![]() |
Özel Günler|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özel Günler|Masal Ve Hikaye ÖzetleriÖZEL GÜNLER Eniştem; kızkardeşimin çamaşır dolabının en alt gözünü açtı ve ince kağıda sarılmış bir paket çıkardı ![]() çamaşır değil ![]() ![]() ipekliydi ![]() ![]() fiyat taşıyan etiketi hala üstündeydi ![]() gittiğimizde almıştı ![]() ![]() giymedi ![]() ![]() Çamaşırı benden aldı ve cenaze evine götürmek üzere ayırdığımız diğer giysilerle birlikte yatağın üzerine koydu ![]() Bırakırken eli bir an yumuşak kumaşı okşar gibi oyalandı ![]() gözünü hızla kapattı ve bana döndü ![]() "Hiçbir şeyini özel bir gün için saklama ![]() özeldir ![]() Cenazeyi izleyen günlerde enişteme ve yeğenime beklenmeyen bir ölümün arkasından yapılması gereken tüm üzücü işlerde yardımcı olurken sık sık bu sözleri hatırladım ![]() şehirden eve dönerken uçakta yine bu sözleri düşündüm ![]() göremediği, duyamadığı veya yapamadığı bütün şeyleri düşündüm ![]() eniştemin o sözlerini düşünüyorum ![]() saklama ![]() ![]() ![]() okuyor, daha az toz alıyorum ![]() oturup bahçemi seyrediyorum ![]() geçiriyorum, iş toplantılarında ise daha az ![]() "hayatın katlanılması gereken bir dertler zinciri yerine, zevk alınacak olaylar silsilesi olarak görülmesi" gerektiğini hatırlatıyorum kendime ![]() istiyorum ![]() ![]() tabak çanağımı her "özel" olayda kullanıyorum ![]() tıkanan lavaboyu açmak, bahçemde ilk açan çiçek gibi özel olaylarda ![]() ![]() En pahalı ceketimi canım isterse süpermarkete giderken giyiyorum ![]() erzak için o kadar parayı daha rahat ödeyebilirim ![]() özel partiler için saklamıyorum ![]() memurlarının burunları da en az parti parti gezen arkadaşlarımınkiler kadar iyi koku alır ![]() dağarcığımdaki yerini kaybetti ![]() yapmaya değerse, onu şimdi görmek, duymak ve yapmak istiyorum ![]() Hepimizin "Yaşayacağımıza garanti gözüyle baktığımız yarını göremeyeceğini" bilseydi eğer kızkardeşim, neler yapardı kimbilir? Sanırım aile fertlerini veya yakın arkadaşlarını arardı ![]() birkaç arkadaşını arayıp aralarında geçen sürtüşmeler için özür dilerdi ![]() ![]() Bunların hepsi birer tahmin ![]() ![]() ![]() öldüğünü hiçbir zaman bilemeyeceğim ![]() ![]() ![]() kaldığını bilseydim, yapamadığım şeyler olduğu için kızardım ![]() Yazmayı ertelediğim mektupları yazmadığım için kızardım ![]() ararım" dediğim dostları görmediğim için kızardım ![]() onları ne kadar çok sevdiğimi yeterince sık söylemediğim için kızardım ![]() yarına ertelememeye çalışıyorum ![]() kendime o günün "Özel bir gün" olduğunu söylüyorum ![]() Her gün, her dakika, her nefes gerçekten Allah'tan bize bir armağan ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|