![]() |
Yüzük Sattıran Asalet İle İlgili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzük Sattıran Asalet İle İlgiliYÜZÜK SATTIRAN ASALET 1952’de Menderes’in isteği ile bir kânun çıkarılıp 600 yıl devleti idare etmiş olan Osmanlı Hânedânı’na mensup, hiç olmazsa hanımların sürgün hayatı sona erer ![]() ![]() Günlerden birgün zilleri çalınır ve içeriye meçhul bir misafir girer ![]() ![]() ![]() - Siz başvekil Adnan Menderes değil misiniz? - Evet, bendenizim efendim! - Özür dilerim, teşrif edeceğinizi keşke önceden haber verseydiniz? - Zararı yok efendim ![]() ![]() Ayşe Sultan, annesine döner ve Menderes elini öpünce, misafiri takdim eder: Anneciğim, bu bey Türkiye Sadrazamı ![]() ![]() - Pek mütehassis oldum ![]() ![]() ![]() Menderes, özel telefonunu bırakıp ayrılır ![]() ![]() ![]() Yıl 1959, Menderes ve Türk heyetini Kıbrıs Antlaşması için İngiltere’ye götüren uçak, Londra yakınlarında düşer ![]() ![]() ![]() - Beyefendi, acaba uçak düşerken, yani ölüme giderken ne düşündünüz? - Çok iyi hatırlıyorum ![]() 27 Mayıs İhtilâlinden sonra, kurulan bir mahkeme ile, halkın sevgilisi olan başbakan Adnan Menderes, 17 Eylül 1961’de idam edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çileli eşi Berrin Hanımın, bundan 2 yıl kadar sonra evinin zili çalınır ![]() “Efendim, ben Adapazarı’nda kuyumcuyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Berrin Hanım, hüzünle yüzüğün çalınmadığını, teşekkür ederek kabul etmek istemez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|