![]() |
Kuş Avcısı|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuş Avcısı|Masal Ve Hikaye ÖzetleriKUŞ AVCISI Bir varmış Bir yokmuş, ülkesinde avcının biri kuşlara meraklı imiş ![]() Hem yemeye meraklı, hem de tutup kafese kapatıp seyretmeye, söyletip dinlemeye Kurmuş ormanın kuytusuna kapanı, yatmış pusuya ![]() alacalı bulacalı nadir bulunur az rastlanır cinsinden bir kuş da gelmiş girmiş kapanın içine ![]() Avcı ortaya çıkınca kuş yalvarmaya başlamış ![]() bırak beni gideyim ![]() lokma bile et çıkmaz ![]() ne konuşurum, ama beni özgür bırakacak olursan sana üç öğüt veririm ki hem çok mutlu olursun yaşamda, hem de çok başarılı ![]() Avcı düşünmüş taşınmış: ''Eh söyle , ver bakalım şu üç öğüdünü o zaman bırakırım seni,'' buyurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() '' Önce ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() duyma,gerçekleştiremeyeceğin şeyler için üzülme 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avcı şöyle bir bakmış kuşa,'' Bu söylediğin büyük cevherler değil, ben zaten yaşamımda her an bu prensipleri uyguluyorum ![]() fazla işe yarayacak bir kuş değilsin, o yüzden sözümü tutup seni bırakacağım,'' demiş ![]() Kuş fırlamış yakındaki bir ağacın tepesine, açmış ağzını yummuş gözünü ![]() ![]() belledin? Ben bütün kuşlardan daha farklı bir kuşum ![]() benim ![]() çıkarsaydın dünyanın en zengin adamı olacaktın ![]() ![]() ![]() ![]() dönmüş, bağırıp çağırmaya başlamış ![]() ![]() ![]() ''Avcı seni yine yakalayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() deliye dönmüş hırsından ![]() ![]() Kuş ağacın en üst dallarından birine adamın erişemeyeceği bir yere konmuş ![]() yuvarlanmış ağaçtan ![]() ![]() ![]() ![]() ''Nasılsın bakalım?'' demiş kuş, '' Öğütlerimi beğenmemiştin, ben bunların hepsini zaten biliyordum demiştin ![]() önce? sağduyuya akla ters gelecek hiç bir şeye inanma ![]() yakuttan kuş olur mu? Hemen inandın, gözün döndü ![]() şeyden pişmanlık duyma, yani sonradan pişman olmamak için bir şeyi yapmadan önce iyice düşün taşın, dedim ![]() hemen bıraktığına pişman olup peşime düştün ![]() öğüdüm,gerçekleşmesi olanaksız bir şey için boş yere gücünü harcamaydı ![]() dala konmuşum ![]() ![]() ![]() gitmiş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|