Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikaye, ile, kurt, köpek, oku

Kurt İle Köpek - Hikaye Oku

Eski 10-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurt İle Köpek - Hikaye Oku

Kurt İle Köpek

Bir köpek ormanda gezerken kurtla karşılaşmışHasta ve çok zayıflamış olan kurt,ayakta zor durabiliyormuşKöpek kurdun bu haline çok üzülmüş”Ne kadar kötü görünüyorsun böyle kurt kardeş?”demiş”Herkes bizi düşman bilse de,biz uzaktan akrabayızDoğrusu sana yardım etmek isterim

“Hiç sorma” demiş kurt”Ağır bir hastalığa yakalandığım için uzun süre avlanamadımŞimdi iyileştim ama bir av yakalayacak kadar gücüm kalmadı artıkBen de böyle aç susuz dolaşıyorum artık

“Sen hiç üzülme”demiş köpek”Ben sana yardım edeceğimBu akşam sahibimin düğünü var Akşam olunca köyün dışındaki çalılıklara gelBen sana düğün yemeklerinin artıklarını taşırım

Birkaç gün boyunca köpek tarafından beslenen kurt,sonunda kendini toparlayıp eski kuvvetine kavuşmuşTeşekkür edip vedalaştıktan sonra da ormana gitmiş

Aradan yıllar geçmişKöpek iyice yaşlanınca sahibi onu dışarı atmışOrmanda aylak aylak gezen köpek,eski dostu kurtla karşılaşmış”Hayrola?” demiş kurt”Çok perişan görünüyorsun

Köpek içini çekip;”Yaşlandım artık!” demiş”Sahibimin işine yaramadığım için beni kovdu

Kurt;”biz eski dost değil miyiz?” demiş”Şimdi yardım etme sırası bendeHatırlasana,benim hayatımı nasıl kurtarmıştın?Hemen bir plan yapmalıyızTamam buldum!Senin sahibinin küçük bir çocuğu vardı değil mi?Şimdi ben gidip onu kaçıracağım,sen de geri götüreceksinBöylece sahibin seni el üstünde tutacak

Bu sözleri söyleyen kurt,kaşla göz arasında gidip,çocuğu ormana getirmişKöydeki herkes silahlanıp ormana koşmuş ancak daha ormana girmeden,yaşlı ve işe yaramaz diye evden kovdukları köpeğin çocuğu geri getirdiğini görmüşler

Bu olaydan sonra yaşlı köpeğin itibarı öyle artmış ki,insanlar onun kahramanlığını yüzlerce yıl çocuklarına anlatmışlar

Kurtla köpek arasındaki bu danışıklı dövüşü hiç kimse anlayamamış

niz,kaplumbağa neredeyse yarışı bitirmek üzereymişHemen fırlamış,rüzgar gibi koşmaya başlamışAma ne çare,kaplumbağaya yetişememiş

Böylece tavşan yarışı kaybetmişAldırış etmemenin cezasını çekmişKaplumbağa ise düzgün adımlarla,durmadan yürüdüğü için yarışı kazanmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com