![]() |
Padişah Ve İhtiyar|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişah Ve İhtiyar|Masal Ve Hikaye ÖzetleriPADİŞAH VE İHTİYAR Çok soğuk bir kış günü padişah, tebdil'i kıyafet gezmeye karar vermiş ![]() ![]() çalışan yaşlı bir adam görmüşler ![]() ![]() Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş ![]() Padişah, ihtiyari selamlamış ![]() " Selamünaleyküm ey pir'i fani ![]() ![]() ![]() " Aleykümselam ey serdar'ı cihan ![]() ![]() ![]() ![]() " Altılarda ne yaptın ?" " Altıya altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ![]() ![]() ![]() sormuş ![]() " Geceleri kalkmadın mı ?" " Kalktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Bir kaz göndersem yolar mısın ?" " Hem de cıyaklatmadan ![]() ![]() ![]() Padişahla baş vezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar ![]() Padişah baş vezire dönmüş ![]() " Ne konuştuğumuzu anladın mı ?" " Hayır padişahım ![]() ![]() ![]() ![]() " Bu aksama kadar ne konuştuğumuzu anlamazsan kelleni alırım ![]() Korkuya kapılan baş vezir, padişahı saraya bıraktıktan sonra telaşla dere kenarına dönmüş ![]() ![]() ![]() " Ne konuştunuz siz padişahla ![]() ![]() ![]() süzmüş ![]() " Kusura bakma ![]() ![]() söyleyeyim ![]() ![]() Baş vezir, yüz altın vermiş ![]() " Sen padişahı, serdar'ı cihan, diye selamladın ![]() anladın padişah olduğunu ![]() ![]() " Ben dericiyim ![]() giyemezdi ![]() ![]() ![]() " Peki, altılara altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ne demek ![]() ![]() ![]() Adam, bu soruya cevap vermek için de bir yüz altın daha almış ![]() " Padişah, altı aylık yaz döneminde çalışmadın mi ki, kış günü çalışıyorsun, diye sordu ![]() ay da kış çalışmazsak, yemek bulamıyoruz dedim ![]() sormuş ![]() ![]() ![]() " Geceleri kalkmadın mı ne demek ?"Adam bir yüz altın daha almış ![]() " Çocukların yok mu diye sordu ![]() ![]() ![]() Evlendiler, başkasına yaradılar, dedim ![]() ![]() ![]() sallamış ![]() " Bir de kaz gönderirsem dedi, o ne demek ![]() ![]() ![]() ![]() " Onu da sen bul ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|