![]() |
Terbiye Tiyatro Oyunları, Terbiye Skeç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiye Tiyatro Oyunları, Terbiye SkeçTerbiye Tiyatro Oyunları, Terbiye Skeç ŞAHISLAR: ORHAN,ZİŞAN,FEHİMAN,GÜZİN,FİKRET,VİLDAN ![]() Vildan döve döve öldürdüm,geberttim valla ![]() ![]() Zişan:Gücün yetti demek ki! ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin:Ben de gelebilirdim,müsaittim ![]() Vildan dalga geçmeyin benle,hala sinirim geçmiş değil ![]() ![]() Güzin:Vildan abla,seni de duyan karşında on beşinde,yirmisinde adam var sanacak ![]() Vildan ![]() ![]() Zişan:Asıl sen onu mahvediyorsun ![]() ![]() ![]() Güzin:Acıyorum Onur’a ![]() ![]() Vildan:Zaten bana hiç acımazsınız ![]() Zişan sana acıyoruz da Vildan,daha çok bu hale düştüğün için ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin:Ben de olsam hiç eve gelmem,çok zevkli oyunlar var ![]() ![]() Vildan:Şimdi de gitmemeye alışacak ![]() Zişan:Belki ![]() ![]() ![]() ![]() Vildan:Peki ne zaman terbiye olacak bu çocuk ? Babasına da söyledim, “Hiç yüz vermeyeceksin ![]() ![]() ![]() Zişan:O güzelim masum yavruları oldukları gibi bıraksanız bundan az kötülük edersiniz ![]() ![]() Güzin:Bence de ![]() ![]() Zişan:Minicik çocukların adı terbiyesiz kalıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vildan:Biliyorum biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Cennetten çıkma dayak bir fahşayı,bir münkeri önlemek için kullanılır ![]() ![]() Vildan:Ama hep dersin ki nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir ![]() Zişan:Aman Vildan sus ![]() ![]() ![]() Vildan:Şimdi döversem söz dinlemeyi öğrenir,büyüyünce akıllı olur ![]() Güzin söz dinlemeyi değil,kini,nefreti öğrenir ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Ne yapacakmış? Güzin:Annesini dövecekmiş ![]() ![]() ![]() Zişan:Onların eğitiminde buna hayır deme hakları var Güzin ![]() ![]() Güzin doğru bir kural ama anne ![]() ![]() Zişan:Kim bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin:Anneciğim insanlar güzel eğitilirse,onlara iyi bir terbiye verilirse neden ihtiyaç olsun ki? Zişan:Kızım bizim eğitimimiz,terbiye metodumuz kötülükleri engellemeye yeterli mi? Güzin:Olabilir anne,çok titiz bir terbiyeyle aşılamayacak sorun yok gibi geliyor bana ![]() Zişan:Yanlış bir düşünce ![]() ![]() ![]() ![]() Vildan:Ya,demedim mi Güzin? Zişan:Hemen sevinme Vildan,bir iki istisnadan yola çıkıp kendine mazeret bulma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin doğrudur söylediklerin anne,ama yine de dayak atılması insana biraz ters geliyor ![]() ![]() Zişan:Nefsine ağır gelende hayır vardır Güzin ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin:Hıı,böyle düşünmemiştim ![]() Zişan sonra Allah,kötü,çirkin şeylerin açığa çıkmasını sevmez ![]() ![]() ![]() Vildan:Eveet,işte o zaman esaslı bir kızılcık sopası azgınlıklarına engel olur ![]() Güzin doğru ya,madem ki terbiye olmuyorlar,terbiyesizlik yapıp herkesin terbiyesini de bozmalarına engel olunur ![]() Vildan:Ayy,hem nasıl! Güzin:Nerden biliyorsun? Vildan:Ben onu ilaç olarak kullanmıştım ![]() Güzin:İlaç olarak mı? Vildan:Evet canım,doktor vermişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Bak bu yönünü de bilmiyordum ![]() Vildan daha sen nelerimi bilmiyorsun Zişan abla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (FON) (TELEVİZYONDAN KÖPEK SESLERİ GELİR ![]() Fikret:İnsan gibi davranıyorlar abla ![]() Güzin:Evet ![]() ![]() Fikret:Bayağı da akıllılar aslında ![]() ![]() ![]() Güzin:Şarkı söyleyen bir de köpek vardı,hatırlıyor musun? Fikret:Evet,hatırlıyorum ![]() Güzin:Terbiye ediyorlar Fikret ![]() ![]() ![]() Fikret:Yıldız teyze kızarsa korkusundan kapıdan içeri giremezdi ![]() Güzin:Amcamların köpeği gelenleri karşılar,bir yabancı ise saldırırdı ![]() Fikret:Evet ya,nasıl tanırdı insanları?Kendisine öğretileni nasıl yapardı ama ![]() ![]() ![]() Güzin:O hayvanların çoğu eğitilirken değişik uygulamalara maruz kalırlarmış ![]() Fikret:Evet,bazen aç bırakılırlarmış,bazen ateşle korkutulup,bazılarına da dayak atılırmış ![]() Güzin:Ne acıklı,yazık hayvanlara ![]() Fikret:Ben de acıyorum ![]() ![]() Güzin:Amaan,ne terbiyesiz,acımasız insanlar var! Allah cezalarını versin ![]() Fikret:Abla anneannemi hatırlıyor musun? Nasıl kızardı anneme ![]() Güzin:Anneannem öyle çok şeye kızardı ki,hangisini söylüyorsun? Fikret:Bir yaramazlık yaptığımızda annem kızarsa o daha çok kızardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin:Hıı,evet annemin o sinirli halinde “N’oluyu,hayvan mı eğitiysin? İnsanların aklı var, terbiye etmeye gerek yok,herkes kendi doğruyu öğrenir ![]() ![]() Fikret: (Gülerek)Valla çok sinirlenirdi Güzin:Ne çok işimize gelirdi ama |
![]() |
![]() |
![]() |
Terbiye Tiyatro Oyunları, Terbiye Skeç |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiye Tiyatro Oyunları, Terbiye SkeçZİL SESİ) Fikret: (Heyecanla)Babam geldi,istediklerimi getirmiştir inşallah ![]() (KAPI SESİ) Orhan selamun aleyküm çocuklar ![]() Güzin:Aleyküm selam ![]() Fikret:Babacığım hoş geldin ![]() Orhan:Hoş bulduk ![]() ![]() Fikret: (İtirazcı)Babaa ![]() ![]() Orhan: (Yorgun)Oğlum,bir sürü şeyi bir arada istiyorsun,tek tek istesen neyse ![]() Fikret:Ama babacığım ![]() ![]() ![]() Orhan:Ama Fikret’ciğim her şeyi ben alıyorum ![]() ![]() Fikret:Ya,ben nasıl yapayım? Orhan:Hıı ![]() ![]() ![]() Güzin dünya tersine döndü ![]() ![]() Orhan:Yaa,bugün Zeki amcan da öyle söyledi ![]() ![]() (FON) Orhan:Mımm ![]() ![]() ![]() ![]() Fikret:Biliyorum,yayla çorbası ![]() Güzin:Baba,Zeki amca ne söyledi bugün? Orhan:Torunlarından bahsetti ![]() ![]() Fikret sebep neymiş? Orhanebebi,söz dinlememeleriymiş ![]() Güzin dinlemez onlar, müthiş yaramazlar ![]() ![]() Orhan:Bildiğin gibi değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin dünya tersine dönüyor ![]() Orhan:Evet eskiden babamız annemiz sorgulayacak diye korkardık ![]() ![]() Fikret:Ya babaa ![]() ![]() ![]() Orhan:Valla doğru Fikret ![]() ![]() Fikret:Babacığım lütfen ![]() Orhan:Şimdi “lütfen” deme Fikret ![]() ![]() Güzin: (Gülerek) Aaa babaa, Fikret’ten bir şey isteyen mi var? Orhan:İyi dedin ![]() ![]() Fikret:(Kızar)Abla n’oluyor? Güzin:Yalan mı Fikret? Biraz önce annem yoğurt isteyince ne dedin? Fikret: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin: (Şakacı)Ters ters bakma da,hadi,annem; “Limon yok ![]() ![]() Orhan:Ah kızım ah,dedin ya dünya tersine dönmüş ![]() Güzin:Ama babacığım hani herkes tersine giderken, biz düz giderdik ![]() Orhan doğrusun da kızım,ister istemez dengemiz bozuluyor,sendeliyoruz ![]() ![]() ![]() Güzin:Bence de ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan:Eee,vazgeçmiş mi peki? Güzin:Ne gezer ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan dedim ya kızım,terbiyemiz bozuluyor ![]() ![]() Fehiman sonra da batılın karşısında selam duracak ![]() Fikret:Vay vay,ablam da burada sessiz sessiz bizi dinliyormuş ![]() Orhan:Gel kızım gel,dua edelim de Allah bizi korusun ![]() ![]() Fehiman:İnşallah babacığım ![]() ![]() Güzin:Nasıl terbiye eder abla? Fehiman:Çok çeşitli şekillerde olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan:Allah bizi korusun,onların halleri içler acısı ![]() Fehiman düşünsene Güzin, annem, babam, yakınlarımız, sevdiklerimiz bizimle konuşmuyor,yüz çeviriyor ![]() Orhan:Hem de onlardan Rasulullah ve ashab yüz çeviriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Fehiman:Evet,terbiyenin amacı da budur,değil mi baba? Orhan:Evet,kişiyi atıl olmaktan kurtarıp,işe yarar,kaliteli hale getirmek, olgun, kıvamlı ![]() ![]() ![]() Zişan: (Seslenir)Yemeğe neden gelmiyorsunuz? Fehiman:Namazının bitmesini bekledik anne ![]() Orhan:Of,çok acıkmışım,hadi gidelim sofraya ![]() Güzin:Biraz önce çok mahcup oldu babacığım,sessizce çıktı ![]() Orhan:Eh,terbiyeli çocuk benim oğlum ![]() (AYAK SESLERİ, ÇATAL-KAŞIK SESLERİ) Orhan:Zişan bu ne çorbası? Zişan:Bilmem Orhan:Fikret,sen yayla çorbası pişiyor dedin ![]() ![]() ![]() Fikret:Öyle sanıyordum Zişan:Maksadım öyleydi ![]() ![]() Orhan:İyi de bu çorbanın suyu bir tarafa,şehriyesi bir tarafa kayıyor ![]() ![]() Fehiman:Babacığım siz de yani ![]() ![]() ![]() Zişan:N’apabilirdim?Aksi gibi evde limonla yumurta da kalmamış ![]() Orhan:İyi de aslan gibi oğlun var elinin altında ![]() Zişan Orhan:Ah ah,gelin kaynana terbiyesi görmezse olacağı bu ![]() ![]() Zişan:Orhaan,Orhan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan:Tamam tamam,sustum (Daha sessiz) Sustum ![]() ![]() ![]() ![]() (Gülüşebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|