![]() |
Bitmeyen Kavga -Skeç- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitmeyen Kavga -Skeç-BİTMEYEN KAVGA (Anne ile baba odada oturmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUK : Baba! Baba! (Baba meşguldür ![]() BABA (Heyecanla) : Tamam, buldum buldum! İşte aradığım iş! ÇOCUK : Baba, dur bir dakika ![]() ![]() BABA : Şu işe girdim mi hepinize yardım edeceğim ![]() ÇOCUK : Tamam işte, şimdi yardım et ![]() BABA : Ne iş ya! Bütün gün otur ![]() ![]() ![]() ÇOCUK (Merakla) : Neymiş baba o iş ![]() BABA (Öğünerek) : Tuvalet bekçiliği ![]() ÇOCUK (Tiksinerek) : Tuvalet bekçiliği mi? BABA : Ne sandın ya? Senin baban çok kabiliyetli bir insan ![]() ![]() ÇOCUK : Baba madem öyle, benim şu sorumu da cevaplasana ![]() BABA : Neymiş bakalım sorun? ÇOCUK : Kaktüs nerde yetişir? BABA : Eğer en hakiki kaktüsü soruyorsan söyleyeyim: Bizim evde ![]() ÇOCUK : Yaaa! Nerde? Hangisi? BABA : Annen oğlum ![]() ÇOCUK : Baba, annemin hep çiçek olduğunu söylemez miydin sen? BABA : Kaktüs de bir çiçektir oğlum ![]() ÇOCUK : Ben bir şey anlamadım ama olsun ![]() (Çocuk cevabı defterine yazar ![]() ![]() ![]() BABA : Anlaşılmayacak bir şey yok değil mi Döndü? ANNE : Ne Döndü’sü? Sana kaç kere söyledim göbek adımı söyleme diye ![]() ÇOCUK : Anne şehriye ne demek? ANNE : Babaannen oğlum ![]() ÇOCUK : Nasıl yani? ANNE : Babaannen şehriye gibi her yere girmez mi? İşte öyle ![]() ÇOCUK : Anne peki kabak nerede yetişir? ANNE Örneğine bakarak) Dur oğlum, şu örneği çıkarıp Ayşe teyzene teslim etmem gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUK : Anne kabak nerede yetişir? Sen durmadan kabak pişirirsin ![]() ![]() ANNE : Bilemeyecek ne var oğlum ![]() ![]() ÇOCUK : Bizim evde mi? Nerede? ANNE Bak karşı da oturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUK (Seyirciye dönerek) : Tamam, anlaşıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Çocuk çıkar, sahnede anneyle baba kalır ![]() BABA : Peki senin ne derdin var? Sabahtan akşama kadar tığ dürtüp duruyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() (Kalkıp danteli alıp yere atar ![]() ANNE : Bana bak herif! Kocam mocam dinlemem, şimdi saçını başını yolar, seni tam kabak yaparım ![]() BABA : Ne diyon lan sen? Kolay mı o? Gel de kim kimin saçını başını yoluyormuş göstereyim sana ![]() ANNE : Yeter be! Hem paran yok hem emeğe saygın yok hem de çenen çok ![]() BABA : Boşuyorum lan seni, yeter artık on senedir senden çektiğim ![]() ANNE : On sene mi? Bana yüz sene gibi geldi ![]() ![]() ![]() BABA: Git, nasıl olsa yarın yine gelirsin! |
![]() |
![]() |
|