|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ergenekon, geldiğimiz, hakkında, noktacumhuriyet |
Ergenekon Ve Geldiğimiz Nokta-Cumhuriyet Hakkında |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ergenekon Ve Geldiğimiz Nokta-Cumhuriyet HakkındaErgenekon ve Geldiğimiz Nokta-Cumhuriyet Hakkında Bir ay kadar önce,en başta Soner Yalçın olmak üzere oda tv yöneticilerinin tutuklanması nispeten de olsa bazı çevrelerde rahatsızlık yaratmıştı Son günlerdeki tutuklamalar ise rahatsızlığın çevresini genişlettiği gibi etkisini de arttırdı O kadar ki yandaş basından bile ciddi tepkiler geldi Tabii ki büyük oranda bu tepkilerin sebebi,ergenekon davasının halkın gözünde "meşruluğunun" zedelenmesi ve/veya yitmesi ihtimali ile genel politikalarına vereceği zarardan dolayı olsa gerek![]() Tüm çevrelerin verdiği tepkilerin odak noktaları,gazeteciler, Nedim Şener ve Ahmet Şık ın "Ergenekon terör örgütüne üye olmak ve örgüte yardım etmek" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmaları oldu Tutuklanmalar basında,"özgür basın" ın özgürlüğünün ihlali olarak görüldü Nitekim Milliyet yazarlarından Nuray Mert "Doğru bildiklerimizi özgürce yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok!" diyerek köşesini boş bıraktı Patronun haberciliğinden daha öteye gidemeyen basınımız için,"bir musibet bin nasihatten iyidir" demekten başka bir şey elimizden gelmiyor![]() Nedim Şener ve Ahmet Şık dışında son günlerin tutuklananları arasında bu kişilerden daha fazla ilgi çekmesini beklememiz gereken Yalçın Küçük de vardı Prof Dr Yalçın Küçük "örgüt yöneticiliği" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklandı Bu kapsamda,"Soner Yalçın'ı yönlendirmek","Pkk lehine yayınlar yapmak","Hanefi Avcı'ya Haliçte Yaşayan Simonlar isimli kitabı hazırlatmak" ,"Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balabanlı ile irtibatlı olmak" gibi "suçlamalar yönetilmiş durumda Verilen tepkilerin Yalçın Küçük için de yapılmamasında etken olan, sanırım, herkes kendi zihninde onu ergenekona bağlamış ve bunu biraz da doğal karşılamış![]() ![]() ![]() Yalçın Küçük daha önceden ergenekon kapsamında gözaltına alınıp,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı Şu aralar da,Perinçek in Ulusal tv sinde "kalemler ve kılıçlar" isimli programda yer alıyordu İşin ilginci Akp den çok Chp yi eleştiriyordu Uzunca bir süreden beri fethullahçıların kanalı stv de, Yalçın Küçük'ü "terör örgütü yöneticisi" yani ergenekoncu vs olarak gösteren bir dizi gösteriliyordu Hala var mı bilmiyorum![]() ![]() O yüzden Yalçın Küçük "Bu soruşturma, Samanyolu’ndaki dizilere dayanılarak yapılmaktadır Soruşturmaların, gözaltıların dizilerdeki senaryolara göre yapılması, aydının ve Türk halkının aklına hakarettir “Kollama” türünden diziler cezai soruşturmaların konusu olamazlar Bu, akla tecavüzdür; savcının bunlara dayanarak hazırladığı soruları yanıt vermem mümkün değildir Vermedim " demiş Bu kesim, öncesinde de Yalçın Küçük ile ilgili bir hayli yanlı haberler yapmıştı Özelikle Pkk ile ilgili Buradan ergenekon-pkk ilişkilenmesi yaratmak gibi amaçları olduğu belli Oysa ki Yalçın Küçük hiçbir zaman Öcalan ve Pkk ile olan ilişkisini inkar etmedi Tam tersi bunları yazdı,çizdi,anlattı Hatta, canlı yayında,Tansu Çiller döneminde Öcalan'a yapılacak suikasti, kendisinin bildirerek önlediğini anlatacak kadar Aristo mantığı düzeyini aşamayanlar açısından, bu bile ergenekon-pkk bağlantısı için yeterli olabilmektedir Onları kendi alemlerinde bırakmak gerek![]() ![]() ![]() Hatırladığım kadarıyla 12 eylül referandumu ertesinde yandaş basından biri,"bundan sonra ergenekonun basın ayağının üzerine gidilmesi" gerektiğini söylemişti Bu son tutuklamalar da bunun başlangıcı olarak görülebilir Yandaşların bir kısmı da dahil neredeyse tüm kesimler bu tutuklamalara tepki verdiler Bu tepkilerden dolayı geri dönmek,durmak yerine işi zamana yayıp toplum psikolojisini de dikkate alarak "alıştırma" işlevi yapmak yandaş ve yandaş olunan açısından mantıklı gibi görünüyor Ancak onların mantıklı olandan çok gözü karartırcasına hareket ettikleri belli![]() ![]() Doğal olarak her devlet,kendi devamı için her türlü haltı yiyecek,yemeye de devam edecektir Ve bu haltı devlet adına yiyenler gün gelip tasfiye edilecektir Devlet açısından bu tasfiyenin şekli önem arzeder Ya Obama gibi Guantonamo üssünde "cadı avına" çıkmayacaksınız,ya da Akp gibi ergenekon adı altında "cadı avına" çıkacaksınız Fark bu Sistemin gönüllü uygulayıcıları daha sistemin nasıl işlediğinin farkında bile değiller![]() ![]() Yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar![]() ![]() ![]() Bu tutuklamalar ile dikkatimi çeken bir başka isim,Nagehan Alçı oldu Fethullahçıların kanalı 24 tv de,son günlerin "tehdit edilen,mağdur"u Mehmet Metiner ile program yapıyor Televizyonları dolaşıp tam da fethullahçıların zihniyetiyle "ergenekonun basın ayağı"ndan bahsederek kendisini nasıl bir duruma soktuğunu bilemiyor Bu tarz insanlara acıyorum,kızıyorum Acıyorum,çünkü başkalarının zihniyetiyle konuşuyorlar Kızıyorum,çünkü tarikatlarca yetiştirilmediği halde tarikatcıların zihniyetiyle düşünüyorlar Bu sorun mentalitesi son yılların yükselen "değeri" ulusalcı solda da kendini gösterdi;ülkücü zihniyetiyle solculuk oynamak![]() ![]() Tarikatcılara,ülkücelere acımıyorum,kızmıyorum Çünkü onlar eğri ya da doğru kendi yollarının yolcusu İyi de bunlara eklemlenenlere ne oluyor?![]() ![]() Nagehan Alçı,12eylül ile yoğun empoze edilen Türk-İslam sentezinin yerine konulan Ilımlı İslam anlayışının bireye yansımış en iyi göstergelerinden biri Modern görünümlü tarikatcı zihinler Tarikatcı derken,bir karış sakallı,kara cübbeli,günde beş vakit "ahiret düşünenler" vb akla gelmesin Tarikatcı derken,modern görünümlü,takım elbiseli,günde beş vakit "dünya düşünenler",globalist vb akla gelsin![]() Malum, Adalet ve kalkınma partisinin adalet anlayışı,bütün yargı kararları kendi zihinlerine uygun olursa adalettir noktasında Eğer değilse,"hukuk katledilmiş" , "demokrasiye kurşun sıkılmış" oluyor Yargı kararını verecek olan hakim,yargıç vs kendi adamları olursa bu konuda elbet sorun olmayacaktır Bu da diğer birçok alanda olduğu gibi adım adım işletiliyor Başbakan,"Hangi gazeteci hükümeti eleştirdiği için bugün tutukludur?" diyerek aslında hükümeti eleştirdiği için gazetecilerin tutuklanabilme ihtimalinden bahsediyor Kendi zihnine göre "şükredin" demek istiyor Eskilerde genelkurmaydan çokca bahane duyardık;"biz yasaların,anayasanın verdiği yetkileri kullanıyoruz" Akp de bu yolda epey ilerleme katetmiş görünmekle beraber bu konularda genelkurmayı sollayıp geçeceği bugünden bellidir![]() ![]() ![]() Ergenekonda esas itibarı ile ulusalcı zihinler tutuklanıyor Bana göre kasıtlı olarak,bunlara ulusalcı olmayan sosyalistlerden bazılarını da ekliyorlar ki bu kesimlere gözdağı verilsin Çünkü onlar açısından asıl ama görünmeyen tehlike burada O yüzden ulusalcı olmayan sosyalistlerin birine tokat atıp diğerine şirin görünmeye çalışıyorlar Acı olan ise ulusalcı olmayan sosyalistlerin bir kısmının Akp ye şirin görünmeye çalışması![]() ![]() ![]() Ulusalcılık,ulus devlet gibi kavramlar, modası geçmiş emperyalist kavramlar Artık neo liberal, globalist politikalar moda Mevcut egemen sistem,egemenliğini sürdürebilmek için,çökme düzeyine gelmiş yapısını ince rötuşlarla kotarmak derdinde Bunun Türkiye'ye yansıması da,ergenekonvari davalarla yeni yapının(ince ayarların) yerleştirilmesi şeklinde oluyor![]() |
|
|
|