![]() |
Kısa Hacivat Karagöz Konuşması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısa Hacivat Karagöz KonuşmasıKısa Hacivat Karagöz Konuşması HACİVAT - Hoş geldin sevgili Karagözüm! KARAGÖZ - Hoş bulduk kel kafalı kara üzüm! HACİVAT - Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım? KARAGÖZ - Bir yere gittiğim yok da, oğlumla kaç saattir okuma-yazma çalıştık ![]() ![]() ![]() ![]() HACİVAT - Tabii iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur ![]() KARAGÖZ - Hay hay, kafam balon oldu da uçmasın diye boynuma yapıştırdım ![]() HACİVAT - Hemen yanlış anlama, yani uzun zaman ders çalışmaktan kafan şişmiştir ![]() KARAGÖZ - Kafam pişti de soğutmaya çıktım ![]() HACİVAT - Allah iyiliğini versin! Neyse, çalışmalar iyi gidiyor mu? KARAGÖZ - Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen söyle de müdür benim ilkokul diplomamı hazırlasın ![]() ![]() ![]() HACİVAT - Efendim sen hele hepsini iyi öğren de diploma işi kolay ![]() ![]() ![]() KARAGÖZ - Şey, okuma yazma öğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak? HACİVAT - Bak, meselâ artık mühüre lüzum kalmayacak ![]() ![]() ![]() KARAGÖZ - Yerine kimse bakmayacak mı? HACİVAT - Kimin yerine Karagözüm? KARAGÖZ - "Artık müdüre lüzum kalmayacak ![]() ![]() ![]() HACİVAT - Efendim müdür değil mühür! Hani imza yerine bastığın damga yok mu? KARAGÖZ - Öyle söylesene köftehor! |
![]() |
![]() |
|