![]() |
5 Kişilik Komik Skeç - Akıllı Eşşek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 5 Kişilik Komik Skeç - Akıllı Eşşek5 Kişilik Skeç - Akıllı Eşşek 1 ![]() (Arka plânda dağlar, tepeler ve ağaçların olduğu bir resim yer alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Çiftçi başına siperli bir şapka takmıştır ![]() ![]() ![]() öküz (şikâyet ederek)— Sen bütün gün durmadan çalışmanın ne demek olduğunu biliyor musun? Tam o canım otları ağzıma alırım, hevesim kursağımda kalır Eşek (merakla)— Niyeee? öküz (biraz kızarak)— Niye mi? Niye olacak? Tarla sürülecek derler, alır götürürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Köpek yerinden kalkar ![]() ![]() ![]() Köpek— Hav… Hav… Hav öküz— Ya sen n’apıyorsun dostum? Bütün gün ahırda uyuyorsundur Allah bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşek (gülerek)— Vah Vah… Zavallı kardeşim benim! Sana acıdım doğrusu ![]() ![]() öküz— De bakalım ne söyleyeceksin? Eşek— Bak şimdi! Seni götürmek için geldikleri zaman sakın yerinden kalkma ![]() öküz (merakla)— Pekii… Ya kızarlarsa n’apcam? Eşek— Canım biraz sabredeceksin ![]() ![]() ![]() öküz— Eee? Eşek— Eeesi, böyle davranırsan iş yapmaktan kurtulursun ![]() ![]() Çiftçi (kendi kendine gülerek)— Sizi gidi yaramazlar sizi ![]() 2 ![]() (Sahneye loş bir ışık verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() (İşçiler yıpranmış giysiler giyerler ![]() ![]() ![]() ![]() İşçi— Kalk bakalım koca öküz! Bu kadar uyumak yeter ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() ![]() (Ayağıyla öküze bir tekme atar ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() Eşek (Yavaşça)— Baksana derdi olan tek sen değilsin ![]() öküz— Yaa… O da bizi dertsiz sanır ![]() ![]() ![]() Eşek— Doğru söylüyorsun valla ![]() ![]() ![]() öküz— N’aparsın dostum, yapacak bir şey yok ![]() (Tam o sırada 2 ![]() ![]() 2 ![]() 1 ![]() 2 ![]() ![]() Eşek (ağlamsı)— Neee! (Anırmaya başlar ![]() 1 ![]() ![]() (İşçiler gülüşürler ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() Eşek (Acı acı artırır ![]() ![]() ![]() ![]() (Sahne kararır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5 Kişilik Komik Skeç - Akıllı Eşşek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 5 Kişilik Komik Skeç - Akıllı Eşşek2 ![]() (Sahne yavaş yavaş aydınlanır ![]() ![]() öküz— Ne kadar güzel oluyormuş yatmak ![]() ![]() (Gür bir sesle)— Mööö… (Bu sırada 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşek—Ahh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öküz— Ne oldu dostum? Ne bu hâlin? Şıpır şıpır ter damlıyor her yerinden ![]() (Eşek şöyle bir başını kaldırır, kızgın kızgın bakar ![]() ![]() öküz— Ne o, çalışmak zor geldi galiba ![]() (Eşek bu kez başını hızla kaldırır ![]() Eşek— A benim canım kardeşim, yoruldum yorulmasına tabi ![]() ![]() öküz— Neymiş o? De bakalım ![]() ![]() Eşek— Sana bir sürü nasihat verdim ![]() ![]() öküz (hayretle)— Eee ![]() ![]() ![]() Eşek (kurnazca)— öyle diyorsun da… Bugün sahibimizin işçilerle konuşmasına şöyle bir kulak kabarttım; öküz (merakla)— Ne diyordu? Eşek— “öküz eğer iyileşmezse, onu götürüp satın ![]() ![]() öküz ‘(Telâşlı, şaşkın)-… ![]() ![]() Eşek— Valla dostum, senin işin kötü ![]() ![]() öküz (Telâşlı, kendi kendine konuşur ![]() (Yerinden kalkar, hızlı adımlarla dolaşmaya başlar ![]() öküz— Ya sahiden satmaya kalkarlarsa ![]() Eşek— Sana yardım edemeyeceğim için beni affet kardeş! N’apiim senin yerine satılmaya gidemem ya! (öküz telâşla eşeğin yanma gelir ![]() öküz (yalvararak)— Dostum n’olur beni kurtar? Eşek (kurnazca)— Ne yapsak bilmem ki… (Eşek birden aklına bir şey gelmiş gibi yapar, ayağa kalkar ![]() Eşek— Dur bakalım, aklıma parlak bir fikir geldi ![]() öküz (merakla)— Neymiş o? Hadi söyle! ![]() Eşek— Şimdi yem getirecekler ya! ![]() öküz— Eee… Eşek— Onun hepsini ye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() öküz (heyecanlı)— Tamam… Tamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() (1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşek (sinirli)— Canım bağır dediysek bu kadar da demedik ya! Sabahın bu saatinde eşek uyandırılır mi hiç ![]() (Kapı açılır, içeri işçiler girer ![]() 2 ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() (İkisi de gülüşürler ![]() 2 ![]() 1 ![]() öküz— Mööö… Eskisinden çok daha fazla çalışacağım şimdi ![]() (Ahırdan çıkarlar ![]() ![]() Eşek (öğüt verircesine)— Siz siz olun, sakın kimsenin işine burnunuzu sokmayın ![]() (Perde kapanır ![]() Uyarlayan: Sema Devir |
![]() |
![]() |
|