![]() |
Çalma Kapıyı, Çalarlar Kapını |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çalma Kapıyı, Çalarlar KapınıÇalma Kapıyı, Çalarlar Kapını Genç bir asker savaştan dönüyordu ![]() ![]() Kadın ona “Selam asker ![]() ![]() Asker “Elbette!” diye haykırdı ![]() Kadın bu kez “Öyleyse şu çakmağı al” dedi ve uzaklaşıp gitti ![]() Asker şaşkın ve ürkek, oradan ayrılarak kente gitti ![]() ![]() ![]() Asker “Neden hiç kimseye göstermiyor?” diye sordu ![]() - “Çünkü falcılar prensesin bir askerle evleneceğini söylediler ![]() ![]() Asker “Prensesi tanısam iyi olacak” diye düşündü ![]() ![]() ![]() Sonunda kapkaranlık bir gecede elini cebine atınca sihirbazın çakmağını buldu ![]() ![]() - “Dile benden, ne dilersen?” Asker: “Demek bu çakmak sihirli bir çakmak! Bana güzel prensesi getir” diye emretti ![]() Göz açıp kapayıncaya kadar köpek, uyuyan prenses sırtında çıkageldi ![]() Asker onu uzun uzun seyretti ![]() ![]() Fakat kralın nöbetçileri köpeği takip edip askeri yakaladılar ![]() ![]() Prenses durmadan ağlıyordu ![]() Tam asılırken asker çakmağını çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes “Küçük asker, sen bizim kralımız ol ![]() ![]() Prenses ve asker çok mutluydular ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çalma Kapıyı, Çalarlar Kapını |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çalma Kapıyı, Çalarlar KapınıKapı hikayesi Hikaye bu ya, kral maiyetini önemli bir görev için sınamak istemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri, çevresindekilere göre daha akıllı sayılanlar, kapıyı daha yakından incelemiş, fakan onlar da açamayacaklarını kabul etmişler ![]() ![]() yoklamış, açmak için çeşitli yolları denemiş ![]() yüklendiğinde ağır kapı açılmış ![]() cesaretinden başka bir şey gerekmiyormuş ![]() görevi sen alacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buna 'ukde' diyoruz ![]() ![]() cümlelerine götürür: "Keşke üniversite sınavlarına girseydim… Keşke yurt dışına gitseydim… Keşke evlenmeseydim…Keşke evlenseydim…Keşke bunu değil öbür işi seçseydim…Keşke okuluma devam etseydim…" Zamanı geriye alıp, keşkeye neden olan anı değiştiremeyeceğinize göre şu anda yapmanız gereken, bundan böyle yeni "keşke"ler yaratmamak olmalı hayatınızda ![]() önünüzdeki yolları, seçenekleri iyi düşünüp, tartıp, kalbinizin ve aklınızın buluştuğu her ne ise onu seçmeli, denemelisiniz artık ![]() olarak görmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|