|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hikaye, istavritin, küçük, öyküsü|masal, özetleri |
![]() |
Küçük İstavritin Öyküsü|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük İstavritin Öyküsü|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKÜÇÜK İSTAVRİTİN ÖYKÜSÜ Küçük istavrit, yiyecek bir şey sanıp hızla atıldı çapariye önce müthiş bir acı duydu dudağında gümbür gümbür oldu yüreği sonra hızla çekildi yukarıya ![]() ![]() ![]() Aslında hep merak etmişti denizlerin üstünü neye benzerdi acep gökyüzü ![]() Bir yanda büyük bir merak biryanda ölüm korkusu ![]() "Dudağı yarıklar " denir, şanslıdır onlar, hani görüpte gökyüzünü , insanı oltadan son anda kurtulanlar ![]() Ne çare balıkçının parmakları hoyratça kavradı onu küçük istavrit anladı yolun sonu ![]() Koca denizlere sığmazdı yüreği ![]() Oysa, şimdi yüzerken küçücük yeşil leğende, ansız uzanıvermiş dostlarına değiyordu minik yüzgeci ![]() İnsanlar gelip geçtiler önünden bir kedi yalanarak baktı gözünün içine yavaşça karardı dünya, başı da dönüyordu ![]() Son bir kez düşündü derin maviyi, beyaz mercanı bir de yeşil yosunu ![]() İşte tam o anda eğilip aldım onu ![]() Yürüdüm deniz kenarına bir öpücük kondurdum başına, iki damla gözyaşından ibaret sade bir törenle, saldım denizin sularına ![]() Bir an öylece baka-kaldı Sonra sevinçle dibe daldı ![]() Gitti tüm kederimi söküp atarak, teşekkürü de ihmal etmemişti ![]() Bir kaç değerli pulunu Elime, avuçlarıma bırakarak ![]() Balıkçı ve kedi şaşkın baktılar yüzüme ![]() Sorar gibiydiler, neden yaptın bunu niye? " Bir gün dedim, bulursam kendimi yeşil leğendeki küçük istavrit kadar çaresiz, Son ana kadar hep bir umudum olsun diye ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|