![]() |
Altın Saçlı Kız|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın Saçlı Kız|Masal Ve Hikaye ÖzetleriAltın Saçlı Kız Zamanın birinde, bundan çok yıllar önce ![]() ![]() ![]() Güzeller güzeli Bukle her sabah, babaannesinden kalma bir kemik tarak ile saçlarını taramayı pek severmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Oturdukları beyaz evin bahçesi öyle güzel çiçeklerle bezeliymiş ki, kokuları siz deyin on mahalle, ben diyeyim yirmi mahalle öteden duyulurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Menzile haftada bir kere, karanlık çöker çökmez Bukle’nin altın sarısı tellerinden birisini alır, bahçedeki o güzel çiçeklerden seçtiğinin içine usulca koyarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak insanlar çeşit çeşitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Menzile çıkmış bu perişan görünen kadının karşısına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah ne muradınız varsa versin ![]() Sağlık, mutluluk, huzur dolsun eviniz ![]() Tuttuğunuz altın, sofranız bereketli olsun ![]() Eviniz sıcak, yüreğiniz ferah olsun ![]() Yarınınız güzel, seveniniz bol olsun ![]() Kötülük dokunamadan geçip gitsin çatınızın üzerinden ![]() ……… ![]() Bir güzel dualar etmiş ki kadın oturduğu yerden, Bukle ve Menzile pek sevinmişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O günden sonra birlikte yaşamaya başlamışlar beyaz evde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günler geçmiş, haftalar geçmiş, aylar geçmiş ![]() ![]() ![]() İşte o an olmuş ne olduysa, altın saçın her bir teli kocaman bir yılana dönüşüp atlamışlar kadının üstüne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birgün bir sokağın köşesinde bağdaş kurmuş otururken ak sakallı bir dede gelip durmuş karşısında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın gözleri yuvalarından fırlayacakmış gibi bakmış dedeye, karşısında duran bir canavarmış gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşması bitince dede yürüye yürüye uzaklaşmış kadının yanından ![]() ![]() ![]() ![]() Bukle’nin saçları da kısa sürede uzamış, yine eskisi gibi taranacak hale gelmiş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Altın Saçlı Kız|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın Saçlı Kız|Masal Ve Hikaye ÖzetleriSarı Saçlı KızIşıkları KapatSınıfın orta sıralarında oturan yüzünde gülücükler açan, sınıfın menekşesiydi Sümeyye ![]() ![]() On ikisin de bir kız çocuğu ![]() … Bu okuluma yeni tayin edilmiştim ![]() ‘Yeni’ her şey insana heyecan ile onulmaz bir cazibe katar ![]() ![]() ![]() ![]() Açılmamış paket misali… Kaygı ve heyecanla bezenmiş meraklar, bir tatlı olur, bir tatlı olur anlatamam ![]() Bir mahalle okulu atandığım ![]() Gönlü zenginlerin bir araya geldiği fakir aileler ![]() Varoş okuluymuş, aileler ilgisizmiş, okula aidat getiremiyorlarmış ![]() ![]() ![]() Hiç birine kulak asmıyorum ![]() ![]() Bu sene 6/B sınıfının sınıf öğretmeniyim ![]() ![]() ![]() Masum gözler, beni süzdüklerinde daha bir şevkleniyorum ![]() Mardin’in yamacına konmuş güzel okulum ![]() Öğretmenler odasındaki pencereden Mezopotamya'ya gözlerim takılıyor ![]() ![]() ![]() Mardin de deniz ne gezer demeyin ! Baharda yamaca konmuş şehirden seyrangah olur her yer ![]() ![]() Gecesine gerdanlık diyorlar buraların ![]() ![]() Yamaçtan seyre devam ediyoruz gece de ![]() ![]() ![]() …… Sınıfın mavilisi Sümeyye ![]() Okulumdan günler günlerden düşerken, öğrencilerle birlikteliklerimiz alaşımlı bir hal alıyor , bütünleşmeye başlıyoruz ![]() … Tarihler kasım ayının sonlarından dem vuruyordu ![]() ![]() ![]() Arife gününde Sümeyye de her çocuk gibi bayramlıklarını almak için babasıyla Mardin’in tarih kokan dar sokaklarından alışverişini yapacaktı ![]() ![]() ![]() Alışveriş tamamdı ![]() ![]() Öyle anlar olur ki ‘her şey ‘ insana ‘lal’ kesilir ![]() ![]() Caddenin öbür yanında ki evine hızlı adımlarla yürüyen Sümeyye'ye, cenazesine yetişmeye çalışan bir araba gelip çarpıyor, ayağını eziyordu ![]() ![]() Taziyeci araba hüzne duruyor, bayram,sabahını geç karşılıyordu şimdi ![]() Günler sonra öğrendim Sümeyye’nin yaşadıklarını ![]() ![]() Evde şükür kesilmiş bir baba ![]() ![]() ![]() ![]() Derin sessizlikte ki sükûnet her şeyi anlatıyordu ![]() Sümeyye'yi soruyorum yeniden ![]() ![]() Yarası iyileşemiyormuş ![]() ![]() Bu gün ameliyata alacaklardı ama almadılar ![]() Niye diyorum, neden almazlar ki ameliyata kızcağızı? Hocam bugün grevleri varmış,doktorların ![]() ![]() Aldıkları parayı az buluyorlarmış ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|