Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitirmekcumhuriyet, hakkında, insan, kaynagını, savaşın

Savaşın İnsan Kaynagını Bitirmek-Cumhuriyet Hakkında

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Savaşın İnsan Kaynagını Bitirmek-Cumhuriyet Hakkında

Savaşın insan kaynagını bitirmek-Cumhuriyet Hakkında[

Bugun dün aldıgım bir posta ile bugun olacagını duyduğum, Cogu yeni askerlik yaşına gelen ve vicdani redlerini acıklayan coğu kürt olan kardeşlerimle beraberdimŞimdi inkara gelmez birde türk bir arkadaş vardı onu da gecmeyelim Yazımın asıl oturtmak istediğim ayagını teşkil etmesi anlamında önem arzediyorŞimdi savaşın sürdürülebilirliği için bir 1)kendine düsman ureteceksin 2)bunun için teknoloji sat-al yapacaksın 3)en önemlisi de senin için ölüp öldürecek insan kaynagını sağlayacaksın Şimdi burada savas sürdürücülerinin hakkını yememek lazım çok çeşitli oyun tarzları ile bunu sağlamayı başarmışlardırYabancı düşmanlığı,öteki düşmanlığı,farklılık düşmanlığı,ve asıl sınıf düsmanlığı bu çogaltılabilir yani tarihsel miraslarının bu anlamda iyi sürdürücüleri diye niteleyebilirizTabii her işin doğası gereği bu tür saldırı ve yok sayma kendi karşıtını doğurmuş ve çesitli mücadele biçimlerine dönüşmüştür,vicdani reddi de bu formlardan biri olarak görebilirizVe sunu cok önemsiyorum 1)savaş makinası insan kanıyla beslenip insanları tukutiyor yani insan kaynagını içerek yok ederek tüketiyor(2)Savasın karsıt birikimlerinden haraket eden vicdani redçi kardeşlerim de diyor ki evet bundan sonra seni besleyen benim ve kardeşlerimin kanı bunun üzerinden artık kaynagını ben gitmeyerek yavas yavas tuketeceksin (3)her zaman eksik olan ayak, var inkara gelmez ama sayıları cok az türk halkını gençliği,yukarıda insan kaynagı vurgusunu yapmıştık savasların olmaz ise olmaz yegane temel faktörü,belki de en fazla savas-rant çemberi içinde önceleri sayıları türkiye de az olmasına rağmen bu kadar büyük tepkilerin ve vicdani reddin üzerindeki baskıların yoğunlaşması bununla bağlantılıdır Bugun bu harketin motor gücünü yine sömürü ve savasın yogun etkisi altında olan kürt gençleri sırtlıyor,”savas kaynagı olmayacagız-kardeş kanı dökmeyeciğiz” şiarına en az kürt gencleri kadar türk halkının genclerininde ihtiyacı var, bu şiar gerçekliği savaş makinesini en az kürtler kadar türk halkının gençliğinin besleme gerçeğini önümüze koymaktadırKırşehirli türk arkadasın vicdani reddini acıklarken ki heyacanını gördüm ve gelecege umut anlamında beni bir kez daha umutlandırdıSavas makinesinin insan kaynagı gereği,ayrışmamızı sağladılar belki kırşehirli genc arkadasın cüretini karadenize,egeye,akdenize ulaştırabilirsek,savaş karsıtlığığı ile savaşa gönderilen insan kaynağını tuketirsek o zaman her şeyi tersine cevirebiliriz,onlar için ne kadar parçalı olursak ne kadar,ayrışma noktalarımız büyütülürse kanın beslediği o mekanizme canlılığını korumaya devam eder biz onların yaratmaya çalıştığı bu oyunu bozabiliriz, yeter ki kırşehirli genc arkadaşın cüretini eksik olan ayagı tamamlama adına yaygınlaştırabilelim yanyana gelme, birlikte yasama duygumuzu savaşa verdiğimiz her can olumsuz anlamda derinleştiriken,savasın insan kaynagını kesebilmemiz bu oyunun bozulması ve kardeşlik adına en azından sağlam bir adım daha atmamız demek bu da küçük bir adım olmasa gerek…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com