![]() |
4 Kişilik Komik Skeç - Karın Ağrısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Komik Skeç - Karın AğrısıBir perdelik komedi) ŞAHISLAR ZEYNEP (Hizmetçi kız, 17 yaşında) -ORHAN (Evin oğlu, 11 yaşında) -TÜRKÂN (Evin kızı, Orhan’ın kardeşi, 10 yaşında) – FATMA KADIN (Apartmanın kapıcısı, 50 yaşında) ![]() (İyi döşenmiş güzel bir oda, dipte kapı görünür ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Orhan — Türkân — Zeynep — Sonra Fatma Kadın Perde açıldığı zaman iki kardeş, soldaki kanepede oturmuşlar kitap okumaktadırlar ![]() ZEYNEP (Köylü ağzıyla türkü söyler): Sarı zeybek şu dağlara yaslanır, Yağmur yağar, silâhları ıslanır, Deli gönül bir gün olur uslanır ![]() ORHAN — TÜRKÂN (Nakaratı baştan tutturarak): Yazık oldu telli duru şanına, Eğil bir bak mor cepkenin kanına! ZEYNEP — A! Siz de mi türkü çağırmaya başladınız çocuklar! Siz dersinize bakın ![]() ![]() ORHAN — Sen bizde ders çalışacak kafa bırakmıyorsun ki! TÜRKÂN — öyle ya, sen avaz avaz türkü söylerken biz nasıl çalışabiliriz! ZEYNEP — Vallahi bilmem ama, ben türkü çağırmadan çalışamıyorum ![]() TÜRKÂN — Neden? ZEYNEP — Bilmem, hemencecik canım sıkılıyor, işe elim varmıyor ![]() ![]() ORHAN — Ne iyi şey vallahi! Keşke biz de senin gibi, bir yandan türkü söyleyip bir yandan çahşabilseydik, ne iyi olurdu! Halbuki bizim söylememizi bırak, senin söylemen bile kafamızın içini altüst ediyor, çalışabilirsen çalış! ZEYNEP — Madem öyle, ben de söylemem, ne yapayım! Zaten artık işim bitti ![]() ![]() ![]() ![]() ORHAN (Zeynep çıktıktan sonra tatlı tatlı gülerek) — Hoş bir kız doğrusu şu Zeynep! İnsanı amma eğlendiriyor! ZEYNEP (Çıktığı kapıdan girer ![]() ![]() ![]() ORHAN — Gel bakalım, Fatma teyze ![]() FATMA — Eksik olma oğlum, iyi diyelim de iyi olalım ![]() TÜRKÂN — Nasılsın, Fatma teyze, ne haber? FATMA — İyilik, sağlık güzel kızım ![]() ORHAN — Hani mektuplar? FATMA — Mektup yok ![]() ORHAN — Hani postacı geldi diyordun? FATMA — Postacı gelmesine geldi, geldi amma, size mektup falan getirmedi ![]() TÜRKÂN — öyleyse bize ne haber vermeye geldin? ORHAN (Gülerek) — Yani, size mektup yok demek için geldin ha? FATMA (Biraz sıkılmış gibi) — Evet yavrum ![]() ORHAN — Pekâlâ, iyi ettin de geldin ![]() ![]() ![]() ZEYNEP — Aşkolsun sana, Orhan! ORHAN — Ne var Zeynep! ZEYNEP — Darıldım doğrusu (Başım öbür yana çevirir ![]() TÜRKÂN (Zeynep’e) — Ne var? Ne oldu? Orhan’a niye darıldın? Ne dedi ki sana? ZEYNEP — Daha ne diyecek! Fatma teyze gelmese, canı sıkılacakmış ![]() ORHAN — Oho! Nerden nereye? Buluttan nem kapan adam gördüm ama, senin gibisini görmedim ![]() ZEYNEP (Anlamamış gibi bakarak) — Bulut mu? Ne bulutu? Ben bulut falan kapmadım… TÜRKÂN (Gülerek) — öyle derler ![]() ![]() ORHAN (Fatma Kadınla konuşarak) — E, anlat bakalım, Fatma teyze, ne var, ne yok? FATMA (Elini karnına bastırıp iki büklüm olarak) — Of! Aman… Yine karnım ağrıyor ![]() FATMA — Vallahi bilmem kızım, ne zamandan beri karnımda kımıl kımıl bir şey kımıldayıp duruyor ![]() TÜRKÂN — Hayvan mı? ORHAN — Hah hah ha! Amma yaptın sen de Fatma teyze! ZEYNEP (Atılarak) — Olur olur! İnsanın karnında hayvan bulunduğu çok görülmüştür ![]() (Orhan’la Türkân Zeynep’e bakışırlar ![]() ![]() ORHAN (Zeynep’in işaretini gördükten sonra) — Ya! Ya! Evet! İnsanın karnında solucan olur, böcek, olur, neler olmaz ! FATMA (Korkarak yerinden fırlar) — Aman Allahım! Ne söylüyorsun? Benim karnımda şimdi solucan mı var? Ne yapacağım ben şimdi! ZEYNEP — Bunda korkulacak bir şey yok, Fatma teyze! Çıkarırız ![]() FATMA — Çıkarır mısınız? Çıkar mı hiç? ORHAN — Çıkar elbette! Bir çocukta (Şahadet parmağını göstererek) nah bu kadar solucan vardı da çıkardılar ![]() TÜRKÂN —- Hem belki solucan değildir de… FATMA — Nedir? TÜRKÂN — Böcektir ![]() FATMA — Böcek mi? Aman Allahım! Gördünüz mü başıma gelenleri! (Yerinden fırlamak ister ![]() ![]() ZEYNEP — Telâş etme, meraklanma sen ![]() ![]() FATMA — Nasıl çıkaracaksınız? ZEYNEP — Senin nene lâzım canım! Sen onu bize bırak ![]() ORHAN — Girdiği gibi çıkması da kolaydır ![]() FATMA — Peki, böcek midir, solucan mıdır, her ne ise, bu hayvan benim içime nasıl girdi acaba? ORHAN — Nasıl girecek! Ağzından girdi ![]() ![]() ![]() FATMA — Tövbeler tövbesi öyleyse! Bundan sonra bir daha salata yemem! TÜRKAN — Yo! Yemin etme! Salata yersin, niçin yemeyeceksin! Yalnız, iyice yıkadıktan ve üzerinde hiç bir toz, kir kalmadığını gördükten sonra yersin ![]() ![]() FATMA — Lokantada yemek yediğim yok ki zaten! Ondan yana hiç merak etme ![]() ZEYNEP — O muhakkak ![]() ![]() ZEYNEP (Orhan’a) — Ne diyorlar ona, söylesene! Hani canım arkasından bakıyorlar da bir şeyin içinde ne var ne yok görüyorlar? ORHAN — Röntgen, yani doktorluk dilinde radyografya ![]() ZEYNEP — Hah işte! Radyo, radyo! Bizde radyo var ![]() ![]() FATMA (Başını ellerinin arasına alarak iki yanına sallanır) — Gördün mü başıma gelenleri! Şimdi ben ne yapacağım! (Orhan’a dönerek) Bana baksana kuzum… ORHAN — Buyur Fatma teyze? FATMA — Gelin biz bu işten vazgeçelim… ORHAN — Hangi işten? FATMA — Canım işte bu, solucan mıdır, kurt mudur, böcek midir, her ne karın ağrısı ise… ORHAN (Bir kahkaha atarak) — Hah ha! Karın ağrısı! İyi buldun teyze! Eh ne yapalım diyorsun sen? FATMA — Onu çıkarmaktan vazgeçelim diyorum ![]() TÜRKÂN — Neden? FATMA — Korkuyorum kızım… Olduğu yerde bıraksak olmaz mı? TÜRKÂN — Sen bilirsin amma, Fatma teyze, o zaman bu karın ağrısından bir türlü kurtulamazsın ![]() ORHAN — Hem bu kadarla kalsa iyi! FATMA — Ya daha ne olacak? ORHAN — Ne olacak! Karnındaki böcek veya solucan gittikçe çoğalacak ![]() ![]() FATMA (Yerinden fırlayarak) — Aman Allah! Aman Allah! (Dipteki kapıya doğru gider ![]() TÜRKÂN —- Kaçıyor musun yoksa? FATMA (Kapıdan çıkarken) — Hayır, hayır, şimdi geleceğim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Komik Skeç - Karın Ağrısı2 ![]() (Fatma Kadın dipteki kapıdan çıkarken soldaki kapıdan radyoyu kucaklamış olarak, Zeynep içeri girer ![]() ZEYNEP (Kucağındaki radyoyu masanın üzerine bırakarak) — Of! Canım çıktı! Amma da ağırmış! ORHAN (Yerinden kalkıp onun yanına yaklaşarak) — Peki, ne yapacaksın şimdi? ZEYNEP — Ne yapacağım! Fatma Kadını radyonun arkasına geçirip, içini seyrediyormuş gibi yapacağım… Sonra… TÜRKÂN — Eh, sonra? ZEYNEP — Sonra, “Senin kanımda; böcek var!” diyeceğim ![]() ![]() ORHAN — Peki amma, ne göstereceksin? TÜRKÂN — öyie ya, Fatma Kadının karnında böcek olmadığına, olsa bile bizim onu çıkaramayacağımıza göre, ona “bak işte çıktı!” diye ne göstereceğiz ![]() ZEYNEP (Duralar) — Bak işte bunu düşünmemiştim ![]() TÜRKAN (Bir kahkaha atarak) — Yalancı doktorun mumu işte böyle yatsıya kadar yanar! Şimdi ne yapacaksın, söyle bakalım? ZEYNEP — Vallahi bilmiyorum ![]() ![]() ORHAN (Ona uzun uzun bakıp alaylı alaylı gülümsedikten sonra) — Merak etme, Zeynep ![]() ZEYNEP (Ellerini çırparak Orhan’ın yanına koşar) — Sahi mi söylüyorsun? Nereden? ORHAN — Senin nene lâzım! Bulacağım işte ![]() TÜRKÂN (Ağabeyine doğru gelerek) —- Nerden bulacaksın o böceği? ORHAN — Unuttun mu canım? Hani dün tabiat bilgisi gezintisinde kırlarda böcek toplamadık mı idi? Benim topladıklarım arasında üç tane de o böcekten var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Komik Skeç - Karın Ağrısı3 ![]() Türkân — Zeynep — Fatma Kaduı — Sonra Orhan (Orhan sağdaki kapıdan çıkarken dipteki kapıdan Fatma Kadın içeri girer ![]() ![]() ZEYNEP (Bir sandalye çekerek) — Gel otur bakalım Fatma teyze ![]() ![]() ![]() ![]() FATMA — Peki sonra? ZEYNEP — Sonra da mübarek mahlûku çıkaracağız ![]() FATMA — Nasıl çıkaracaksınız? Canım acımasın sakın? TÜRKÂN — Amma da tatlı canım varmış ha, Fatma teyze! FATMA — Demek acıyacak ha? ZEYNEP — Merak etme teyze, tereyağından kıl çeker gibi çekip çıkaracağım onu senin haberin bile olmaz ![]() ![]() (Fatma Kadın, korka korka sandalyeye yaklaşır ![]() ![]() ZEYNEP (Onu sandalyeye iyice oturtmaya çalışarak) — Şöyle otur, Fatma teyze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bu sırada sağdaki kapıdan Orhan girer ![]() ZEYNEP (Radyoyu getirip Fatma Kadın’in kucağına koyarak) — Dikkat! Muayene başlıyor ![]() ![]() ORHAN (Radyoya yaklaşarak) — Dur ben de bakayım… FATMA — Aman durun ben de göreyim ![]() TÜRKÂN (Güler) — Sen nasıl görebilirsin ki teyze! İnsan kendi kamının içini görebilir mi? FATMA — O da doğru ya ![]() ORHAN (Radyonun kafesinden içeri bakarak) — Hani nerede? Ha! Gördüm ![]() FATMA — Aman! Üzerime fenalıklar basıyor! Şimdi bayılacağım ![]() ZEYNEP — Aman bayılma! Sonra böcek de seninle beraber bayılır, çıkaramayız ![]() ![]() TÜRKAN (Orhan a) — Dur bir de ben bakayım da tamam olsun ![]() ![]() ![]() FATMA — Çabuk olun çocuklar ![]() ![]() ![]() ORHAN — Nasıl çıkarabilirdik ki! FATMA — Neden? ORHAN — öyle ya ![]() ![]() ZEYNEP — Değil mi ya! TÜRKÂN — Hadi şimdi tedaviye başlayalım ![]() ZEYNEP — Sen radyoyu kaldır masanın üzerine koy Orhan ![]() ![]() FATMA — Ağzımı mı açayım? Sakın ağzımdan içeri başka böcekler girmesin? TÜRKÂN — Merak etme, ağzını açar açmaz böceği çıkaracağız ![]() ![]() FATMA — Hadi ağzımı açıyorum, çıkarın bakayım böceği… (Ağzını açar, sonra tekrar kapar ![]() Böceği nasıl çıkaracaksınız? Maşa ile mi, yoksa cımbızla mı? TÜRKÂN (Gülerek) —- Maşa ile olur mu hiç? ORHAN (Gülerek) — Cımbızla olur mu hiç? FATMA — Ya ne ile? ZEYNEP— Türkü ile! FATMA — Türkü ile mi? ZEYNEP — Sen hele ağzını aç bakayım… Nasıl çıkaracağımızı böcek çıktıktan sonra görürsün! Başını kaldır, ağzını aç! Tamam! (Zeynep, Fatma Kadının sağına, Türkân da soluna geçerler ve omuzlarından tutarlar ![]() ![]() Hey böcek, güzel böcek, Hemen uçup gelecek ![]() ![]() ![]() ORHAN (Bağırarak) — Çıktı, çıktı! TÜRKÂN — Aman tutalım! ZEYNEP — Durun ben tutayım! FATMA (Yerinden fırlar) — Hani bakayım, nerede yezit? (Zeynep, Orhan’ m kutuyu açıp yere bıraktığı böceği yakalar ![]() ORHAN — Onu sonra düşünürüz ![]() ![]() ZEYNEP ve TÜRKÂN (İkisi beraber) — Geçmiş olsun, Fatma teyze! FATMA — Eksik olmayın yavrularını ![]() ZEYNEP — İnşallah bir daha böcek yutmazsın! FATMA — Tövbeler tövbesi! Bir daha hiç bir şeyi iyice yıkamadan, temiz olduğuna güvenmeden yemeyeceğim… Bu bana iyi bir ders oldu ![]() ![]() ![]() ZEYNEP (Onun sözünü keserek) — Sakın ha! FATMA — Neden? ZEYNEP — Neden olacak! Benim diplomam yok! Diplomasız doktorluk etmek yasaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ORHAN — öyle ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FATMA — Ne o? ZEYNEP — Sakın kimseye karnından böcek çıktığını söyleme ![]() FATMA — Neden? ZEYNEP — Neden olacak! Kimse inanmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Perde iner ![]() Vahdet GÜLTEKİN |
![]() |
![]() |
|