|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kısmet|tiyatro, niyet, skeçler, tarihi |
![]() |
Kime Niyet Kime Kısmet|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kime Niyet Kime Kısmet|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerKİME NİYET KİME KISMET 1 ![]() (Ahmet karısı Hacer’le oturup sohbet etmektedir ![]() HACER: Ya adam! (tedirgin bir halde) Şu bubamın halini hiç beğenmeyom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AHMET: Şu işleri haloyola goyuveren de gonuşuruz elbet bubamla ![]() ![]() FİKRî DEDE: (Titreye titreye gelir) Selamün aleyküm ![]() (Hacer ile Ahmet ayağa kalkarlar ![]() AHMET: Aleyküm selam buba, gel buyur ![]() ![]() HACER: (Söylene söylene gider) Aman ölüğ müsün şu çayı içmesen, tamam goyuyom ![]() AHMET: Gel buyur buba ![]() ![]() AHMET: (Meraklı bir şekilde) Buba nassın? FİKRİ DEDE: (Bastonunu kaldırarak) Üç bacak gidiyoz oğul ![]() AHMET: Hayrola buba, bi sıkıntın mı vaa? FİKRİ DEDE: So ma oğul ![]() ![]() … ![]() - Hani deyom yerine yenisini mi alsak neci? AHMET: (Şaşkın bir halde) Hele duu buba! Ne çoğu daha anamın kırkını yeni okuttuk, ne evlenmesi? FİKRİ DEDE: (Sinirli sinirli) İyi uçkuruma sayaç takıve istesen bi de ![]() AHMET: Tamam buba emme yakışı alıı mı? Biraz daha bekleseydik ![]() FİKRİ DEDE: Bana garışmen ![]() ![]() AHMET: Tımam buba tımam ![]() ![]() FİKRİ DEDE: Erceb’in bi kızı vaa ![]() ![]() AHMET: (Şok olmuş bir vaziyette) Ne didiğinin fakındamın? O kız çok ufak, yaşıtın mıdır ki? Elalemi irezil oluruz ![]() ![]() ![]() FİKRİ DEDE: (Sinirlenir, bastonunu havaya kaldırarak) Leyn it eniği bubanı mı beğenmeyon, senin gibi on dene olsa onunuzu da hoplatırım alimallah ![]() ![]() AHMET: (Sakınarak) Tama buba, madem öle Ercep Ağayla ben gonuşurum ![]() FİKRİ DEDE: (Sinirli sinirli gider ![]() (O esnada gelini Hacer yolda dedeyle karşılaşır ![]() ![]() FİKRİ DEDE: Öteye gaç hele!! HACER: (Kafasını sallar) Ne bağırttırıyon bu deliyi gene ![]() AHMET: Sus garı sus ![]() ![]() ![]() ![]() HACER: Vay başıma gelenler vay ![]() ( Ahmet telefonla konuşmaya başlar, Hacer dinler) AHMET: Alo Ercep Ağa, beni bildin mi? Ben Ahmet Ağa ![]() ![]() ![]() 2 ![]() (Dede aynaya bakarak şarkı mırıldanır) FİKRİ DEDE: Nassın len? Ossurruktan Efe yakışaklı olmuş muyum? (Bu esnada torununu bastonuyla dürter ![]() FERİT: (Ayakkabısını boyamaktadır) Maşallahın var dede, iyisin ![]() FİKRİ DEDE: Haa! Akıllı ol böle bakem ![]() FERİT : (Salonun ortasına doğru ilerler)Tövbe estağfurullah ![]() ![]() ![]() (Hacer Ahmet’in ceketini tutmuştur ![]() HACER: (Çantasını alır, eşarbını düzeltirken) Hadi gari oyneşmen bakem, geç galcez ![]() ![]() ![]() FİKRİ DEDE: Hediyeler hazıı mı? AHMET: (Masadan hediyeleri alır) Tımam buba tımam ![]() ![]() ![]() ![]() (Hep birlikte çıkarlar, müzik başlar) 3 ![]() RECEP: Hazırlıklar tımam mı hanım? Aşama mahçup olmayalım ![]() HATİCE: Sen hiç meraklanma bey, herşee hazıı ![]() RECEP: İyi o zaman, ben gahveye doğru gidegoyuyom ![]() ![]() HATİCE: Tımam bey, pazara uğramayı da unutma, evin eksikleri vaa ![]() (Hatice, Recep çıkarken ayakkabılarını getirir ![]() RECEP: Anamla birlikte şu gızın ağzını aran, gızın gönlü vaa mı sorun bakem? HATİCE: Sen o işi olmuş bil ![]() ![]() ![]() HATİCE: (Ayşe kızın yanına giderek) Nassın gızım? AYŞE: İyiyim ana ![]() HATİCE: Ne işler yapayon? AYŞE: Hiç anne, elişi yapıyom ![]() HATİCE: Bak gızım, sana iyi bi gısmet vaa ![]() ![]() AYŞE: Yok ana yok, tam istediğim gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ZÜLFİYE NİNE: Ne vaamış gız heyecanlanacak, senin yerinde ben olacaktım ki… Ahh ahh! AYŞE: (Cilveli cilveli) Aman sen de nine, sen ne anlarsın ki ![]() ZÜLFİYE NİNE: Biz genç olmadık mı gız ![]() ![]() ![]() AYŞE: (Muzip bir halde) Dedem de ne zevksiz adammış ![]() ZÜLFİYE NİNE: Gız seni istemeye dedesi de geliyomuymuş? AYŞE: Hayırdır nine (yanına yaklaşarak) Ne oldu ki? ZÜLFİYE NİNE: (Yarı uyur, yarı uyanık) Aman! Öylesine sorduydum ![]() AYŞE: Hadi nine söyle niye sordun? ZÜLFİYE NİNE: Sanki onun gönlü de bende ![]() AYŞE: Vay be, seksenlik nineye bak, azmış ![]() HATİCE: Ne haliniz varsa görün ![]() ![]() ZÜLFİYE NİNE: Ben senin gibi on tanesini cebimden çıkarırım ![]() AYŞE: Nine senden geçmiş ![]() ![]() ZÜLFİYE NİNE: (Kızar) Ne varmış kız halimde (Arkasından giderek terliği torununa fırlatır ![]() 4 ![]() (Kapı çalar ![]() ![]() HATİCE: Buyrun, hoş geldiniz ![]() RECEP: Hoş geldiniz ( Büyüklerin elleri öpülür ve oturulur) RECEP: Nasılsınız efendim? Keyfiniz nasıl? Afiyettesinizdir inşallah ![]() FİKRİ DEDE: Hamdolsun iyiyiz ![]() HATİCE: Çok şükür bizler de iyiyiz Fikri Dede ![]() (Sessizlik olur) RECEP: Eeee! Daha daha nassınız? AHMET: İyiyiz iyiyiz hamdolsun ![]() (Hatice kızını dürter) AYŞE: (Tek tek sorar ![]() (Herkes orta şeker der) FİKRİ DEDE: (Kızı süzerek) Maşallah maşallah (Dede kız giderken bastonuyla eteğini kaldırır) RECEP: (Öksürür) Ohaa ohaa! HACER: Bubama bi şey desene AHMET: Buba buba ayıp oluyoo ![]() FİKRİ DEDE: (Bastonunu oğluna uzatarak) Sus depeni delerim ![]() (Bir sessizlik yaşanır) AHMET: Ercep Ağa, goca köyde bi dane delikanlı galmamış ![]() RECEP: Yaaa ![]() ![]() (Kız kahveleri getirir, oğlana cilvelenir ve tuzlu kahveyi oğlana verir) FERİT: (Tükürür) Aman bu ne! Bu kahve tuzlu ![]() FİKRİ DEDE: Höst o kahve benim ![]() ![]() ZÜLFİYE NİNE: (Fikri Dede’ye elini vurarak) Yeter ki sen iste ben sana kahvenin hasını yaparım ![]() (İsteme faslına geçilir) AHMET: Herneyse, Allah’ın emri peygamberimizin kavliyle gızını istiyoz ![]() RECEP: Efendim bu işler aceleye gelmez, hem gençler anlaştıysa bize pek söz düşmez ![]() AHMET: (Dedeye bakarak) Vallahi bizimkini övmek gibi olmasını taşı sıksa suyunu çıkarır, elinden her iş gelir, bastığı yeri tir tir titretir ![]() ![]() RECEP: (Öksürür) Vallahi sizinki aslan gibi ama ya benim kıza ne demeli ![]() ![]() ![]() AHMET: Maşallah, kızınız da pek güzelmiş ![]() ZÜLFİYE NİNE: Vallahi torunum güzelliğini benden almış ![]() RECEP: (Kızına dönerek) Kızım bu aileye gelin gitmek ister misin? AYŞE: Sen ne dersen o olur baba ![]() ZÜLFİYE NİNE: Olur olur belki de çifte düğün olur ![]() AHMET: Tamam oldu o zaman ![]() ![]() ![]() (Herkes ayağa kalkar, kızın parmağına yüzük takılır ![]() RECEP: Ne oluyor ya Ahmet Ağa ![]() ![]() ![]() ZÜLFİYE NİNE: (Fikri’ye vurarak) Gözün kör olsun Fikri ![]() (Müzik girer) AYŞE: (Ağlar) Ben bu adama varmam ![]() ZÜLFİYE NİNE: Sen varmazsan ben varırım bu civana ![]() (Şaşkınlık daha da artar) FERİT: Madem kızın gönlü bende (yanına doğru gider, omzuyla vurur) kısmetse ben de bu kızı alayım ![]() FİKRİ DEDE: (Salonun ortasına doğru gelir) Ne yapen, bizim kaderimizde de (Zülfiye Nine’yi göstererek) bu vamış ![]() ![]() (Fikri Dede Ninenin elinden tutarak çıkar ![]() |
![]() |
![]() |
|