ben bir kere takmışım kafaya bir yolunu bulup içeri daldımTam üzerimdekileri çıkardım havuza atlayacaktım,iki adam beni tuttuÄŸu gibi dışarı attılarÜstelik kıyafetlerimi de vermedilerBende çaresiz eve doÄŸru koÅŸmaya baÅŸladımÅžehir merkezin de yorgun düştüm oturup biraz soluklanayım dedimTabi beni orada öyle bırakırlar mı ? Delidir diye tuttukları gibi buraya getirdiler DOKTOR :Tamam tamam fazla uzatmayınZaten iÅŸim gücüm var,bir de sizinle uÄŸraÅŸmayayımGeçin şöyle oturun Fondan siren sesleri gelirHemÅŸire sahneye girer HEMŞİRE ![]() Bir kargaÅŸa çıkarDoktor,hemÅŸire ve deliler sahneden çıkar ve perde kapanır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acil Servis|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerSevgim anlatılmaz bir kelimeyle Seni görmemek büyük bir çile Seviyorum ya seni gerisi nafile Bir sevdaya düştüm ben senin için Hasta içeri girer ![]() Gündüzleri hayalimde gece rüyamda Yaşıyorsun adeta damarımda kanımda Hissediyorum seni bedenimde canımda Bir sevdaya düştüm ben senin için Doktor hastayı fark eder ![]() DOKTOR :Yine kapatmak zorundayım bir tanem,burada insana bir dakika bile rahat yok ![]() ![]() Doktor telefonu kapatır ![]() DOKTOR :Evet,sizi dinliyorum ![]() HASTA :Güzelim romantizminize tuz biber olmak istemezdim ![]() böldüğüm için de özür dilerim ![]() huzurunuza ermek istedim ![]() DOKTOR :İsterseniz edebiyat yapmayı bırakıp konunuza girin ![]() HASTA :Zaten edebiyat yapmayı beceremem,ben fen mezunuyum ![]() DOKTOR :Böyle apar topar girdiÄŸinize göre sorununuz büyük olmalı ![]() HASTA :Tebrik ederim bildiniz ama ben merak ettim,bu ÅŸiir kime ait ![]() DOKTOR :Bana ait ![]() HASTA :Çok güzel,ÅŸiirleri bende severim ama kendim ÅŸiir yazamıyorum ![]() meselesi tabii ![]() ![]() Oya AydoÄŸan…gibi ÅŸairleri okurum ![]() DOKTOR :Onlar ÅŸair deÄŸil ki ![]() HASTA :DeÄŸil mi ![]() DOKTOR :DeÄŸil tabii ![]() HASTA :Ama hangi dergiyi açsam onlar var ![]() DOKTOR :Sen ve senin gibi okurlar olduÄŸu sürece onlar çok prim yapar ![]() yerine adam akıllı kitaplar okumuyorsun ![]() Muzaffer İZGÜ gibi yazarları okuyacaksın ki kültürün artsın ![]() HASTA :Sizin baÅŸka ÅŸiirleriniz var mı ![]() DOKTOR :Olmaz olur mu tabii var ![]() HASTA :Peki siz bunları kitap yapsanıza bence iyi satar ![]() DOKTOR :Niye ben ÅŸair miyim,kitap yazmaktan ne anlarım ![]() mı kaldı ![]() ![]() ![]() HASTA :Hayır, katılmadım ![]() DOKTOR :İyi bakalım, derdin neyse söyle artık istersen ![]() HASTA :Tabi tabi de ÅŸeyi de merak ettim ![]() DOKTOR :Yine neyi merak ettin ![]() HASTA :Åžeyi canım,o ÅŸiiri kime yazdınız ![]() DOKTOR :Sana ne ![]() HASTA :Tabi ya bana ne ![]() DOKTOR :Her neyse sen buraya niye gelmiÅŸtin ![]() HASTA :Hasta olduÄŸum için ![]() DOKTOR :Hasta olduÄŸunu biliyorum,neren aÄŸrıyor ![]() HASTA :Benim ÅŸimdi kafam karıştığı için,neremin aÄŸrıdığını unuttum ![]() DOKTOR :Tövbe estaÄŸfurullah,yine ne oldu ![]() HASTA :Åžu sizin ÅŸiir yazdığınız bey nasıl bir insan,yakışıklı olmalı size ilham verdiÄŸine göre ![]() DOKTOR :Yakışıklıysa yakışıklı beni oyalama dışarıda bir sürü hasta bekliyor ![]() Derdini söyle de derman bulalım ![]() HASTA :DoktorcuÄŸum ÅŸimdi olay ÅŸu,benim son zamanlarda büyük sorunum var ![]() Sabah yataktan kalkmak canım hiç istemiyor ![]() Halsizlik,bitkinlik,var ![]() ![]() Bunun için bana bir reçete yazabilirmisiniz ![]() DOKTOR :Bunun reçetesi ,tedavisi,yok bu düpedüz tembellik ![]() HASTA :O kadarını bizde biliyoruz iÅŸten kaytarmak için bunun Latincesi yok mu ![]() DOKTOR :Devletin ciddi bir kuruluÅŸunu kötü emellerine alet etmeye utanmıyormusun ![]() çık dışarı ![]() HASTA :Bu kadar kızmanıza ne gerek vardı,bir ÅŸansımızı deneyelim dedik ÅŸunu da belirteyim,az önce konuÅŸmanızı yarıda kestiÄŸim için özür dilemiÅŸtim ya, ÅŸimdi özrümü geri alıyorum iÅŸine sadık sevgili Doktor… Hasta sahneden sinirli bir ÅŸekilde çıkar ![]() ![]() Sahneye doÄŸum yapmak üzere hamile bir bayan getirilir,fondan baba müziÄŸi çalmaktadır ![]() Baba ve korumaları sahneye girer ![]() ![]() BABA :Nerde kaldı bu doktor ![]() HEMŞİRE :Birazdan gelir ![]() BABA :Birazdan kelimesi bizim lugatta yok ![]() ![]() ![]() I ![]() ![]() HemÅŸire biraz tedirgin bir ÅŸekilde sahneden çıkar ve tekrar içeri girer ![]() HEMŞİRE :Kadın doÄŸum uzmanımız gitmiÅŸ telefonu da cevap vermiyor ![]() BABA :BaÅŸka doktor çağırın ![]() HEMŞİRE :BaÅŸka bir doktor ![]() ![]() BABA :Anlamıyorsa neden doktor oluyor çağır gelsin ![]() HemÅŸire tekrar çıkar geri döner ![]() HEMŞİRE :Çağırdım gelmiyor ![]() BABA :Yürüyün çocuklar ![]() Baba korumaları sahneden çıkar hamile kadın halen bağırmaktadır ![]() H ![]() ![]() Sahneye,sırtında,bir yaralıyla içeri girer ![]() VATANDAÅž :Doktor nerede ![]() HEMŞİRE :Ne yapacaksın? VATANDAÅž :Konserve yapacağım ne demek ne yapacağım ![]() ![]() HEMŞİRE :Kaydını yaptır gel ![]() VATANDAÅž :Prosedürler böyle ![]() VATANDAÅž :Ben adamı tanımıyorum ki nasıl kaydını yaptırayım ![]() HEMŞİRE :O zaman biz bu hastaya bakamayız ![]() VATANDAÅž :Tamam tamam nereye kayıt yaptıracağız ![]() HEMŞİRE :SaÄŸ taraftan git direk karşında ![]() VatandaÅŸ hasta sırtında sahneden çıkar hamile kadın tekrar bağırmaya baÅŸlar ![]() H ![]() ![]() VatandaÅŸ sırtında hastayla tekrar içeri girer ![]() VATANDAÅž :Yolda trafiÄŸe takılmış bugün gelemeyecekmiÅŸ ![]() HEMŞİRE :Hangi doktor trafiÄŸe takılmış ![]() VATANDAÅž :Ne doktoru ![]() HEMŞİRE :Åžimdi sen söylemedin mi ![]() ![]() VATANDAÅž :Ben kayıt bürosundaki bayandan bahsettim doktordan deÄŸil kayıtta yaptıramadım ne olacak ÅŸimdi ![]() HEMŞİRE :Neyse getir kaydını ben yapayım ![]() ![]() VATANDAÅž :Nerden bileyim yolda arabayla biri çarpıp kaçmış ![]() HEMŞİRE :İsmini bilmiyorsan kaydını yapamam ![]() VATANDAÅž :Åžimdi hatırladım adı Mahmut ![]() HEMŞİRE :Soyadı ne ![]() VATANDAÅž :İsmini uydurduk söyledikte soyadını da nereden bileyim ![]() HEMŞİRE :Soyadını bilmiyorsan bende kaydını yapamam ![]() VATANDAÅž :Kader ![]() HEMŞİRE :Baba adı ![]() VATANDAÅž :Kaygısız ![]() HEMŞİRE :Anne adı ![]() VATANDAÅž :Hüzün ![]() HEMŞİRE :DoÄŸum tarihi ve yeri ![]() VATANDAÅž :Bakın ÅŸu formalitelere adam ölüyor ![]() H ![]() ![]() HemÅŸireyle vatandaÅŸ beraber bağırır ![]() VA ![]() ![]() Korumalarıyla sahneye baba girer ![]() BABA :Doktor’un birinin aÄŸzını kapattık diyeride doÄŸum için hazırlanıyor ![]() VATADAÅž :HemÅŸire hanım adam ölüyor ![]() HEMŞİRE :Biri doÄŸuracak biri ölecek doÄŸanın kanunu bu ![]() BABA :Bu adam zaten ölmüş ![]() ![]() Baba korumalara dönerek ![]() BABA :Nerede kaldı bu doktor çabuk alın getirin ![]() Korumalar sahneden çıkar ![]() ![]() DOKTOR :Ya ben doÄŸumdan ne anlarım benim iÅŸim ortopedi ![]() BABA :Bak ne güzel söylüyorsun ![]() ![]() derhal görevini yap ![]() ![]() DOKTOR :HemÅŸire hanım ÅŸu kollarımı katla ![]() Doktor hasta’ya baktıktan sonra ![]() DOKTOR :Bu çocuk ters gelmiÅŸ ![]() BABA :Düzelt ne diye doktor oldun ![]() DOKTOR :Bu benim branşım deÄŸil ![]() BABA :Çocuklar doktor’u duyamadım ![]() DOKTOR :Tamam ,tamam ÅŸimdi doÄŸumu yaptırıyorum ![]() BABA : Söyle fazla kurcalamasın ![]() KORUMA :Patronun emri fazla kurcalamayın ![]() DOKTOR :Kurcalanacak tarafı kalmamış ![]() ![]() BABA :Söyleyin doktora kız çocuk doÄŸurtmasın ![]() KORUMA :Patronun emri kız çocuk istemiyor ![]() DOKTOR :Ey vah ![]() ![]() BABA :Doktor bir ÅŸey mi söyledin ![]() DOKTOR :OÄŸlunuz geliyor az kaldı hemÅŸire al ÅŸu çocuÄŸu kaybet ![]() Hamile kadın tekrar bağırmaya baÅŸlar ![]() DOKTOR :DoÄŸurdun ÅŸimdi niye bağırıyorsun ![]() H ![]() ![]() DOKTOR :Ne bir tane daha mı ![]() ![]() Doktor doÄŸumu yaptırır,bu kez dünyaya gelen erkektir ![]() DOKTOR :Baba gözün aydın oÄŸlunuz oldu oÄŸlunuz Çocuk aÄŸlama sesi gelir ![]() BABA :Bu ne çocuÄŸun sakalı var ![]() ![]() H ![]() ![]() büyüdü ![]() BABA :Hakkı bu kadın hem beni boynuzlamış hem yalan söylüyor ![]() bana hiç benzemiyor ![]() ![]() Hamile kadın sahneden kaçar ![]() ![]() DOKTOR :Benim ne suçum var ![]() BABA :Tipini sevmedim ![]() Doktor dışarı koÅŸarak çıkar arkasından ![]() BABA :Benden kimse kaçamaz ![]() ![]() Doktorun arkasından babada çıkar ![]() ![]() Birlikte A ![]() ![]() DOKTOR :Hah sen eksiktin sende geldin tamam oldu ![]() A ![]() ![]() DOKTOR :Kim getirdi ? A ![]() ![]() DOKTOR :Ne yaptın da getirdiler ? A ![]() ![]() DOKTOR :Üzerindeki refakatçı elbisesi deÄŸil,deli gömleÄŸi ![]() A ![]() ![]() DOKTOR :Cinnet geçirdiÄŸin zaman mı yaraladın ? A ![]() DOKTOR :Kimi olacak hastaneye getirdiÄŸin yaralıyı ![]() A ![]() yaptım hastaneye getirdim ![]() aldı ve beni karakola götürdü ![]() getirdiler ![]() DOKTOR :Ama burası akıl hastanesi deÄŸil ki ![]() A ![]() ![]() DOKTOR :Åžimdi adama sen çarpmadın mı ? A ![]() ![]() ![]() HEMŞİRE :Bunun böyle söylediÄŸine bakmayın Doktor hanım,her geldiÄŸinde kendini haklı çıkarmak için bir neden bulur ![]() DOKTOR :Sen akıl hastası olarak geldin mi hiç buraya ? A ![]() ![]() DOKTOR :Daha önce ne yaptın da getirdiler ? A ![]() ![]() hayrete düştüm ![]() DOKTOR :Ne gördün Efes’te ? A ![]() ![]() ![]() DOKTOR :Biraz daha açık konuÅŸurmusun? A ![]() yaparak yeniden yerlerine koyduklarını gördüm ![]() gelirler mi ? DOKTOR :Gelir niye gelmesin ? A ![]() ![]() ![]() Åžimdi geldiklerinde,tarihi yerlerin yeniden inÅŸa edildiÄŸini gören turistler bir daha niye gelsin ? DOKTOR :İyide düşen taÅŸlar yerde mi kalsın ? A ![]() ![]() kapatıp bu iÅŸi o zaman yapabilirler ![]() DOKTOR :Bu konuyla senin ne alakan var ki ? A ![]() ![]() deli damgası yedim ![]() HemÅŸire diÄŸer deliyi sahneye getirir ![]() DOKTOR :Geldi iÅŸte bir tane daha ![]() ![]() DELİ :Vallaben deli deÄŸilim ![]() DOKTOR :O zaman burada ne iÅŸin var ? DELİ :Ne bileyim ? Delidir diye aldılar getirdiler,her zaman ki gibi ![]() DOKTOR :Nasıl yani ? DELİ :Dur ben sana en baÅŸtan anlatayım ![]() altmışlık kağıt vermiÅŸtim ![]() ![]() ![]() Ben diyorum hakkım altmış,o diyor yok sen yüz aldın ![]() hoca benden şüphe etmeye baÅŸladı ![]() okuldan attı ![]() ![]() Bakırköy’den kurtuldum ![]() ![]() buldum ![]() ÅŸehir manzaralı harika bir ev ![]() sahibi ikiyüz elli milyon demez mi ?Ben dedim bari üçyüz olsun ![]() ikiyüz elli diyor ![]() ![]() ve yatırdım ![]() ![]() aÄŸabey al bu para senin hakkın dedim ![]() Bakırköy yollarında ![]() DOKTOR :Senin ki delilik deÄŸil,düpedüz enayilik ![]() DELİ :Bana bak,bana deli diyebilirsin ama enayi asla ![]() A ![]() ![]() karıştırılmaları gayet doÄŸal ![]() DELİ :Biz de bu kargaÅŸanın kurbanıyız ![]() ![]() bildiÄŸim için yanıma sadece iki buçuk milyon aldım ![]() yolumu kesti,damsız girilmez dedi ![]() içeri daldım ![]() dışarı attılar ![]() ![]() baÅŸladım ![]() ![]() orada öyle bırakırlar mı ? Delidir diye tuttukları gibi buraya getirdiler ![]() DOKTOR :Tamam tamam fazla uzatmayın ![]() ![]() şöyle oturun ![]() Fondan siren sesleri gelir ![]() ![]() HEMŞİRE :Doktor hanım Bakırköy’e gidecek hastaların aracı geldi ![]() Bir kargaÅŸa çıkar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|