Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ergenekon, geldiğimiz, hakkında, noktacumhuriyet

Ergenekon Ve Geldiğimiz Nokta-Cumhuriyet Hakkında

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ergenekon Ve Geldiğimiz Nokta-Cumhuriyet Hakkında

Ergenekon ve Geldiğimiz Nokta-Cumhuriyet Hakkında

Bir ay kadar önce,en başta Soner Yalçın olmak üzere oda tv yöneticilerinin tutuklanması nispeten de olsa bazı çevrelerde rahatsızlık yaratmıştıSon günlerdeki tutuklamalar ise rahatsızlığın çevresini genişlettiği gibi etkisini de arttırdıO kadar ki yandaş basından bile ciddi tepkiler geldiTabii ki büyük oranda bu tepkilerin sebebi,ergenekon davasının halkın gözünde "meşruluğunun" zedelenmesi ve/veya yitmesi ihtimali ile genel politikalarına vereceği zarardan dolayı olsa gerek

Tüm çevrelerin verdiği tepkilerin odak noktaları,gazeteciler, Nedim Şener ve Ahmet Şık ın "Ergenekon terör örgütüne üye olmak ve örgüte yardım etmek" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmaları olduTutuklanmalar basında,"özgür basın" ın özgürlüğünün ihlali olarak görüldüNitekim Milliyet yazarlarından Nuray Mert "Doğru bildiklerimizi özgürce yazamayacaksak, yazmanın anlamı yok!" diyerek köşesini boş bıraktıPatronun haberciliğinden daha öteye gidemeyen basınımız için,"bir musibet bin nasihatten iyidir" demekten başka bir şey elimizden gelmiyor

Nedim Şener ve Ahmet Şık dışında son günlerin tutuklananları arasında bu kişilerden daha fazla ilgi çekmesini beklememiz gereken Yalçın Küçük de vardıProf Dr Yalçın Küçük "örgüt yöneticiliği" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklandıBu kapsamda,"Soner Yalçın'ı yönlendirmek","Pkk lehine yayınlar yapmak","Hanefi Avcı'ya Haliçte Yaşayan Simonlar isimli kitabı hazırlatmak" ,"Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balabanlı ile irtibatlı olmak" gibi "suçlamalar yönetilmiş durumda Verilen tepkilerin Yalçın Küçük için de yapılmamasında etken olan, sanırım, herkes kendi zihninde onu ergenekona bağlamış ve bunu biraz da doğal karşılamış

Yalçın Küçük daha önceden ergenekon kapsamında gözaltına alınıp,tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştıŞu aralar da,Perinçek in Ulusal tv sinde "kalemler ve kılıçlar" isimli programda yer alıyorduİşin ilginci Akp den çok Chp yi eleştiriyorduUzunca bir süreden beri fethullahçıların kanalı stv de, Yalçın Küçük'ü "terör örgütü yöneticisi" yani ergenekoncu vs olarak gösteren bir dizi gösteriliyorduHala var mı bilmiyorumO yüzden Yalçın Küçük "Bu soruşturma, Samanyolu’ndaki dizilere dayanılarak yapılmaktadır Soruşturmaların, gözaltıların dizilerdeki senaryolara göre yapılması, aydının ve Türk halkının aklına hakarettir “Kollama” türünden diziler cezai soruşturmaların konusu olamazlar Bu, akla tecavüzdür; savcının bunlara dayanarak hazırladığı soruları yanıt vermem mümkün değildirVermedim" demişBu kesim, öncesinde de Yalçın Küçük ile ilgili bir hayli yanlı haberler yapmıştıÖzelikle Pkk ile ilgiliBuradan ergenekon-pkk ilişkilenmesi yaratmak gibi amaçları olduğu belliOysa ki Yalçın Küçük hiçbir zaman Öcalan ve Pkk ile olan ilişkisini inkar etmediTam tersi bunları yazdı,çizdi,anlattıHatta, canlı yayında,Tansu Çiller döneminde Öcalan'a yapılacak suikasti, kendisinin bildirerek önlediğini anlatacak kadarAristo mantığı düzeyini aşamayanlar açısından, bu bile ergenekon-pkk bağlantısı için yeterli olabilmektedirOnları kendi alemlerinde bırakmak gerek

Hatırladığım kadarıyla 12 eylül referandumu ertesinde yandaş basından biri,"bundan sonra ergenekonun basın ayağının üzerine gidilmesi" gerektiğini söylemiştiBu son tutuklamalar da bunun başlangıcı olarak görülebilirYandaşların bir kısmı da dahil neredeyse tüm kesimler bu tutuklamalara tepki verdilerBu tepkilerden dolayı geri dönmek,durmak yerine işi zamana yayıp toplum psikolojisini de dikkate alarak "alıştırma" işlevi yapmak yandaş ve yandaş olunan açısından mantıklı gibi görünüyorAncak onların mantıklı olandan çok gözü karartırcasına hareket ettikleri belliDoğal olarak her devlet,kendi devamı için her türlü haltı yiyecek,yemeye de devam edecektirVe bu haltı devlet adına yiyenler gün gelip tasfiye edilecektirDevlet açısından bu tasfiyenin şekli önem arzederYa Obama gibi Guantonamo üssünde "cadı avına" çıkmayacaksınız,ya da Akp gibi ergenekon adı altında "cadı avına" çıkacaksınızFark buSistemin gönüllü uygulayıcıları daha sistemin nasıl işlediğinin farkında bile değillerYüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar

Bu tutuklamalar ile dikkatimi çeken bir başka isim,Nagehan Alçı olduFethullahçıların kanalı 24 tv de,son günlerin "tehdit edilen,mağdur"u Mehmet Metiner ile program yapıyorTelevizyonları dolaşıp tam da fethullahçıların zihniyetiyle "ergenekonun basın ayağı"ndan bahsederek kendisini nasıl bir duruma soktuğunu bilemiyorBu tarz insanlara acıyorum,kızıyorumAcıyorum,çünkü başkalarının zihniyetiyle konuşuyorlarKızıyorum,çünkü tarikatlarca yetiştirilmediği halde tarikatcıların zihniyetiyle düşünüyorlarBu sorun mentalitesi son yılların yükselen "değeri" ulusalcı solda da kendini gösterdi;ülkücü zihniyetiyle solculuk oynamakTarikatcılara,ülkücelere acımıyorum,kızmıyorumÇünkü onlar eğri ya da doğru kendi yollarının yolcusuİyi de bunlara eklemlenenlere ne oluyor?

Nagehan Alçı,12eylül ile yoğun empoze edilen Türk-İslam sentezinin yerine konulan Ilımlı İslam anlayışının bireye yansımış en iyi göstergelerinden biriModern görünümlü tarikatcı zihinlerTarikatcı derken,bir karış sakallı,kara cübbeli,günde beş vakit "ahiret düşünenler" vb akla gelmesinTarikatcı derken,modern görünümlü,takım elbiseli,günde beş vakit "dünya düşünenler",globalist vb akla gelsin

Malum,

Adalet ve kalkınma partisinin adalet anlayışı,bütün yargı kararları kendi zihinlerine uygun olursa adalettir noktasındaEğer değilse,"hukuk katledilmiş" , "demokrasiye kurşun sıkılmış" oluyorYargı kararını verecek olan hakim,yargıç vs kendi adamları olursa bu konuda elbet sorun olmayacaktırBu da diğer birçok alanda olduğu gibi adım adım işletiliyorBaşbakan,"Hangi gazeteci hükümeti eleştirdiği için bugün tutukludur?" diyerek aslında hükümeti eleştirdiği için gazetecilerin tutuklanabilme ihtimalinden bahsediyorKendi zihnine göre "şükredin" demek istiyorEskilerde genelkurmaydan çokca bahane duyardık;"biz yasaların,anayasanın verdiği yetkileri kullanıyoruz"Akp de bu yolda epey ilerleme katetmiş görünmekle beraber bu konularda genelkurmayı sollayıp geçeceği bugünden bellidir

Ergenekonda esas itibarı ile ulusalcı zihinler tutuklanıyorBana göre kasıtlı olarak,bunlara ulusalcı olmayan sosyalistlerden bazılarını da ekliyorlar ki bu kesimlere gözdağı verilsinÇünkü onlar açısından asıl ama görünmeyen tehlike buradaO yüzden ulusalcı olmayan sosyalistlerin birine tokat atıp diğerine şirin görünmeye çalışıyorlarAcı olan ise ulusalcı olmayan sosyalistlerin bir kısmının Akp ye şirin görünmeye çalışması

Ulusalcılık,ulus devlet gibi kavramlar, modası geçmiş emperyalist kavramlarArtık neo liberal, globalist politikalar modaMevcut egemen sistem,egemenliğini sürdürebilmek için,çökme düzeyine gelmiş yapısını ince rötuşlarla kotarmak derdindeBunun Türkiye'ye yansıması da,ergenekonvari davalarla yeni yapının(ince ayarların) yerleştirilmesi şeklinde oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com